OPATIJA: Međunarodna konferencija o sigurnosti gradova

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
08:59
Tra
2020
01

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › OPATIJA: Međunarodna konferencija o sigurnosti gradova

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
20
 
03.2013

OPATIJA: Međunarodna konferencija o sigurnosti gradova

Konferenciju sutra otvara ministar Ranko Ostojić
OPATIJA: Međunarodna konferencija o sigurnosti gradovaKonferencija o sigurnosti gradova
 

Opatija je sutra i prekosutra, 21. i 22. ožujka, domaćin jubilarne 5. međunarodna konferencija Sigurnost gradova (SIGG 2013.) - Adriatic City Security Conference 2013. Organizatori izvješćuju da je ova konferencija posvećena urbanoj sigurnosti hrvatskih gradova. Pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, Konferenciju organiziraju časopis Zaštita i Grad Opatija, uz potporu MUP-a RH, Hrvatskog ceha zaštitara, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Udruge gradova, Europskog foruma za urbanu sigurnost (EFUS), United Nations Development Programme (UNDP) Hrvatska te Ureda za trgovinu i investicije Veleposlanstva Velike Britanije u Hrvatskoj (UKTI).

Konferenciju će u četvrtak u 10 sati u opatijskom hotelu Ambasador svečano otvoriti ministar unutarnjih poslova RH Ranko Ostojić, a uvodne govore održat će i ravnatelj DUZS-a Jadran Perinić, stalna predstavnica UN-a i koordinatorica UNDP-a u Hrvatskoj Loiusa Vinton, gradonačelnik Rijeke i predsjednik Udruge gradova Vojko Obersnel, v. d. župana Primorsko-goranke županije Vidoje Vulić, te gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.

Glavni govornici prvog dana ugledni su strani i domaći stručnjaci: prof. Eve Mitleton-Kelly s London School of Economics (Velika Britanija), znanstvena savjetnica brojnih vlada diljem svijeta, Veronique Ketelaer, ravnateljica Agencije BRAVVO za prevenciju grada Bruxelles, „glavnoga grada Europske unije“ (Belgija), Belinda Wijckmans, istražiteljica EUCPN-a, Europske mreže za prevenciju kriminaliteta (Bruxelles, Belgija), Gorazd Meško, dekan Fakulteta za sigurnost, Sveučilište u Mariboru (Slovenija), Sandra Veber, voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva MUP-a RH, te Krunoslav Katić,  nacionalni savjetnik za smanjenje rizika od katastrofa i društvenu sigurnost UNDP-a.

Na dosad održane četiri konferencije SIGG, ističu organizatori, okupilo se više od 650 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore, s uglednim govornicima iz Njemačke, Velike Britanije, Francuske i Mađarske. Za ovu godinu najavljuju predavanja vrhunskih stručnjaka i znanstvenika iz Velike Britanije, Belgije, Slovenije i Hrvatske, a drugi dan Konferencije održat će se i vrlo zanimljiv modul "Civilno-krizno upravljanje gradovima – zaštita kritične infrastrukture", jer Hrvatska zbog skorog u EU upravo donosi novi zakon o zaštiti kritičnih infrastruktura.

 Konferencija je namijenjena gradonačelnicima, dogradonačelnicima i voditeljima poslova sigurnosti u gradovima, lokalnoj upravi i samoupravi, županima, dožupanima i voditeljima poslova sigurnosti u županijama, direktorima i upravama svih gospodarskih subjekata koji su od posebnog interesa za sigurnost i obranu države, direktorima i predstavnicima tvrtki za tjelesnu i tehničku zaštitu, predsjednicima i članovima vijeća za prevenciju, te svim menadžerima i stručnjacima za sigurnost.

Namjera Konferencije je sudionicima iz zemlje i inozemstva omogućiti razmjenu stručnih informacija o poslu kojim se svakodnevno bave, kao i razmjenu najnovijih praktičnih iskustava koje će izložiti predstavnici gradova iz Hrvatske i susjednih zemalja.

 

 

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Konferencija o sigurnosti gradova
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › OPATIJA: Međunarodna konferencija o sigurnosti gradova