Slikar Capt. Stjepko Mamić

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
10:46
Ožu
2020
31

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Kultura › Slikar Capt. Stjepko Mamić

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Trenutno nema povezanih sadržaja
Zadnje vijesti
09
 
02.2020

Slikar Capt. Stjepko Mamić

s gnušanjem odbio primiti 5.000,00 kn potpore od grada Dubrovnika
Slikar Capt. Stjepko MamićStjepko mamic slikar foto privatni album
 

Capt. Stjepko Mamić nezadovoljan i razočaran iznosom kojega je Kulturno vijeće odobrilo, a Gradsko vijeće potvrdilo za rad udruge koja organizira njegove izložbe diljem svijeta, odlučio "s gnušanjem" odbiti tih 5 tisuća kuna i prekinuti sve obveze između Grada i Udruge. Njegovo javno pismo poslana medijima prenosimo u cijelosti.

Poštovana Gospođa Alujević Gustin,
 
zahvaljujem na obavijesti ali unižavajući iznos dodijeljenih sredstava, osobito u odnosu na mnoge druge "dobitinke" i "projekte" mi je  apsolutno neprihvatljiv. Izuzetno sam razočaran sustavnim omalovažavanjem i dodjelom minornog iznosa od 5.000,00 kn za cijelogodišnji program za 2020. god. Stjepko Art udruzi  koja organiziora moje izložbe kojima na visokom nivou na  međunarodnom planu dostojno prezentiram  kulturu mog rodnog  Grada, DNŽ i Republike Hrvatske. 
 
Stoga isti s gnušanjem odbijam primiti tako da time prestaju sve međusobne obveze Grada i Stjepko Arta  te  mene osobno kao umjetnika po tom pitanju  sa Gradom Dubrovnikom tj.  njegovim tzv. kulturnim vijećem a po meni jako nestručnim i nekulturnim koje nije poštovalo niti odredbe Poziva na predlaganje za potreba u kulturi Grada Dubrovnika koji daje prednost međunarodnim  izložbama. A dok god to tzv. kulturno vijeće odlučuje i ova vlast  bude na vlasti, neću potraživati ništa od takvih meni kao umjetniku slikaru nenaklonjenih struktura. Vjerojatno je razlog što nisam pripadnik i miljenik vladajuće političke kaste.   
  
Budući ste dopisom tražili usklađivanje dodijeljenih sredstava sa programom isto je nemoguće. Naime, sa dodijeljenih 5.000,00 kn ne može se podmiriti  niti 1/5 mog jednog jedinog  programa, npr. Salona Art Capital u Parizu na kojeg putujem rano ujutro jer se slike moraju predati  u čuvenu Grand Palais  već  u nedjelju ujutro. Još uvijek se naglašava važnost što je Vlaho Bukovac tamo izlagao. Ja izlažem u Grand Palais već 5 godina za redom. Član sam povijesnih pariških salona i udruženja sa kojima sam tijekom prošle godine izlagao i u Kini na otvorenju muzeja u Xi'An-u i Seoulu u Južnoj Koreji u fundusu čijih nacionalnih muzeja se nalaze moje slike. Moji troškovi vezani  uz izložbu  samo na Salonu Art Capital na kojoj ću izložiti 4 slike velikih dimenzija u Grand Palais iznose oko 30.000,00 kn. Čast bi trebala biti i Gradu Dubrovnik jer izlažem pod pokroviteljtsvom predsjednika  i ministra kulture Francuske Republike te Udruženih nacionalnih muzeja Francuske ( scan pozivnice u prilogu).  Sličan iznos  troškova će biti i za moju izložbu na Salon  d'Automne ( Jesenji likovni salon) u Parizu na Les Champs-Elysess  u listopadu o.g. te Salonu  des Beaux-Arts u prostoru Muzeja Louvre  u prosincu o.g.  a puno veći za moju samostalnu izložbu u Tokyu o.g. 
Također ću u Tokyu izlagati i u službenom programu ovogodišnjih Ol.   
 
Pa ako  članovima toga tzv. kulturnog vijeća niše ne znače niti Art Capital, niti povijesni pariški saloni čiji sam član, niti npr. ne znaju što u svijetu povijesti i umjetnosti znači Grand Palais, Salon  d'Automne,  Fondation Taylor, Societe des Artistes Independants, Societe des Aristes Francais...  nema se što više za dodati. A ja ću vjerojatno ako se ne  promijeni politikantsko loše ozračje  postati francuski slikar.    
 
Sa poštovanjem, 
 
Capt. Stjepko Mamić     
Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Stjepko mamic slikar foto privatni album

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Kultura › Slikar Capt. Stjepko Mamić