Što članovi Hrvatske Mense

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
20:07
Ožu
2020
28

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obrazovanje › Što članovi Hrvatske Mense

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
25
 
11.2019

Što članovi Hrvatske Mense

misle o štrajku prosvjetnih radnika?
Što članovi Hrvatske MenseMensa
 

Tijekom prethodnog vikenda provedeno je ispitivanje stavova članica i članova Hrvatske Mense povodom štrajka prosvjetnih radnika koji traje već mjesec dana. Odgovore na anonimni upitnik dalo je 210 članica i članova, dakle ispitivanje je provedeno na uzorku od četvrtine članova Hrvatske Mense. 

Čak 66% članova Hrvatske Mense potpuno ili uglavnom podržava štrajk prosvjetnih radnika dok 29% članova štrajk potpuno ili uglavnom ne podržava. 

Na pitanje koga smatraju odgovornim jer štrajk traje već mjesec dana, 52% članova Hrvatske Mense smatra da je Premijer potpuno ili uglavnom odgovoran, 26% ih podjednako odgovornima drži Premijera i sindikate, 19% članova misli kako su potpuno ili uglavnom odgovorni sindikati, a 3% ne zna ili nema stav.

Članovi Mense iskazali su svoj stav i o smjeru u kojem bi trebalo riješiti trenutnu situaciju pa 60% članova Hrvatske Mense smatra kako treba postići kompromis bliži zahtjevima sindikata ili da Vlada u potpunosti treba prihvatiti zahtjeve sindikata dok 19% članova Hrvatske Mense smatra da bi postignuti kompromis trebao biti bliži ponudi Vlade u trenutku ispitivanja mišljenja ili da bi sindikati trebali u potpunosti prihvatiti ponudu Vlade. Zanimljivo, 18% članova Mense je potpuno svejedno kako će se situacija riješiti i samo žele da se dogovor postigne i prestane raditi šteta, a 3% članova Mense nema stav o ovom pitanju.

Na pitanje o generalnom stavu prema sindikatima neovisno o temi štrajka 41% članova Hrvatske Mense sindikate doživljava uglavnom negativno ili vrlo negativno, 31% sindikate doživljava uglavnom pozitivno ili vrlo pozitivno, a 28% članova Hrvatske Mense o sindikatima nema ni pozitivan ni negativan stav.

Kada ih se pita o generalnom stavu o Vladi Andreja Plenkovića neovisno o temi štrajka, čak 71% članova Hrvatske Mense izrazilo je uglavnom negativan ili vrlo negativan stav o Vladi Andreja Plenkovića. S druge strane 10% članova Hrvatske Mense ima uglavnom pozitivan ili vrlo pozitivan stav, a 19% članova Hrvatske Mense nema ni pozitivan ni negativan stav o Vladi Andreja Plenkovića. 

Hrvatska Mensa je neprofitna udruga visoko inteligentnih osoba koja djeluje u Hrvatskoj od 1997. godine, a danas ima 817 članova. Jedini uvjet za članstvo u Mensi je rezultat na standardiziranom testu inteligencije viši nego ga može ostvariti 98% ukupne populacije, dakle rezultat unutar gornjih 2% stanovništva. Među važnijim ciljevima Hrvatske Mense je prepoznavanje i promicanje ljudske inteligencije radi dobrobiti čovječanstva, a jedna od djelatnosti kojima Mensa ostvaruje ciljeve je ispitivanje mišljenja i stavova svojih članova.

Izneseni stavovi i mišljenja nisu stavovi Hrvatske Mense, već stavovi punopravnih članova koji su sudjelovali u provedenom istraživanju.
web: www.mensa.hr

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Mensa

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obrazovanje › Što članovi Hrvatske Mense