Novi svjetski poredak

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
09:59
Srp
2020
11

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Novi svjetski poredak

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
13
 
02.2018

Novi svjetski poredak

konferencija i izložba o blockchain tehnologiji - 15. i 16. veljače, Rijeka
Novi svjetski poredakNovi svjetski poredak - cover
 

Osim što je temelj za postojanje digitalnih valuta (kriptovaluta) poput bitcoina i ethereuma, blockchain tehnologija omogućava uzbudljive nove načine globalnog upravljanja i ekonomije koji bi mogli trajno obogatiti ili uništiti ljudsko društvo – ovisno o tome koga se pita.

Budući da se radi o revolucionarnoj tehnologiji o kojoj se kod nas još uvijek malo govori izvan profesionalnih krugova, riječka udruga Drugo more odlučila je 15. i 16. veljače posvetiti toj temi seriju razgovora i prezentacija, kao i međunarodnu grupnu izložbu koja će ostati otvorena do ožujka.

Dvodnevni simpozij održat će se u okviru programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u zgradi Filodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka), s ciljem proširenja pogleda na blockchain tehnologiju i njezinu upotrebu izvan sfere kriptovaluta. Događaj će okupiti poznavatelje ove tehnologije koji će podijeliti svoja iskustva s njezinom implementacijom u različite projekte iz područja održivog razvoja, humanitarnog rada, društvene i financijske pomoći obespravljenima i siromašnima, te novih načina financiranja kulturne i umjetničke produkcije. Pritom će uvodno izlaganje o tome što je uopće blockchain tehnologija održati informatički novinar, stručnjak za slobodni softver i jedan od vodećih domaćih informatičara – Radoslav Dejanović.
 
Članica uredničkog tima Ruth Catlow iz londonske organizacije Furtherfield predstavit će knjigu Artists Re:Thinking the Blockchain, koja pruža pogled na umjetničke, spekulativne, konceptualne i tehničke aspekte spomenute tehnologije. Ista će također voditi radionicu Decentralizirane autonomne organizacije na blockchainu, čiji je cilj osmisliti nove organizacijske oblike koji mogu doprinijeti transformaciji kulturne produkcije, distribucije i konzumacije.
 
U dvama panelima o društvenim i umjetničkim implikacijama blockchaina sudjelovat će, između ostalih, umjetnici Paul Kolling, Jaya Klara Brekke i Max Dovey, čiji radovi čine dio izložbe Novi svjetski poredak koja će biti otvorena u galerijskom prostoru Filodrammatice. Grupna izložba donosi pogled na blockchain tehnologiju iz umjetničke perspektive, a nastala je u produkciji londonske umjetničke organizacije Furtherfield i u Rijeku stiže u okviru europskog projekta State Machines. Na njoj će, osim navedenih, svoje eksperimentalne radove izložiti umjetnici Pete Gomes, Rob Myers, O’Khaos, Paul Seidler, Max Hampshire, Lina Theodorou i Ami Clarke.
 
Izložba će se u galerijskom prostoru Filodrammatice otvoriti u četvrtak 15. veljače u 20 sati, i ostat će otvorena do 9. ožujka.

Za glazbeni dio programa, koji će se održati u petak 16. veljače u Omladinskom kulturnom centru Palach, pobrinut će se lokalne legende elektronske scene, koje pod imenom Transponder od sredine 90-ih godina tresu tkivom riječkog undergrounda.

Detalje o događaju, sudionicima i rasporedu doznajte na internetskoj stranici Drugog mora. Ulaz je besplatan na sve programe.

Organizator: Drugo more

Produkcija izložbe: Drugo more

Koprodukcija izložbe: Aksioma (SLO), Furtherfield (UK)

Program podržali: Program Europske komisije Kreativna Europa, Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske

Powered by Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture

Program je realiziran u okviru State Machines, suradničkog projekta Aksiome (SLO), Drugog mora (HR), Furtherfielda (UK), Institute of Networked Cultures (NL) i NeMe (CY).

Program je realiziran u okviru programa Refleks i Galerija DM

Događaj će se održati 15. i 16. veljače u zgradi Filodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka), u okviru programa Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture i međunarodnog projekta State Machines.

Ovdje možete pronaći poveznice na stranice na kojima smo najavili događaj, gdje je i detaljan raspored:

http://drugo-more.hr/novi-svjetski-poredak/

http://drugo-more.hr/novi-svjetski-poredak-izlozba/
https://www.facebook.com/events/1826281617669303/

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Novi svjetski poredak - cover
  • Zagreb Novi svjetski poredak - max dovey, breath (brh), naprava za rudarenje kriptovaluta disanjem, dio izlozbe novi svjetski poredak
  • Zagreb Novi svjetski poredak - ruth catlow, foto jure gorsic, aksioma
  • Zagreb Novi svjetski poredak - satoshi oath, dio izlozbe novi svjetski poredak
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Novi svjetski poredak