Početak Ciklusa

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Ruj
2020
20

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Početak Ciklusa

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
05
 
02.2017

Početak Ciklusa

koncerata nedjeljom u foyeru zagrebačkoga HNK
Početak CiklusaHnk zg foto promo
 

U nedjelju, 12. veljače u 11 sati, započet će Ciklus koncerata nedjeljom, koji će biti održavani jedanput mjesečno u foyeru Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Ciklus je zamišljen kao zajednički projekt Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i Udruge hrvatskih trombonista i tubista Busina, a koncertirat će vrhunski hrvatski glazbenici u pomno odabranim programima.

Svi koncerti održavat će se nedjeljom u 11 sati, u foyeru HNK u Zagrebu, redom:

12. veljače 2017. Duo Kušan – Gilming
26. veljače 2017. Gorana Biondić Ruško – Adela Golac Rilović – Darijan Ivezić
26. ožujka 2017. Alisios kamerata
23. travnja 2017. Busina brass kvintet
14. svibnja 2017. Kvintet trombona i Gorana Biondić Ruško

Prve u nizu nastupit će Duo Kušan – Gilming, 12. veljače u 11 sati, u kojemu su violončelistica Petra Kušan  i  pijanistica Petra Gilming.

Program koncerta:
Robert Schumann  Adagio i Allegro, op. 70
Sergej Prokofjev  Sonata za violončelo i klavir, op.119

Andante grave
Moderato
Allegro, ma non troppo

Cesar Franck Sonata za violinu i klavir u A-duru

– Allegretto ben moderato
– Allegro
– Recitativo-Fantasia: Ben moderato
– Allegretto poco mosso

Glazbenica Petra Kušan počela je učiti violončelo u dobi od 6 godina. Bila je učenica profesora Valtera Dešpalja, u čijoj je klasi na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu diplomirala 2008. godine te Juliusa Bergera, kod kojega je 2010. godine završila majstorsko usavršavanje u Leopold Mozart Centru Univerziteta u njemačkome Augsburgu. Tijekom studija redovito je radila i s drugim istaknutim glazbenicima kao što su K. Botvay, D. Ferschtman, L. Fenyö, M. Lovett, O. Mandozzi, A. Meneses, Jean Guihen Queyras, V. Yagling, R. Latzko i drugi. Bila je stipendistica Grada Zagreba, Bavarske vlade, Leopold Mozart Curatoriuma, Fondacije Vladimira Spivakova te Univerziteta Mozarteum u Salzburgu. Laureatkinja je mnogih natjecanja, kao što su hrvatska državna glazbena natjecanja  te međunarodna natjecanja u Goriziji (Italija) i Liezenu (Austrija), Concertino PragaAndreas Stein Wettbewerb u Augsburgu, i Ferdo Livadić u Samoboru. Godine 2007. dodijeljena joj je Nagrada Ivo Vuljević za najuspješniju mladu glazbenicu godine. Redovito nastupa kao solistica diljem Europe; Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Rusiji, Češkoj, Slovačkoj, Kosovu, Švicarskoj, s prestižnim domaćim i međunarodnim orkestrima (Simfonijski orkestar Češkoga Radija, Kremerata Baltica, Budimpeštanski gudači, Leopold Mozart Ensemble, Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT-a, Orkestar oružanih snaga RH, Simfonijski orkestar Muzičke akademije u Zagrebu, Zagrebački solisti,  Hrvatski komorni orkestar). Snimala je za hrvatski, češki, austrijski, njemački i francuski radio, a njezine su snimke emitirane na mnogim radijima diljem Europe. Intenzivno se bavi komornom glazbom i redovito surađuje s umjetnicima, poput Mische Maiskyja, Josea Gallarda, Natalie Gutman, Jean-Guihena Queyrasa, Danjula Ishizake, Radovana Vlatkovića, Giovannija Sollime, Daniela Gaedea, Martina Lovetta, Monike Leskovar, Juliusa Bergera te mnogim istaknutim članovima najprestižnijih europskih orkestara (Berlinska, Munchenska i Bečka filharmonija, Royal Symphony Orchestra, Orkestar zürichške Opere i dr.). Surađivala je  s mnogim domaćim i stranim ansamblima kao što su CellomaniaMoskovski virtuozi, Ruski nacionalni orkestar, Zagrebački solisti, Cello PassionatoLes ensemble international des Quatre siècles, Orkestar oružanih snaga Republike Hrvatske, Zagrebački orkestar mladih, Komorni orkestar Hrvatske glazbene mladeži, Hrvatski komorni orkestar i Simfonijski orkestar HRT-a. Članica je orkestra Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Petra Gilming rođena je  1978. u Zagrebu, gdje je i  diplomirala 2000. godine na Muzičkoj akademiji u razredu Vladimira Krpana, kod kojega je 2007. i magistrirala. Pobjednica je brojnih državnih i međunarodnih natjecanja, dobitnica Rektorove te Dekanove nagrade Sveučilišta u Zagrebu i Nagrade Hrvatskoga glazbenog zavoda. Surađuje s istaknutim domaćim i inozemnim umjetnicima. Često je pozivana na suradnju s kandidatima velikih međunarodnih natjecanja kao stalna korepetitorica. Zaposlena je  kao umjetnička suradnica na Odsjeku gudačkih instrumenata Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

65fv
Pod pokroviteljstvom Centra za strane jezike -Vodnikova d.d

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Hnk zg foto promo

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Početak Ciklusa