Snaga žene

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
12:31
Velj
2020
26

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Snaga žene

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
08
 
10.2017

Snaga žene

poziv na radionice snaženja žena i razbijanja tradicijskih okova hrvatskog društva
Snaga ženeSnaga zene
 

Kreću edukacije “Snaga žene” kojima razbijamo okove tradicije hrvatskog društva

Žene osnažite se i krenite bez kočnica i propitivanja u životne izazove!

Snaga žene -  naziv je ciklusa radionica koje počinju ove jeseni, točnije 10. listopada s ciljem motivirati polaznice da se sa što manje straha i neizvjesnosti, a što više informacija, poznavanja okolnosti oko sebe, te pozitivne perspektive otisnu prema izgradnji vlastitog integriteta, snažnije i aktivnije sebe koja preuzima kontrolu i ne dopušta okovima svakodnevlja koji marginaliziraju ženu da bude nezadovoljna i zaustavljena u svojim namjerama.

Jer žene nikada kao danas nisu bile obrazovanije, financijski neovisnije, poduzetnije, angažiranije i spremnije na odricanja da bi uživale društveno priznanje koje im s pravom pripada. No, ženina sreća je i dalje upitna, jer unatoč svemu što žena radi – (pre)često izostaje istinsko priznanje njezinog društvenog obola, značaja, uloge... Razlog – iako smo „debelo“ u 21. stoljeću, tradicijski okovi hrvatskog društva ženu guraju i dva stoljeća natrag, ne uvažavajući nerijetko niti njezine temeljne ljudske vrijednosti. Umjesto da žena postane perjanica u mnogim društvenim aspektima, ona se često marginalizira i osporava do neprepoznatljivosti.

Snaga žene donosi cijeli niz korisnih sadržaja, vježbi te praktičnih primjera kako žene mogu i hoće unaprijediti svoj položaj u društvu, obitelji, među prijateljima, na poslu, kod drugih žena, a s druge strane očuvati i izgraditi svoj integritet sukladno vremenu i okružju u kojem živimo. Snaga žene hvata se u koštac s temeljnim problemima ženske zapostavljenosti u mnogim sferama moći, odlučivanja, napredovanja u karijeri, izgradnji kvalitetnih privatnih i poslovnih odnosa koje ženi često predstavljaju kamen spoticanja u ostvarivanju ciljeva.

Predavanja i vježbe motiviraju polaznice da se sa što manje straha i neizvjesnosti, a što više informacija, poznavanja okolnosti oko sebe, te pozitivne perspektive otisnu prema izgradnji vlastitog integriteta, snažnije i aktivnije sebe koja preuzima kontrolu i ne dopušta okovima svakodnevlja koji marginaliziraju ženu da bude nezadovoljna i zaustavljena u svojim namjerama.

"Snaga žene" namijenjena je svim ženama zainteresiranima za bolju budućnost bez obzira na dob, položaj, porijeklo i status radnog odnosa.

Program radionica:

Uz teoretski dio predavanja na svakom susretu provode se i vježbe, individualni rad, grupni rad, kao i diskusija i razmjena iskustava.

Jesenski ciklus radionica (listopad – prosinac 2017.)

Sadržaj:

• Žena u ogledalu (prvi jesenski ciklus) koji sadržava sljedeće teme radionica:

Moja vrijednost kao žene

Moja uvjerenja i ograničenja

Što znači ženska moć i snaga

• Poslovno osnaživanje žena

Žena jučer, danas, sutra na tržištu

Žena u sustavu

Žena sama sebi šefica

• Osnaživanje žena u odnosima

Partnerski i obiteljski odnosi

Odnosi s drugim ženama

Poslovni odnosi žene

Raspored radionica

Snaga žene – radionica traje dva sata - 17:45 do 19:45

Vrijeme održavanja

Listopad – prosinac 2017

10. 10 – prva predavanja i vježbe

16. 11 – druga predavanja i vježbe

14. 12 – treća predavanja i vježbe

Mjesto održavanja:

CENTAR SNAGA NAMJERE Račićeva 5 (dvorišna zgrada), Zagreb

Cijena predavanja i vježbi Snaga žene:

• 150kn za pojedinačni dolazak

• 120 kn po radionici za ciklus od 3 radionice

• 950kn za 9 dolazaka - 3*3 ciklusa

Predavačice:

Ivana Štulić

coacherica, trenerica, konzultantica, poduzetnica, inženjerka.

Po struci inženjerka FER-a, po vokaciji coach, trener i konzultant, usmjerena na pomoć drugim ljudima i organizacijama da ostvare svoje potencijale.

Nakon 10 godina rada u multinacionalnim kompanijama, odvažila se ući u poduzetničke vode gdje se bavi:

- poslovnim savjetovanjem za projektni menadžment i upravljanje poslovnim procesima (posebice na spajanju biznisa i IT-a),

- treninzima biznis i soft vještina za tvrtke te

- edukacijama iz osobnog razvoja i coachingom za pojedince.

Certificirani je trener poslovnih edukacija, NLP business i manager coach, integrativni terapeut te trenutno student postdiplomskog programa Master in Applied Positive Psychology na sveučilištu u Cambridgeu.

Redovito piše kolumne za portale, volontira i pomaže u radu udruga.

U slobodno vrijeme pleše, druži se s dragim ljudima, provodi vrijeme u prirodi - na planinama ili na jedrenju te uči jezike.

Sanela Dropulić

voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra www.poduzetnica.hr

Kao stručnjakinja za tržišne komunikacije s više od 20 godine radnog iskustva na domaćem i inozemnom tržištu, iskusila je rad, posebice na menadžerskim i rukovodećim pozicijama u gotovo svim poslovnim sustavima, od malih, obrtničkih i poduzetničkih poslovnih okruženja, preko multinacionalnih kompanija i velikih javnih poduzeća, do javnih i državnih institucija i na koncu svog vlastitog, uspješnog poduzetništva.

Prvog dana siječnja 2016. pokrenula je Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr s ciljem umrežavanja poduzetnica u Hrvatskoj i regiji radi lakše razmjene iskustava te uzajamne potpore i pomoći u istupanju na tržište.

Vlasnica je tvrtke Expert Product d.o.o. specijalizirane za pružanje usluga tržišnog komuniciranja, ali i ostalih aktivnosti za uspješan početak i upravljanje poduzetništvom na hrvatskom i inozemnom tržištu.

Diplomirala je novinarstvo u Zagrebu kao jedna od najboljih studentica u klasi da bi specijalističko školovanje nastavila i uspješno završila kao stipendistica njemačke Vlade u Frankfurter Allgemeine Zeitungu. Posljednje desetljeće aktivno drži predavanja i radionice o tome kako uspješno započeti, voditi i uspjeti u poduzetništvu te kako kvalitetno plasirati uslugu i proizvod na domaćem i inozemnom tržištu. Radionice i predavanja je dosad poslušalo i pohađalo više stotina malih i srednjih poduzetnika.

2002. godine započela je u suradnji sa švedskom organizacijom Kvinna till Kvinna (žena do žene) ciklus edukacija na osnaživanju žena u jugoistočnoj Europi, poglavito u ruralnim sredinama, s ciljem aktivnijeg uključivanja u procese unutar jednog društva, koji ne mogu dati učinkovite rezultate ukoliko su žene unutar njih marginalizirane.

Do danas je na temu snaženja žena i ohrabrivanja na preuzimanje inicijative održala više od 200 predavanje u Hrvatskoj te jugoistočnoj Europi.

Za promicanje ženskog poduzetništva dobila je kao prva žena iz Hrvatske 2016. godine regionalnu nagradu „Najžena 21. stoljeća“ u Beogradu. Riječ je o jednoj o najuglednijih nagrada koja se dodjeljuje u jugoistočnoj Europi, za promicanje poslovnih i društvenih aktivnosti žena, a 2016. prvi puta je u dodjelu nagrada bila uključena i Hrvatska.

Suautorica je prvog hrvatskog vodiča za žene u poduzetništvu i motivacijske knjige pod nazivom Ja (ne) mogu bitii poduzetnica.

Tečno govori engleski i njemački jezik, a nešto slabije i švedski jezik. Bavi se streljaštvom, a u predasima od poduzetničkog angažmana nastupa na domaćim i inozemnim natjecanjima u disciplinama zračni i malokalibarski pištolj.

U slobodno vrijeme najviše uživa sa svoje četiri kćerke - Ivom, Elen, Lorom i Katarinom i suprugom Igorom - koji su njezina najveća potpora, motivator i inspiracija za poduzetništvo.

Snaga žene -  naziv je ciklusa radionica koje počinju ove jeseni, točnije 10. listopada s ciljem motivirati polaznice da se sa što manje straha i neizvjesnosti, a što više informacija, poznavanja okolnosti oko sebe, te pozitivne perspektive otisnu prema izgradnji vlastitog integriteta, snažnije i aktivnije sebe koja preuzima kontrolu i ne dopušta okovima svakodnevlja koji marginaliziraju ženu da bude nezadovoljna i zaustavljena u svojim namjerama.
 

Jer žene nikada kao danas nisu bile obrazovanije, financijski neovisnije, poduzetnije, angažiranije i spremnije na odricanja da bi uživale društveno priznanje koje im s pravom pripada. No, ženina sreća je i dalje upitna, jer unatoč svemu što žena radi – (pre)često izostaje istinsko priznanje njezinog društvenog obola, značaja, uloge... Razlog – iako smo „debelo“ u 21. stoljeću, tradicijski okovi hrvatskog društva ženu guraju i dva stoljeća natrag, ne uvažavajući nerijetko niti njezine temeljne ljudske vrijednosti. Umjesto da žena postane perjanica u mnogim društvenim aspektima, ona se često marginalizira i osporava do neprepoznatljivosti. 

Prva od devet radionica održat će se

u utorak, 10. listopada 2017. g

Od 17:45 do 19:45 sati

CENTAR SNAGA NAMJERE

Račićeva 5 (dvorišna zgrada), Zagreb

PRIJAVE NA RADIONICU OBAVLJAJU SE PUTEM LINKA

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMAx0FBYS8xNbarDuNvpsqJFyZxQThF4bFYQbiyvdFJXSCJA/viewform

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Snaga zene
  • Zagreb Ivana stulic
  • Zagreb Sanela dropulic

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Snaga žene