ŠILJKOVICA: pismo muža ženi u toplicama

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Kol
2020
12

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Zabava › ŠILJKOVICA: pismo muža ženi u toplicama

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Trenutno nema povezanih sadržaja
Zadnje vijesti
04
 
10.2019

ŠILJKOVICA: pismo muža ženi u toplicama

doznajte što je Ervin pisao svojoj Greti
ŠILJKOVICA: pismo muža ženi u toplicamaSiljkovica
 

Draga Gerda!

Puno hvala na tvom lijepom pismu. Kod kuće je sve u redu i ne trebaš se brinuti za mene. Redovito kuham i svakim se danom sve više čudim kako to dobro funkcionira. U međuvremenu to što skuham mogu i pojesti a da ne moram u bolnicu na ispumpavanje želuca. Jučer sam pekao krumpir. Stavio sam ga u pećnicu i otišao kupiti kruh. Kada sam se vratio, tava je bila sva iskrivljena. Ne mogu vjerovati da je od tako lošeg materijala. Dim se u kuhinji ubrzo razišao, no mačka je još uvijek crna kao gavran. I jako kašlje. Panično bježi čim vidi da otvaram pećnicu ili iz ormara vadim tavu. Javi mi, molim te, koliko se dugo moraju kuhati jaja! Ja sam ih kuhao dva sata, ali svejedno nisu postala mekana. I napiši mi smije li se zagoreno mlijeko još za nešto upotrijebiti. Hoću li ga ostaviti dok se ti ne vratiš? Moram ti reći da sam imao malih problema s gulašom. Kada sam htio ugrijati konzervu, eksplodirala je u mikrovalnoj. Vrata su izletjela kroz prozor i razbila posudu s cvijećem na prozorskoj dasci. A i prozor.

Konzerva na sreću nije izletjela kroz prozor, nego kao raketa ravno gore. Probila je strop i pogodila 13-godišnju kćerku susjeda Valtera, koji stanuje iznad nas. Ona je baš imala sat klavira, kad ju je konzerva dohvatila točno između nogu. Nije joj se na sreću ništa dogodilo, ali učitelju klavira su morali amputirati dva prsta. Napiši mi što ti radiš kad ti se posuđe upljesnivi! Uopće mi nije jasno kako je to moguće za tako kratko vrijeme. Još nisu ni puna tri tjedna otkako si otišla u toplice. Dobro je da znaš, s perilicom suđa nešto nije u redu. Ne samo da je razbila onu prekrasnu porculansku zdjelu koju si naslijedila od svoje prabake nego je i pri centrifugiranju veliki nož za rezanje mesa oštetio bubanj i sada je u zidu. Nož, ne bubanj. Bubanj je probio zid i sad bez veze leži negdje u vrtu. Nadam se da se nećeš ljutiti, ali tepih u dnevnoj sobi sam zaprljao sokom od rajčice.

Uvijek si govorila da se sok od rajčice ničim ne može očistiti. Tu se, nažalost, varaš, draga moja. Mrlja je odlično uklonjena, ali i dlake od tepiha, nažalost, također. Možda ipak nisam trebao uzeti nitrorazrjeđivač. Hladnjak sam morao otopiti. Tebi je to uvijek zadavalo velike poteškoće, ali otkrio sam da se led može savršeno maknuti zidarskim čekićem. Još uvijek ne znam objasniti zašto hladnjak sada više ne hladi, nego grije. U svakom slučaju meso je dobro pečeno, ali jogurt, šampanjac i mineralna voda su neobjašnjivo eksplodirali. Draga moja, u četvrtak sam zaboravio zaključati stan. Sigurno je netko bio ovdje, jer nedostaju neki vrijedni predmeti.

To me podsjetilo na tvoje riječi koje si mi često ponavljala, da novac sam po sebi čovjeka ne čini sretnim. Ormar je isto prazan, ali u njemu i nije bilo bogzna čega, jer ti uvijek kažeš da nemaš što obući. Kada sam sinoć hranio zeca, prevrnula mi se svijeća. Zec sada bez dlaka izgleda prilično smiješno.

Ovime ću završiti za danas.

Sutra ću se javiti s novim vijestima. Nadam se da uživaš u miru i odmaraš se.

Voli te tvoj Ervin!

P. S. Neki dan sam tvojoj mami rekao što se dogodilo s porculanskom zdjelom. Dobila je moždani udar. Pokopali smo je jučer. Nisam ti htio ništa javljati da se ne uznemiravaš.

Ipak si ti u lječilištu i moraš se dobro odmoriti.

Ervin

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Siljkovica
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Zabava › ŠILJKOVICA: pismo muža ženi u toplicama