OPATIJA: Kongres ugostitelja

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
07:59
Srp
2020
10

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › OPATIJA: Kongres ugostitelja

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
24
 
11.2014

OPATIJA: Kongres ugostitelja

Ministar Lorencin o perspektivama ugostiiteljskog sektora
OPATIJA: Kongres ugostiteljaOpatija-kongres-ugostitelja
 

Ministar turizma Darko Lorencin sudjelovao je na otvorenju Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika koji se održao u Opatiji. Ovom je prilikom ministar Lorencin čestitao ugostiteljima na doprinosu u realizaciji iznimno kvalitetne i izazovne turističke 2014. godine. Naglasio je kako statistički podaci pokazuju porast i u dolascima i u noćenjima na razini cijele Hrvatske, a da se nada da će porast u fizičkom prometu pratiti i financijski pokazatelji.

Ovom se prilikom Lorencin osvrnuo i na nekoliko tema koje zanimaju ugostitelje te najavio izmjene i dopune zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, koji bi se vrlo uskoro trebao naći na javnoj raspravi. Kako je naglasio, cilj izmjena zakona je pomoći ugostiteljima da što lakše i jednostavnije, u skladu sa zakonskim odredbama, obavljaju svoju djelatnost, investiraju u obrazovanje svojih kadrova te podižu kvalitetu usluge.

Lorencin je naglasio kako Ministarstvo turizma upravo na edukaciju stavlja naglasak, jer kvalitetni i obrazovani turistički kadar može biti prevaga u usluzi, zadovoljstvu gosta i njegovom ponovnom povratku na destinaciju. „Turistički djelatnici, a time i ugostitelji trebaju biti ogledalo jedne destinacije, a kvaliteta usluge takva da se gost poželi vratiti iz dana u dan, iz godine u godinu. Ulaganjem u znanje i kvalitetu uvijek činimo korak više u tome da naš gost bude zadovoljan, a time i dobar“, istaknuo je Lorencin, naglasivši kako Ministarstvo turizma kroz svoje programe Promocija zanimanja i Stipendije motivira mlade za ugostiteljsko-turistička zanimanja.

Lorencin se osvrnuo i na mogućnosti financiranja malog i srednjeg poduzetništva iz fondova EU. „Ministarstvo turizma sudjeluje u procesu programiranja i pripreme programskih dokumenata za potrebe financijskog razdoblja od 2014. do 2020. od samog početka te blisko surađuje sa svim dionicima, a posebno s Ministarstvom regionalnog razvoja i EU fondova i Ministarstvom rada i mirovinskog sustava kao upravljačkim tijelima nadležnima za operativne programe. Malo i srednje poduzetništvo, odnosno privatni sektor uključen je u sve tematske ciljeve, a jedna od prvih mogućnosti otvorit će se preko Ministarstva poduzetništva i obrta do kraja ove godine u očekivanom iznosu od 50 milijuna eura alociranih Ministarstvu turizma kroz specifični cilj Poslovna konkurentnost. Mogućnosti koje su na raspolaganju turističkom sektoru Republike Hrvatske kroz korištenje sredstava iz Strukturnih fondova EU zaista su velike i moramo se potruditi da iskoristimo što je više moguće sredstava“, rekao je ministar.

Lorencin je također naglasio kako vjeruje u snagu hrvatskog turističkog sektora te je pozvao sve dionike iz javnog, privatnog, civilnog i znanstvenog sektora u turizmu da se što bolje pripreme i aktivno sudjeluju u procesu povlačenja novca koji nam je na raspolaganju. Kako je rekao, svatko od nas može pridonijeti dodatnom jačanju kvalitete usluge i ponude, odnosno još kvalitetnijem i konkurentnijem turizmu naše zemlje u svjetskim okvirima, što nam je svima u interesu.

U sklopu Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika održana je i panel rasprava na temu rada i radnog zakonodavstva u ugostiteljskom sektoru te poreznim aspektima u ugostiteljskom sektoru. Na panelu su uz ministra Lorencina sudjelovalili i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Ante Mihić, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, Mirela Lekić šefica Odjela za obrazovanje pri Hrvatskoj obrtničkoj komori, Loredana Gluhak iz Sindikata turizma i usluga Hrvatske, Ivan Šutalo iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Milivoj Gospić ravnatelj Gospodarske škole iz Buja. 

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Opatija-kongres-ugostitelja
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › OPATIJA: Kongres ugostitelja