NOVI GLAZBENI KONCERTI

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
09:58
Kol
2020
12

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Zabava › NOVI GLAZBENI KONCERTI

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
26
 
08.2019

NOVI GLAZBENI KONCERTI

NA SCENI AMADEO
NOVI GLAZBENI KONCERTIZagrebacki solisti-ivo josipovic 2
 

NOVI KONCERTI NA SCENI AMADEO

U svom posljednjem tjednu, Scena AMADEO donosi solistički recital Aljoše Jurinića i praizvedbu djela naručenog za Scenu AMADEO, Ivo Josipović & Zagrebački solisti

U utorak, 27. kolovoza nastupit će mlada pijanistička zvijezda, Aljoša Jurinić. 

Aljoša Jurinić svoj je najveći međunarodni uspjeh ostvario 2012. pobijedivši na uglednom pijanističkom natjecanju Robert Schumann u skladateljevu rodnom Zwickauu. Godine 2015. bio je finalist 17. Međunarodnog pijanističkog natjecanja Fryderyc Chopin u Varšavi. Dobitnik je svih vodećih nagrada za mlade glazbenike u Hrvatskoj, od kojih se ističu Mladi glazbenik godine po izboru Zagrebačke filharmonije (2012.) i Nagrada Ivo Vuljević (2010.); pobjednik je Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Ferdo Livadić u Samoboru (2013.) i Tribine Darko Lukić (2015.). Dobitnik je Godišnje nagrade Vladimir Nazor za 2015. godinu.

Nastupio je kao solist na mnogim uglednim festivalima. U Londonu je debitirao 2007. godine, a u veljači 2015. održao je debitantski recital u njujorškom Carnegie Hallu. U 2018. na turneji u Kini održao je niz solističkih koncerata, u listopadu 2018. nastupio je u bečkom Musikvereinu, a 2019. predstavit će se u Japanu i na novoj turneji u Kini.

U slučaju kiše koncert će se održati u Muzeju MIMARA, Rooseveltov trg 5.

U srijedu, 28. kolovoza nastupit će Ivo & Prijatelji, Zagrebački solisti sviraju Josipovića u Muzeju Mimara.

Umjetnički put skladatelja Ive Josipovića i Zagrebačkih solista isprepliće se već više od trideset godina, a vrhunac suradnje bio je nastup Zagrebačkih solista na autorskom koncertu u povodu skladateljevog 60. rođendana 2017. godine. Na tom koncertu Zagrebački solisti izveli su skladbu Samba da camera koju su, u posljednjih trideset godina, redovito izvodili i u svojim koncertnim sezonama, kao i djela Kurosawin nemir svijeta za gudače, zvona i timpane, i Dernek za dva klavira, udaraljke i gudače. Skladba Kurosawin nemir svijeta za gudače, zvona i timpane, snimljena uživo na autorskom koncertu, nominirana je i za diskografsku nagradu Porin 2018. godine. Na koncertu 28. kolovoza, Zagrebački solisti uz već spomenuta i rado izvođena djela, po prvi put će izvesti djelo Susreti u snima za mezzosopran i gudače, te djelo naručeno za Scenu Amadeo - Dalmatinska.

Ivo Josipović na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je (1980.) i doktorirao pravo te do 2010. radi kao profesor kaznenoga procesnog prava i međunarodnoga kaznenog prava.  Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirao je kompoziciju u razredu prof. Stanka Horvata (1983.). Više godina radio je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kao honorarni docent. Od 1987. do 1989. prvi je potpredsjednik Svjetske federacije Muzičke omladine. Od 1987. do 2000. bio je glavni tajnik Hrvatskog društva skladatelja, a od 1991. do 2009. direktor Muzičkog biennala Zagreb, međunarodnog festivala suvremene glazbe. 2003. izabran je za zastupnika u Hrvatskom saboru, a u siječnju 2010. za predsjednika Republike Hrvatske. Dužnost je obnašao do 19. veljače 2015.

Fotografije SCENA AMADEO

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Zagrebacki solisti-ivo josipovic 2
  • Zagreb Dsc09014
  • Zagreb Facebook amadeo 27-28.8-1
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Zabava › NOVI GLAZBENI KONCERTI