Stožer bez kredibiliteta

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
13:59
Kol
2020
10

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Politika › Stožer bez kredibiliteta

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
12
 
07.2020

Stožer bez kredibiliteta

opasnost je za zdravlje nacije - poručio je Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata
Stožer bez kredibilitetaFoto sasa zinaja
 

Nacionalni stožer civilne zaštite koji je ostao bez kredibiliteta stručnosti velika je opasnost za zdravlje nacije u vrijeme korona epidemije, poručio je Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata.

U prilog tome govori i činjenica gdje je Stožer civilne zaštite Istarske županije pooštrio mjere, a bez suglasja s Nacionalnim stožerom. Nadalje, dvostruka pravila koja nameće tehnički ministar Beroš stvaraju psihološki kaos zbog čega nam prijeti i gori scenarij pobune od Srbije jer smo zemlja koja ima veći broj prihvata turista, komentirao je Mrsić.

S jedne strane se otkazuju kulturna događanja do 50-tak sudionika, čak i bez obavijesti organizatorima, dok se s druge strane vjenčanja s do 100 sudionika mogu održavati. Nadalje, propisuju se mjere gdje se gospodarstvenike izlaže nepotrebnim troškovima koji vrijede svega par dana, a bez sustavne zaštite zaposlenih radnika i kupaca. Niz je nelogičnosti koje opterećuju ionako tešku situaciju, upozorio je.

„Ponavlja se scenarij gdje Beroš nije osigurao učinkovitu zdravstvenu skrb za oboljele koji nemaju korona virus. Sustavi testiranja na korona virus i dalje se ciljano provode što ne odaje stvarno stanje, a pored toga, troškovi samostalnog testiranja su previsoki za standard većine hrvatskih građana koji su i ovime stavljeni u drugi plan.“ – istaknuo je Mrsić.

U svakom slučaju nužna je promjena članova Nacionalnog stožera civilne zaštite gdje epidemiolozi ne smiju čuvati političke boje HDZ-a jer hrvatskim građankama i građanima prijeti velika zdravstvena ugroza zbog neodgovornosti Beroša i ekipe. Samostalno testiranje na korona virus za socijalno ugrožene građanke i građane te radnice i radnike na minimalnoj plaći mora biti besplatno, a ostalima mora biti cjenovno dostupnije, za što se trebaju osigurati sredstva, naglasio je.

„Glavni problem Nacionalnog stožera civilne zaštite što je počeo gubiti kontrolu nad vlastitim sustavom, a mjere koje donese očito se ne provjeravaju s realnim situacijama. Stožer se mora regenerirati stručnim, apolitičnim kadrovima, ako mislimo dočekati jesen gdje se može očekivati dodatni val epidemije. Zbog toga je potrebno uvesti jasne mjere koje neće stvarati kaos među građanima, a osigurat će kvalitetnu zdravstvenu skrb i koliko-toliko stabilnije odvijanje gospodarskih djelatnosti, posebno onih najugroženijih.“ – zaključio je Mrsić.

foto: Saša Zinaja

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Foto  sasa zinaja
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Politika › Stožer bez kredibiliteta