Podilaženje Europi nema kraja!

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:57
Srp
2020
12

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Politika › Podilaženje Europi nema kraja!

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
12
 
09.2019

Podilaženje Europi nema kraja!

Stranka umirovljenika
Podilaženje Europi nema kraja!Stranka umirovljenika
 

Kroz hrvatsku povijest zabilježeno je kako su naše preci vrlo često bili na različitim stranama i imali različita mišljenja vezana uz državne zajednice na ovim  prostorima. Tako je bilo zagovornika Franačke države, simpatizera Napoleona, podanika Mlečana, a u novije vrijeme razvojem nacionalnih država govorimo o Mađaronima, Talijanašima, Jugoslavenima ili Rusofilima. Imaju li ove povijesne činjenice uporište i na današnjoj političkoj sceni?

Za nas u Stranci umirovljenika svakim je danom ova usporedba nažalost sve izraženija. Riječ je naime o nevjerojatnoj snazi i porivu našeg premijera da zauzme što bolje pozicije u europskoj uniji i na tom je tragu potpuno izgubio dodir s hrvatskom realnošću! Čak povodom, za sada još uvijek prijedloga, da njegova stranačka  uzdanica preuzme mjesto u europskoj vladi organizira tiskovnu konferenciju. Kao da do sada nismo imali predstavnika u tom tijelu. Isto tako i lukavo predlaganje ostalih  predstavnica slabijeg spola na visoka mjesta u europskoj hijerarhiji uzdiže u nebesa.

Zar je zaboravio da je i sadašnja predsjednica bila na vrlo visokom međunarodnom položaju, zatim brojni istaknuti stručnjaci, a ne političari zauzimaju ili su još na brojnim dužnostima ne samo u europskim već i svjetskim asocijacijama i ustanovama. No sve je to nevažno jer treba istaknuti osobnu ulogu i rolu u lobiranju za svoje kandidate u nedavno završenom političkom preslagivanju i prekrajanju europske institucije. I umjesto da na domaćem planu ponovi odlučnost u razvrgavanju koalicije sa SDSS-om kao što je to učinio s MOST- om on se uglavnom bavi salonskom politikom.

Tako i nadalje ostajemo podanici i sluge stranih interesa koji nas prate kroz cjelokupnu našu povijest. Dobro plaćeni naši tribuni u Europi o tome nisu i neće voditi računa jer su zaokupljeni samo svojim osobnim probitkom i vraćanjem usluga velikom lobisti. S druge strane zaklinjanje u EU fondove i pomoć koja nam se benevolentno nudi također ima drugu stranu. Očigledno je kako se dobivenim sredstvima potiču u najvećoj mjeri neproizvodni projekti u koje se ulaže materijal i oprema iz uvoza pa čak i radna snaga. Što Slavoniji u ovom trenutku trebaju toliki vrtići i škole kada više nema Slavonaca? Umjesto da se započne s navodnjavanjem, obećanim kanalom Sava-Dunav-Sava, izgradnjom plastenika i staklenika ili proizvodnih pogona. Ali ne Europa to ne financira jer od toga nema koristi. I tako nije čudno da smo na začelju u Europi po zaposlenosti i gospodarskoj proizvodnji u drugom ovogodišnjem kvartalu. No o tome se šuti i podaci skrivaju ispod tepiha jer uskoro preuzimamo i predsjedanje unijom.

Liječnici i učitelji jeste li se zapitali koliko će nas taj događaj koštati? Nitko to ne zna točno ali zasigurno puno više nego što tražite za vaše plaće.

Stoga medicinari, prosvjetari i umirovljenici nemojte očekivati empatiju prema vašim zahtjevima i samo možete očekivati odgovor kako financije moraju biti održive pa za vaše zahtjeve nema novaca. Istovremeno milijarde ulupane u brodogradilišta koja su propala ili su na rubu propasti ne narušavaju državni proračun. I svejedno lakonski kažu da za nas ostale novaca nema.

Zagreb, 12. 09. 2019. godine

Lazar Grujić dipl. oec. 

predsjednik Stranke umirovljenika  

Administrator: kolovrat.petar@gmail.comwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Stranka umirovljenika
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Politika › Podilaženje Europi nema kraja!