Novogodišnja glazbena želja

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
16:59
Velj
2020
25

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Novogodišnja glazbena želja

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Trenutno nema povezanih sadržaja
Zadnje vijesti
01
 
01.2020

Novogodišnja glazbena želja

dobrotvorna akcija - Udruga za sindrom Down Zagreb
Novogodišnja glazbena želja mg 1166
 

Ljudi ih ponekad zovu "Djeca sunca" jer su često nasmijani i raspoloženi, vedrog duha, njihov osmijeh je zarazan, a oci sjaje posebnim žarom, baš poput sunca, pristupaju životu sa puno radosti, a u tuđe donose pozitivne promjene i drugačiji pogled na život. Oni nas kroz strpljenje i prihvaćanje  podsjećaju na prave životne vrijednosti i pokazuju put kojim trebamo ići, jedinim  ispravnim putem,putem  ljubavi. I iako nam mogu nesebično ponuditi pravo bogatstvo u svojoj različitosti, za sebe žele isto što i mi, prijateljstvo, obitelj, prihvaćanje, razumijevanje, ljubav...

Maleni simpatićni dječak Kristijan(4) jedan je od 1800 osoba sa Down sindromom u Hrvatskoj, gotovo od rođenja član je Udruge za sindrom Down Zagreb u kojoj su on i njegova majka Martina(33) pronašli potrebnu podršku osobito u osjetljivom razdoblju po Kristijanovom rođenju. Svjesni koliko je to važno sada podršku pružaju i drugim prijateljima sa Down sindromom stvarajući posebne priče kroz modne editorijale kojima pokazuju koje su mogućnosti djece sa Down sindromom, razbijaju predrasude i skupljaju sredstva kako bi im omogućili bolji razvoh i napredak.

Ovim vas putem  pozivaju da svojim prilogom sudjelujete u dobrotvornoj akciji pod imenom "Novogodišnja glazbena želja", prikupljena sredstva namijenjena su kupnji digitalnog pianina za rehabitaciju muzikoterapijom za velike i male članove udruge. Povodom akcije snimljen je neodoljivi editorijal pod dirigentskom palicom malog Kristijana, u pratnji pianistice Helene Vidović, profesorice klavira iz Glazbene škole Zlatka Balokovića u čijoj koncertnoj dvorani se odvijalo snimanje. Na snimanju je vladala vesela atmosfera, Kristijan je zauzimao poze, svirao klavir, igrao se notama koje su letjele dvoranom i divno upotpunile ovaj editorijal koji je kamerom uhvatila fotografkinja Staša Šahman. Ovim editorijalom Kristijan i profesorica Helena žele skrenuti pažnju na potecijal koji djeca sa Down sindromom nose u sebi, a uz podršku okoline, vašu i našu,samo im je nebo granica. Oni zaista uz nas mogu puno i ovo je njihova novogodišnja želja-kaže mama Martina. Glazbom im donosimo radost, kroz nju se naša djeca vrlo lako izraze...Glazba je univerzalan jezik svih ljudi, dodaje,kroz nju se možemo svi razumjeti bez obzira na različitosti.

Najiskreniji i ispravan način odnosa prema osobama sa Down sindromom imaju djeca jer gledaju srcem, pa tako Kristijana u vrtiću prijatelji zaista obožavaju, pomažu mu u svemu i raduju se njegovim uspjesima.
On je za njih još samo jedan mali dječak koji treba njihovu ruku prijateljstva.

Odrasli često imaju predrasude i gledaju površno, osobito kod prvog susteta sa osobom sa Down sindromom, ograničenja zapravo postoje samo u glavama promatrača. Ako im pružite priliku, shvatit ćete da su oni puno više od onog što vidite "na prvu". Želimo potaknuti ljude da ih pogledaju srcem baš kao i djeca i daju im priliku-kaže Martina. Prisjetila se i kako mnogi oko nje nisu znali kako bi reagirali kad je na svijet donijela maloj Kikija.

Najgore sam se osjećala kada su mi rekli :"Žao mi je". To se ipak ne govori majci koja je upravo rodila divno biće. Najviše su pomogli oni koji su mi čestitali jer sam postala majka i rekli: "pogledaj ga kako je krasan".Da,bio je preslatki smotuljak kao i svaka druga beba-kaže Martina. Život sa Down sindromom je, otkriva, zaista izazovan, ali ne manje vrijedan življenja i uživanja u svemu što donosi ! Napreduje malo po malo, raste svojim tempom, ali su Kristijanove pobjede slađe, a ljubav bezuvjetna i beskrajna!

Nothing Down ambassador 2018.

PODACI UDRUGE: I BAN Kod Zabe HR3223600001101617736 Dobrotvorna akcija "Novogodišnja glazbena želja" Udruga za sindrom Down Zagreb Hrgovići 59, Zagreb SWIFT broj za uplate iz inozemstva: ZABAHR2X VHT

Nothing Down ambassador 2018.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
 • Zagreb mg 1052
 • Zagreb mg 1085
 • Zagreb mg 1104
 • Zagreb mg 1135
 • Zagreb mg 1166
 • Zagreb mg 1199
 • Zagreb mg 1216
 • Zagreb mg 1239

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Novogodišnja glazbena želja