Promocija ronjenja na Rabu

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
18:59
Pro
2019
07

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Zanimljivosti › Promocija ronjenja na Rabu

Zagreb SIGMA PLUS
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
08
 
07.2019

Promocija ronjenja na Rabu

besplatna probna ronjenja u sklopu projekta Pogled u plavo
Promocija ronjenja na Rabu7. pogled u plavo
 

Neumorni ronilački tim projekta Pogled u plavo svojim četvrtim nastupom na Trgu Municipium Arba u starogradskoj jezgri grada Raba oduševili su mnogobrojne turiste i građane Grada Raba.

Prepoznatljivi montažni bazen projekta Pogled u plavo koji je nosioc četiri Guinnessova rekorda otvorio je svoje plave dubine za preko 200 osoba.

Na radost najmlađih koji su s nestrpljenjem očekivali Pogled u plavo te na oduševljenje roditelja ronili su pod punom ronilačkom opremom u pratnji instruktora ronjenja s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju.

Razvojem ronilačke opreme te produživanjem turističke sezone ronjenje je aktivnost koja je u velikom porastu, a ujedno je nužno obratiti pozornost na sigurnost u ronjenju.

Hrvatska kao prepoznatljiva ronilačka destinacija s više od 100 ronilačkih centara bogata je lokacijama za ronjenje, a otok Rab je jedna od poželjnijih destinacija za ronjenje.

Organizirano i profesionalno na otoku Rabu djeluje nekoliko ronilačkih centara koji su ujedno i generator produžetka turističke sezone uključujući Kron Diving, Moby Dick, Mirko Diving centar i KPA Amfora koji u svojoj ponudi nude ronilačke izlete, škole ronjenja i probna ronjenja.

Kroz projekt Pogled u plavo koji je gostovao dva dana u Gradu Rabu promovirali su svoje aktivnosti i na način besplatnih probnih ronjenja za sve posjetitelje Pogleda u plavo.

Grad Rab i Turistička zajednica grada Raba prepoznaje ulaganje u promociju destinacije te sa svojom širokom promotivnom lepezom i kampanjama žele proširiti ponudu za konzumaciju destinacije.

Rab ove godine slavi 130 godina turizma, a jedna moderna i mlada aktivnost kao što je ronjenje uvelike je oduševila prisutne posjetitelje.

„Naša strategija turizma ide u cilju raznolike ponude i želje za cjelogodišnjim turizmom. Kroz naše marketinške aktivnosti na različitim manifestacijama i sajmovima odlučujemo se i za projekte promocije. Rab je prepoznatljiv po svojoj bogatoj povijesnoj baštini, a naša želja je spojiti prošlost, sadašnjost i budućnost u jedan prepoznatljiv brend. Sam Grad Rab je brend, a možemo se i pohvaliti sa 130 godina organiziranog bavljenja turizmom. Želja nam je da svaki turist koji dođe kod nas ponovi dolazak i u narednim godinama.“ kazao je Nikola Grgurić, gradonačelnik Grada Raba.

Kroz velike projekte i manifestacije kao što je Rabska fjera, jedinstvena u Hrvatskoj pa do bogate gastro ponude svatko na Rabu može pronaći nešto za sebe.

„Veseli me što se i ove godine projekt „Pogled u plavo“ kratko zaustavio i na otoku i gradu Rabu. Možda je dva dana prekratko da bi se svi zainteresirani okušali u ronjenju, ali vjerujem da u ovom dijelu turističke sezone ni tjedan dana ne bi bio dovoljan. Koliko je ronjenje zanimljivo za turizam otoka Raba, govori i činjenica da imamo čitav niz ronilačkih centara koji su odlično opremljeni, te većina radi tokom cijele godine, produžavajući time našu turističku sezonu. Ovo je posebna godina za turizam grada Raba, naime, slavimo 130 obljetnicu organiziranog bavljenja turizma, a upravo nas očekuje i osamnaesta po redu Rabska fjera, lanjski Turistički događaj godine Hrvatske. Vezano za produljenje sezone te obilježavanje velikog jubileja 130 godina turizma, i ove ćemo godine nizom manifestacija obilježiti i istaknuti najbolje što Rab nudi, kroz niz gastro, kulturno-zabavnih, sportskih i drugih manifestacija. Posebno me veseli da je ove godine održan drugi po redu Underwater Photo Marathon Cup, međunarodno natjecanje u podvodnom fotografiranju, kojim osim što privlačimo ciljanu publiku ronioca – fotografa, radimo na podizanju svijesti očuvanju prekrasnog rapskog akvatorija i podmorja.“ istaknula je Ivana Matušan, direktorica Turističke zajednice Grada Raba.

Tijekom dana gostovanja projekta Pogled u plavo i besplatnih probnih ronjenja, posjetitelji su zaronom u bazen imali mogućnost i razgledavati podvodnu izložbu fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja prikazuje ljepote hrvatskog podmorja, a na raspolaganju svim početnicima u ronjenju bili su instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Manifestacija se odvijala pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr, Agencije Promocija ronjenja www.promocija-ronjenja.hr te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com te web portala Morski.hr http://morski.hr/.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
 • Zagreb 1. nikola grguric gradonacelnik grada raba, ivana matusan, direktorica turisticke zajednice grada raba
 • Zagreb 3. pogled u plavo i otok rab
 • Zagreb 5. grad rab
 • Zagreb 7. pogled u plavo
 • Zagreb 8. besplatna proban ronjenja i grad rab
 • Zagreb 10. pogled u plavo i grad rab
 • Zagreb 12. kron diving, moby dick, mirko diving, kpa amfora
 • Zagreb 14. ronjenje u gradu rabu
 • Zagreb 16. pogled u plavo i promocija ronjenja
 • Zagreb 2. besplatna probna ronjenja na rabu
 • Zagreb 4. nemo-adria rescue team i promocija ronjenja
 • Zagreb 6. promocija ronjenja i grad rab
 • Zagreb 7a. kpa amfora
 • Zagreb 9. nemo-adria rescue team
 • Zagreb 11. pogled u plavo i promocija ronjenja
 • Zagreb 13. ronjenje
 • Zagreb 15. grad rab i pogled u plavo
 • Zagreb 17. grad rab, tz grada raba i promocije ronjenja

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Zanimljivosti › Promocija ronjenja na Rabu