Općina Fužine

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Srp
2020
14

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Politika › Općina Fužine

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
16
 
04.2020

Općina Fužine

za vrijeme i nakon korone
Općina FužineDavid bregovac nacelnik opcine fuzine
 

Općina Fužine, uz mjere podrške žiteljima i gospodarstvenicima za vrijeme pandemije, nastavlja i s pripremama za budući razvoj nakon korone. Do sada poduzete mjere, između ostaloga, obuhvaćaju ukidanje plaćanja dječjeg vrtića, kao i plaćanja komunalnih naknada i zakupa za gospodarstvenike kojima su osigurali i skladišni prostor za proizvode koje trenutno ne mogu plasirati na tržišta EU zemalja. 

„Uz mjere štednje koje su kod nas konstanta i bez pandemije, usmjereni smo na mjere podrške zajednici. Ali bitno je nastaviti s radom i planiranjem za vrijeme koje dolazi nakon korone. Optimizirali smo rad Općine, maksimalno, a nastavljamo i s radom na kapitalnim projektima, iako prilagođeno današnjim uvjetima. Nama su izgradnja obilaznice te sustava vodoopskrbe i kanalizacije glavni preduvjeti daljnjeg razvoja Fužina i Gorskog kotara.“ ističe David Bregovac, načelnik Općine Fužine.

Smjerom budućeg razvoja Općina Fužine je u dogovoru s predstavnicima lokalnih turističkih gospodarstvenika, odnosno, članovima Skupštine Turističke zajednice i Turističkog vijeća Općine Fužine jednoglasno donijela Odluku o stavljanju u mirovanje općinskog Turističkog ureda. I to neovisno o pandemiji jer se to naslanja na "Master plana razvoja turizma Gorskog kotara", a najviše na zajednički stav svih načelnika i gradonačelnika ovog kraja te predstavnika turističkog sektora koji smatraju da je nužno osnivanje jedinstvene Turističke zajednice Gorskog kotara. Time se želi osigurati jasan nastup na nacionalnom i svjetskim tržištima kada uvjeti budu dopuštali. Turistička zajednica Općine Fužine operativno i dalje nastavlja s radom do konačne odluke o stvaranju jedne TZ Gorskog kotara, a funkciju predsjednika TZ Općine Fužine obnaša općinski načelnik, bez dodatnih naknada.

Dužni smo našim žiteljima i turističkim gospodarstvenicima osigurati dobru platformu za nastup i predstavljanje. Upravo nam ovo vrijeme služi da jasnije postavimo temelje daljnjeg razvoja turizma našeg kraja i da iskoristimo zatišje za uspostavljane jedinstvene Turističke zajednice Gorskog kotara.“ kazao je Bregovac. 

Iz analize stanja turističkog sektora Općine Fužine, s ostvarenih nešto manje od 31 tisuću noćenja i nešto više od 70 tisuća izletnika godišnje, vidljivo je da je nedovoljno turistički razvijen, ali nije nepopravljivo devastiran što je ujedno i prednost.

Bregovac naglašava da će stvaranjem zajedničke Turističke zajednice Gorskog kotara optimizirati ulaganja, smanjit će suvišne direktorske plaće, objedinit će ulaganja u pozicioniranje i učinkovitiji razvoj smještajnih kapaciteta te kroz agilnu mrežu turističkih informacionih centara podržati buduće turiste, a posebno lokalne turističke gospodarstvenike.

„Naš kraj je prirodna zelena oaza Hrvatske, naša zelena pluća, koja trebamo očuvati, ali i mudro koristiti jačajući te diferencirajući našu ponudu i, sukladno tome, cjenovne politike. Nerentabilno je imati mrežu turističkih zajednica diljem Gorskog kotara koja ni prije korone nije imala očekivani učinak. Sad nas očekuje vidjeti kako će se dalje razvijati turizam i kada. Bitno je iz ovog izvući pouke za budućnost te pametno iskoristiti ovo vrijeme za planiranje post pandemijskih akcijskih planova koji trebaju, uz turizam, značajno ojačati i ostale gospodarske grane.“ zaključuje Bregovac.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb David bregovac nacelnik opcine fuzine
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Politika › Općina Fužine