Studenti iz Hrvatske koji

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
18:58
Ruj
2020
23

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obrazovanje › Studenti iz Hrvatske koji

Zagreb Transformacija tržišta 2020
Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
17
 
10.2017

Studenti iz Hrvatske koji

studiraju na Sveučilištu u Ljubljani svojim su izborom iznimno zadovoljni
Studenti iz Hrvatske kojiUniverza v ljubljani foto promo
 

Na Sveučilište u Ljubljani u akademskoj godini 2017./2018. prema posljednjim podacima na redovit studij upisalo se 2.490 stranih studenata, od toga 487 iz Hrvatske. Podaci još nisu konačni. Hrvatski studenti iskazuju najveće zanimanje za studij na Fakultetu za arhitekturu, na koji ih je upisano 97.

Sveučilište u Ljubljani je osnovano prije gotovo 100 godina, a trenutno na njemu studira oko 40.000 studenata o čijem obrazovanju brine oko 5.700 zaposlenih na 23 fakulteta i tri umjetničke akademije, a nalazi se među tri posto najuglednijih sveučilišta na svijetu. Sveučilište u Ljubljani potiče interdisciplinarne i multidisciplinarne studije, razmjenjuje rezultate, postignuća u znanosti i umjetnosti s ostalim sveučilištima i institucijama za znanstvena istraživanja čime doprinosi slovenskoj i svjetskoj riznici znanja. Sve su ovo razlozi zbog čega je samo prošle školske godine Sveučilište u Ljubljani pohađalo 2.345 studenata iz čak 85 zemalja u svijetu, dok još više od 2.000 studenata na Sveučilištu u Ljubljani studiralo preko razmjene.

Studenti iz Hrvatske koji studiraju na Sveučilištu u Ljubljani svojim su izborom iznimno zadovoljni, što potrvđuju njihove izjave. U prošloj studijskoj godini 600 studenata iz Hrvatske studiralo je na Sveučilištu u Ljubljani, od čega 95 na razmjeni. Osim Fakulteta za arhitekturu Sveučilišta u Ljubljani, hrvatski studenti veliko zanimanje iskazuju i za Filozofski fakultet i Ekonomski fakultet.

Svoje studijske programe, Sveučilište u Ljubljani predstavit će i na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja, koji se održava u utorak, 17. 10. 2017. u Zagrebu i u četvrtak, 19. 10. 2017. u Rijeci. Na obje lokacije posebno će se predstaviti Upravni fakultet; a u Rijeci i Fakultet računarstva i informatike.

Informativni dani i upis u akademsku godinu 2018./2019. 

U Ljubljani će se 26. i 27. 1. 2018. održati sveslovenski sajam obrazovanja i zanimanja Informativa. Na jednom mjestu posjetitelje će dočekati predstavnici svih fakulteta i akademija Sveučilišta u Ljubljani, koji izvode programe iz područja humanistike, društvenih znanosti, jezikoslovlja, umjetnosti, prirodoslovnih znanosti, tehnike i tehnologije. A na fakultetima i akademijama Sveučilišta u Ljubljani 9. i 10. 2. 2018. organizirat ćemo informativni dan. Informativni dan organizirat ćemo 9. 2. 2018. za strane državljane i Slovence iz susjednih zemalja i u rektoratu Sveučilišta u Ljubljani.

Podaci o objavljenim studijskim programima, uvjetima za upis, upisu u višu godinu za akademsku godinu 2018./2019. bit će objavljeni u veljači 2018. u natječajima za upis na internetskoj stranici Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta Republike Slovenije i na internetskim stranicama Sveučilišta u Ljubljani te pojedinih akademija i fakulteta.

Više o Sveučilištu u Ljubljani, o stipendijama, studijskim programima i pripremi za prijave može se pronaći na: https://www.uni-lj.si/study/

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Univerza v ljubljani foto promo

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obrazovanje › Studenti iz Hrvatske koji