Sustav javnih bicikala

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Kol
2020
05

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Sustav javnih bicikala

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
28
 
04.2020

Sustav javnih bicikala

u Zagrebu bogatiji za 10 novih privremenih stanica
Sustav javnih bicikalaStanica na velesajmu
 

Hrvatska metropola prati svjetske trendove:

Sustav javnih bicikala u Zagrebu bogatiji za

10 novih privremenih stanica

U doba kada se zbog pandemije novog koronavirusa građanima preporučuje socijalno distanciranje, bicikl postaje sve poželjnije prijevozno sredstvo. Zbog toga gradovi diljem svijeta ulaze u biciklističku renesansu. Uređuju se staze i parkirališta za bicikle.

I u Zagrebu se očekuje da će dio ljudi tramvaje, autobuse i automobile pri kretanju gradom zamijeniti biciklima. Zato je na inicijativu Sustava javnih bicikala d.o.o. odobreno  deset privremenih Nextbike postaja kao nadogradnja na lokacijama postojećih parkirališnih biciklističkih stanica u Zagrebu. Te će se stanice sada dijelom koristiti za unajmljivanje i vraćanje javnih gradskih bicikala. Grad Zagreb to je odobrio kako bi bicikli postali što dostupniji građanima.

Doba vezano uz aktualni koronavirus ne mora nužno ostaviti samo negativne posljedice na naše društvo. Otvara se prostor za širenje svijesti o dijeljenju javnog bicikla i okretanju pedala za održiviju mobilnost, gradove i budućnost. Socijalna distanca javnom će prijevozu predstavljati izazov. Zato je bicikl pametna te zdrava, ako ne i najsigurnija, alternativa koja će, vjerujem, u vremenima koja slijede, potaknuti i drugačiju organizaciju većih i širih javnih površina u korist biciklista za jednostavnije kretanje gradovima. Naš model naslanja se na koncept i u svijetu sve šire prihvaćenu ekonomiju dijeljenja u kojoj za korištenje nije neophodno posjedovanje“, kazao je Ante Gustin, direktor Sustava javnih bicikala.

Privremene stanice javnih gradskih bicikala nalaze se na Langovu trgu, kraj Hrvatske narodne banke na Trgu hrvatskih velikana, pored Akademije dramskih umjetnosti, kraj TŽV-a Gredelj na Strojarskoj cesti, na Autobusnom kolodvoru i tržnici Trešnjevka. Na zapadnoj strani grada bicikl se sada može preuzeti ili ostaviti i u Prečkom te na Ljubljanici, a na istočnoj u Dubravi. U Novom Zagrebu nova je lokacija javnih gradskih bicikala kraj Zagrebačkog Velesajma.

Bicikli se unajmljuju putem aplikacije koja osigurava dodatnu sigurnost i zaštitu zdravlja korisnika jer je za korištenje usluge potreban samo pametni telefon.

Svim su građanima Zagreba sljedećih mjesec dana osigurana dva sata besplatne vožnje unosom koda ZG2020 u mobilnu aplikaciju. Time se građane želi potaknuti da isprobaju javne bicikle i istraže prednosti ove izolacije u pokretu. Dovoljno je preuzeti aplikaciju Nextbike, aktivirati račun i unijeti kod ZG2020 ili se javiti na e-adresu info@nexbike.hr.

Uz nove privremene stanice sustav javnih bicikala u Zagrebu ima još 20 stalnih, a u planu je širenje mreže stanica izvan užeg područja grada.

Sustav javnih bicikala d.o.o./Nextbike

Sustav javnih bicikala Nextbike prvi je i najveći sustav javnih bicikala prisutan u čak 31 gradu u Hrvatskoj i regiji. Sustav u Hrvatskoj, Sloveniji te Bosni i Hercegovini broji oko 70.000 registriranih korisnika. Oni su ga prepoznali kao najpovoljniji, najbrži, najzdraviji i najzabavniji prijevoz, a jednom registrirani korisnik sustav može koristiti u više od 250 gradova svijeta.

Više nije potrebno posjedovati vlastiti bicikl i brinuti se o njegovu održavanju jer sustav Nextbike pruža fleksibilnost kretanja unajmljivanjem i odjavljivanjem bicikala na različitima stanicama u gradovima ovog dijela Europe.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Karta privremenih stanica
  • Zagreb Stanica na velesajmu
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Sustav javnih bicikala