Robinzonski smještaj

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:58
Ruj
2020
18

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Robinzonski smještaj

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
12
 
06.2017

Robinzonski smještaj

Ministarstvo turizma predlaže pružanje usluga robinzonskog smještaja na OPG-ima i domaćinstvima - e-Savjetovanja
Robinzonski smještajHrib flajer promo
 

Shvaćajući važnost stvaranja dodatne ponude u destinaciji, ali i potreba suvremenih turista koji uz klasične smještajne objekte sve više teže tome da svoj odmor provedu na drugačiji, jednostavniji, opušteniji i nesvakidašnji način u prirodi, Ministarstvo turizma predložilo je izmjene Pravilnika o razvrstavanju i kategorizaciji objekata koji bi po novome omogućili tzv. robinzonski smještaj u obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvima i domaćinstvima. Do sada su takvi oblici smještajne ponude bili mogući samo u ruralnim sredinama, i to putem registriranih tvrtki, odnosno ugostiteljskim objektima za smještaj, a navedene izmjene ovu bi smještajnu ponudu proširile na urbana područja i na ostale pružatelje usluga smještaja u turizmu.

„Kreacijom novih proizvoda robinzonskog smještaja u neuobičajenim uvjetima stvara se okvir za obogaćivanje ponude za specifične tržišne skupine. Osim što će stvaranje dodatne i drugačije smještajne ponude ojačati konkurentnost pojedine destinacije, ove će izmijene Pravilnika omogućiti pojedincima, domaćinstvima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima ostvarivanje dodatnih prihoda od poslovanja, ali što je najvažnije i samozapošljavanje inovativnih, mladih i kreativnih osoba“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli nadodavši kako je cilj predloženih izmjena prilagoditi sadržaj suvremenim potrebama današnjih turista.

Prema prijedlogu izmjena Pravilnika objekti mogu biti smješteni u urbanim i ruralnim sredinama, sa ili bez priključaka na infrastrukturne sustave. Smještaj se može pružati u šatorima, prostorijama  ili prostorima za smještaj izrađenih od lokalnog i prirodnog materijala te prirodne mogućnosti (stare kuće od kamena ili drva, kolibe od trstike ili granja, pećine i sl.), prostorijama i prostorima  neuobičajenog oblika ili postavljeni na neuobičajeni način (pod zemljom, na stupovima, drvu, vodi, stijeni i slično), ali smještaj ne može biti kontejner odnosno mobil home.

Predloženim izmjenama stvara se mogućnost realizacije novih atraktivnih odredišta za odmor i razonodu svima onima koji žele iskusiti drugačije i ležernije vidove odmora i opuštanja. Nadalje, predloženim izmjenama mijenja se postojeća i uvodi se nova vrsta smještajne ponude u objektima za robinzonski smještaj i to Objekt za robinzonski smještaj (za tvrtke) i Kamp odmorište – robinzonski smještaj (za građane - domaćinstva i obiteljska poljoprivredna gospodarstva).

Javno savjetovanje za Prijedlog izmjena Pravilnika o razvrstavanju i kategorizaciji ugostiteljskih objekata iz skupine ostali ugostiteljski objekti za smještaj, Pravilnika o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i Pravilnika o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu otvoreno je do 26. lipnja 2017. putem portala e-Savjetovanja https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/Dashboard.

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Hrib flajer promo

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Robinzonski smještaj