NOVE KNJIGE: Imam ideju i što sad s njom + Kontesa Barica

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
10:13
Lip
2020
05

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Nova knjiga › NOVE KNJIGE: Imam ideju i što sad s njom + Kontesa Barica

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
15
 
01.2016

NOVE KNJIGE: Imam ideju i što sad s njom + Kontesa Barica

Predstavljamo dvije nove čarobne slikovnice u izdanju Planetopije! Upoznajte dječaka koji je imao ideju te Baricu Cindrek koja vas vodi u Zagreb iz 18. stoljeća!
NOVE KNJIGE: Imam ideju i što sad s njom + Kontesa BaricaKontesa-barica
 

Mae Besom i Kobi Yamada

IMAM IDEJU - I ŠTO SAD S NJOM

Što radiš kad imaš ideju? Posebno ako je tvoja ideja neobična, odvažna, možda čak malo luckasta? Trebaš li je sakriti, napustiti ili pobjeći od nje? Bojiš li se da će joj se drugi smijati? Ovo je priča o dječaku koji je prigrlio svoju ideju, dao joj da raste i pretvorio ju u nešto divno.

Potaknite kreativnost u djetetu, osluškujte njegove ideje – ponekad se naizgled bezazlene zamisli mogu pretvoriti u nešto veliko, sjajno, hrabro i pametno, ma kako se isprva činilo teško ili nemoguće. Sve oko nas jednom je bila nečija ideja. Pomažući djeci da prepoznaju svoje ideje, razvijaju ih, pa čak i pretvore u nešto stvarno, razvijamo njihovo samopouzdanje i samopoštovanje. Ova će vam divna slikovnica za sve uzraste pomoći u tome!

Kobi Yamada predsjednik tvrtke Compendium, pisac, poduzetnik i idejni začetnik mnogih projekata i autor više knjiga za djecu i odrasle.

Mae Besom, ilustratorica, započela je svoju karijeru u Kini gdje se i obrazovala. Sada je međunarodno priznata ilustratorica knjiga za djecu. Voli kombinirati tradicionalne tehnike, kao što su olovka i vodene bojice kako bi dobila novi ugođaj lakoće i svjetlosti.

Marijana Jelić i dr. sc. Snježana Husić

KONTESA BARICA

…ili kako se živjelo prije tristo godina

Kako se živjelo nekad davno, prije tristo godina? U Zagrebu nije bilo tramvaja, nebodera, palača i muzeja, a kuće su najčešće izgledale baš kao u ovoj slikovnici, s velikim teškim vratima kakva se i danas mogu vidjeti ponegdje na Gradecu, u starom dijelu Zagreba.  Kontesa Barica – pardon! – Barica Cindrek, piljarica i pekarica koju su zbog ljepote i pameti nepravedno optužili da je vještica provest će vas ulicama, sajmovima i običajima 18. stoljeća u ovoj veseloj knjizi punoj zanimljivih, šarolikih likova.

Doc. dr. sc. Snježana Husić na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je 1993. talijanistiku i komparativnu književnost. Nositeljica je većine medijevističkih kolegija na Odsjeku za talijanistiku zagrebačkog Filozofskog fakulteta. Od 2000. godine je znanstvena novakinja, a od 2011. docentica pri Katedri za književnost Odsjeka za talijanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Marijana Jelić djeluje kao lutkar, ilustrator i grafički dizajner. Surađuje na oblikovanju i ilustriranju udžbenika, beletristike, slikovnica i časopisa. Kreirala je lik Kosjenke u animiranom filmu Helene Bulaje Regoč i Kosjenka. Zajedno s manjom grupom ULUPUH-ovih članova osmislila i organizirala Festival ilustracije (Fužine 2009. ULUPUH, 2010.)

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Kontesa-barica
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Nova knjiga › NOVE KNJIGE: Imam ideju i što sad s njom + Kontesa Barica