OPATIJA: Najznačajniji skup plinske struke u JI Europi

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Tra
2020
08

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › OPATIJA: Najznačajniji skup plinske struke u JI Europi

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
06
 
05.2014

OPATIJA: Najznačajniji skup plinske struke u JI Europi

Sudjeluje 500 utjecajnih stručnjaka za plin i energetiku, predstavnika više od 180 energetskih tvrtki i institucija, a potvrđeno je sudjelovanje 55 predavača i 32 izlagača iz čak 20 zemalja
OPATIJA: Najznačajniji skup plinske struke u JI EuropiPlinari 060514
 

Hrvatska stručna udruga za plin (HSUP) od 7. do 9. svibnja 2014. u Kongresnom centru Grand Hotela Adriatic u Opatiji pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva organizira 29. međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plin, najveće međunarodno okupljanje plinske struke u ovom dijelu Europe. Najavljen je dolazak kreatora energetske politike u RH, lidera istaknutih hrvatskih i europskih energetskih subjekata, proizvođača i zastupnika plinske opreme, distributera plina i predstavnika domaćih i međunarodnih znanstvenih institucija.

Prema najavama organizatora, očekuje se sudjelovanje oko 500 utjecajnih stručnjaka za plin i energetiku, predstavnika više od 180 energetskih tvrtki i institucija, a potvrđeno je sudjelovanje 55 predavača i 32 izlagača iz čak 20 zemalja Europe i svijeta. Posebnu pažnju, zbog prijetećih velikih problema s opskrbom Europe ruskim plinom uzrokovanih sukobima u Ukrajini, privlači predavanje Marcela Kramera, višeg savjetnika Uprave ruskog OAO Gazprom, jedne od najvećih i najutjecajnijih svjetskih energetskih kompanija. On će govoriti o globalnom razvoju tržišta plina i izazovima europske plinske infrastrukture.

O razvoju tržišta plina u Republici Hrvatskoj govorit će poznati energetski stručnjak i analitičar prof. dr. sc. Igor Dekanić sa zagrebačkog Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta koji će ujedno biti i moderator panel diskusije o otvaranju tržišta plina. U sklopu te zanimljive panel diskusije stručnjaci iz Njemačke i Austrije predstavit će njihova iskustva u otvaranju i funkcioniranju tržišta plina, a Pavao Vujnovac, čelnik Prvog plinarskog društva iz Vukovara, izlagat će o trenutnom stanju i daljnjem razvoju tržišta prirodnog plina u Republici Hrvatskoj.

Jako Križan iz Ine govorit će o proizvodnji prirodnog plina na Jadranu, a dr. Norbert Verveyen, iz njemačke tvrtke RWE Effizienz o distribuiranoj proizvodnji energije. Stručnjaci Plinacra predstavit će planirane razvojne projekte u sklopu novog desetogodišnjeg plana razvoja plinskog gospodarstva RH, a posebno sve već šanse za ostvarenje velikog projekta gradnje Jonsko-Jadranskog plinovoda, dok će predstavnici tvrtke EVN Croatia plin predstaviti novosti u procesu plinofikacije na području Dalmacije.

Stručnjaci Siemensa predstavit će pametna rješenja za obradu prirodnog plina pri istraživanju i proizvodnji, a izlaganje o regulatornom okviru za operatore distribucijskog sustava plina sukladno EU direktivama prenesenim u zakonodavstvo RH pripremili su mr. sc. Ante Dodig i Željka Pinjuh Ćorić iz Gradske plinare Zagreb.

U sklopu tog susreta stručnjaka organizirana je i izložba plinske tehnike brojnih renomiranih stranih i domaćih tvrtki.


 

Željko Bukša

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Plinari 060514
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › OPATIJA: Najznačajniji skup plinske struke u JI Europi