Novo izdanje HRT-ova središnjega Dnevnika

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:57
Srp
2020
12

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Novo izdanje HRT-ova središnjega Dnevnika

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
13
 
03.2016

Novo izdanje HRT-ova središnjega Dnevnika

Nova voditeljska lica samo su neke od promjena koje se najavljuju u predstojećemu razdoblju u središnjoj informativnoj emisiji
Novo izdanje HRT-ova središnjega DnevnikaHtv-dnevnik
 

Od ponedjeljka 14. ožujka središnja informativna emisija Hrvatske radiotelevizije (HRT) Dnevnik doživjet će promjene. Dnevnik će ubuduće umjesto voditeljskoga para ponovno imati jednoga voditelja ili jednu voditeljicu, a od sutra će ga voditi i uređivati dugogodišnji novinari, reporteri i urednici Hrvatske radiotelevizije Mirjana Posavac, Branimir Farkaš i Marta Šimić Mrzlečki, koja tu emisiju vodi unazad godinu dana. Emisiju će ubuduće uređivati i Dražen Majić, Anja Konosić, Dijana Čović i Branko Nađvinski.

Mirjana Posavac na Hrvatskoj radioteleviziji radi kao novinarka dvadeset godina. Počela je kao reporterka i voditeljica u HRT-ovu studiju u Bjelovaru, a od 2000. godine je u Zagrebu, gdje je pet godina uređivala i vodila Vijesti. Radila je kao reporterka u gotovo svim emisijama Informativnoga programa Hrvatske televizije, sudjelovala u velikim HRT-ovim projektima, poput praćenja parlamentarnih i predsjedničkih izbora, obljetnice vukovarske tragedije, posjeta Svetoga Oca Republici Hrvatskoj, a posljednjih godina redovita je izvjestiteljica iz Hrvatskoga sabora. „Ulazak u središnji Dnevnik veliki je izazov i odgovornost. Radujem se suradnji s kolegama i nadam se da ćemo nastaviti trend vraćanja povjerenja gledatelja u javni servis”, izjavila je Mirjana Posavac.

Branimir Farkaš dugogodišnji je vanjskopolitički novinar i komentator. Na Hrvatsku radioteleviziju došao je 1989. te prvo radio na Hrvatskome radiju (HRT – HR), a od 1993. na Hrvatskoj televiziji (HRT – HTV). Osim što je radio u gotovo svim dnevnim i tjednim informativnim emisijama, zapažen je njegov rad na posebnim HRT-ovim projektima, poput vođenja i uređivanja emisije u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju, posjeta Georgea Busha te kongregacije pape Franje. Pratio je najveće svjetske događaje i intervjuirao brojne državnike, a široj je javnosti ostao zapamćen i kao dugogodišnji izvjestitelj iz Haaga. Uz veliko novinarsko ima i diplomatsko iskustvo. Tri je godine bio prvi tajnik za politiku, kulturu i informiranje u hrvatskome veleposlanstvu u New Delhiju. „Dnevnik je najutjecajnija, najvažnija i najstarija medijska institucija. S njim novinar ulazi u dom svakoga gledatelja i zato je velika odgovornost, ali i čast biti njegovim dijelom. Iako je riječ o zahtjevnome poslu, vjerujem da ću nastaviti pratiti i svjetske događaje, a velika mi je želja do kraja popratiti sudske procese na haškome sudu te zaključiti to poglavlje”, kaže Branimir Farkaš.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Htv-dnevnik
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Novo izdanje HRT-ova središnjega Dnevnika