Slavko Tucaković imenovan

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
14:59
Velj
2020
22

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Slavko Tucaković imenovan

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
23
 
02.2019

Slavko Tucaković imenovan

za glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske.
Slavko Tucaković imenovanSlavko tucakovic
 

U uredu Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) održana je konferencija za medije povodom odluke Vlade RH od 21. veljače 2019. kojom je Slavko Tucaković imenovan za glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske.

Uvodno je predsjednik HVZ-a Ante Sanader predstavio novi djelokrug rada kojeg provodi Hrvatska vatrogasna zajednica od početka ove godine, preuzevši poslove vatrogastva iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje koja je prestala s radom. „Od početka 2020. godine postat ćemo Središnji državni ured za vatrogastvo što su vatrogasci čekali od 1993. godine“, rekao je predsjednik Sanader i dodao kako smo napokon dočekali da je glavni vatrogasni zapovjednik u HVZ-u te da je vatrogasno zapovjedništvo pod jednom vertikalom.

O pripremama za protupožarnu sezonu govorio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković kazavši kako je HVZ, kao nositelj Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2019. godini, u pregovorima s ostalim sudionicima. „Ove se godine u izvršenje uključuju i Ministarstvo turizma te Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a za poslove vatrogastva u ovoj je godini rezervirano 40 milijuna kuna iz sredstava općekorisnih funkcija šuma, 25 milijuna za provođenje Programa aktivnosti te gotovo 315 milijuna za financiranje javnih vatrogasnih postrojbi“, rekao je Tucaković.

Naveo je da se kroz nekoliko dana očekuje potpisivanje Sporazuma između HVZ-a i Ministarstva unutarnjih poslova oko preuzimanja poslova vatrogastva kao i da se intenzivno radi na donošenju novog Zakona o vatrogastvu. „Njime će se nastojati regulirati nadležnosti Hrvatske vatrogasne zajednice te poboljšati radnopravni status svih vatrogasaca, kako profesionalnih tako i dobrovoljnih. Naime, vatrogastvo u Hrvatskoj ima preko 150 godina dugu tradiciju i važan je segment u društvu“, rekao je Tucaković.  

Pričajući o dosadašnjem radu vatrogasaca od početka godine, naglasio je kako je odrađeno već preko 200 požara otvorenih prostora sa sedam podizanja kanadera, gdje se pokazalo da niti u jednom trenutku sustav nije zakazao iako se radi o prijelaznom razdoblju za hrvatsko vatrogastvo.

Na kraju konferencije zapovjednik Tucaković je pozvao javnost da bude svjesna opasnosti koja prijeti prilikom spaljivanja biljnog otpada te građane pozvao na savjesno ponašanje.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Slavko tucakovic

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Slavko Tucaković imenovan