Smogovci se ponovo okupili

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
07:59
Ruj
2020
22

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Zabava › Smogovci se ponovo okupili

Zagreb Transformacija tržišta 2020
Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
10
 
05.2020

Smogovci se ponovo okupili

u Zoološkom vrtu grada Zagreba
Smogovci se ponovo okupiliDamir skok amir saban, visnja babic, edin breski, alin kavur, bozidar koscak i tomislav striga
 

Posjetitelje Zoološkog vrta grada Zagreba oduševio je susret s glumcima antologijske televizijske serije Smogovci.

Tijekom šetnje popularni su se glumci prisjetili nezaboravnih scena snimanih u Maksimiru, a nisu krili ni oduševljenje preobrazbom Zoološkog vrta.

Alin Kavur koji je u seriji tumačio lik Dade, otkrio je da mu je najdraža epizoda bila kad mu je tata iz serije pao među morske lavove.  

„Snimanje Smogovaca mi spada među najbolja i najzabavnija snimanja. Kako se neki od glumaca iz serije više ne bave glumom, ne viđamo se često, ali između nas je ostala povezanost. Kroz seriju je prošlo mnogo glumaca, no i oni koji su glumili epizodne uloge, ponosni su na njih. Kad gledamo Smogovce, gledamo povijest Zagreba“, kazala je Višnja Babić koja je u seriji glumila Dunju. Novi posjet Zoološkom vrtu pamtit će po hranjenju morskih lavova.

Anegdota vezanih uz Smogovce prisjetili su se i Fran Hitrec, Edin Breški, Damir Šaban, Tomislav Štriga i Božidar Košćak. Košćak, poznat i kao Kumpić, otkrio je da su bili toliko dobra „škvadra“ da se pojedina scena snimala najviše tri puta.

„U više od dvadeset godina koliko ovdje nisam bio, Zoološki se vrt jako promijenio. Sve djeluje mnogo prirodnije. Raslinje je uređeno, a životinje su dobile prostrane nastambe. Kako su Smogovci stekli status koji imaju u društvu, ostat će mi zagonetka. Dio odgovora sigurno leži u činjenici da su se ljudi srodili s likovima. Za to je iznimno zaslužan redatelj Milivoj Puhovski koji je glumce studiozno birao“, kazao je Hrvoje Hitrec, autor Smogovaca.

Dodao je da su Smogovci najdulje snimana serija u Hrvatskoj. Snimljeno je 39 epizoda, a njegova je želja bila da ih bude 40. Kaže kako ga sada glumačka ekipa nagovara da serija dobije nastavak koji bi se zvao „Smogovci u domu umirovljenika“.

„Smogovci su, kao i Zoološki vrt grada Zagreba, isprepleteni s poviješću Zagreba. Drago nam je da su nas posjetili, ali i da nam akcije koje radimo u Vrtu, otkrivaju da su Smogovci nezaboravni. Primjerice, kad smo tražili imena zagrebačkim lavićima, velik je broj građana glasao za imena Dunja i Mazalo“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba. Gostima je predstavio neke od mladunaca u Vrtu poput zebrice Iskre i mravojedića, a upoznao ih je i s planovima Vrta za budućnost. Vrt ne bira životinje po njihovoj atraktivnosti, nego po onome što za njih može učiniti. Funkcije Vrta sada su edukacija građana te zaštita i istraživanje ugroženih životinjskih vrsta.

Zoološki vrt prvi je put posjetio Antonio Marin, igrač Građanskog nogometnog kluba Dinamo. U šetnji Vrtom otkrio je da je rođen 2001. godine, pa je Smogovce upoznao putem interneta. Najdraži mu je lik zbog ljubavi prema nogometu Pero Vragec.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Damir skok amir saban, visnja babic, edin breski, alin kavur, bozidar koscak i tomislav striga
  • Zagreb Bozidar koscak ispred nastambe cimpanzi
  • Zagreb Damir hoyka i antonio marin
  • Zagreb Hranjenje morskih lavova
  • Zagreb Damir skok i hrvoje hitrec

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Zabava › Smogovci se ponovo okupili