Svečano obilježena peta godišnjica

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Lip
2020
06

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › Svečano obilježena peta godišnjica

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
10
 
03.2020

Svečano obilježena peta godišnjica

ZICER Plavog ureda
Svečano obilježena peta godišnjicaMilan bandic zicer plavi ured
 

Zahvaljujući edukacijama i savjetovanjima u ZICER Plavom uredu te potpori Grada Zagreba ostvarila sam svoje snove!

U centru Zagreba, u Vodnikovoj ulici, svečano je obilježena peta godišnjica djelovanja Poduzetničkog centra Grada Zagreba – ZICER Plavog ureda.

Zahvaljujući inicijativi i podršci Grada Zagreba, u centru grada, u Vodnikovoj ulici, već pet godine zagrebački poduzetnici i sve osobe koje promišljaju o ulasku u poduzetništvo pronalaze podršku u vidu edukacija i savjetovanja kao i informiranja u vezi dostupnih programa potpora. Pravovremena i točna informacija prilikom pokretanja poslovanja presudna je za uspješan početak poslovanja, koji je pak temelj daljnjem razvoju i stvaranju održivosti.

U posljednjih pet godina kroz ZICER Plavi ured educiralo više od 12370 polaznika, održano je više od 750 seminara te provedeno preko 8600 savjetovanja. Osobito velik interes ovdje vlada za Start-up akademiju, četverodnevni seminar koji provode djelatnici ZICER Plavog ureda. Ova edukacija širokim spektrom područja koja obrađuje priprema polaznike za poduzetničke izazove. Kroz Start-up akademiju, čija je 105. provedba upravo u tijeku, poduzetnici stječu osnovna znanja potrebna za uspješno vođenje poduzeća – od razrade poslovnoga plana, računovodstvenih i financijskih tema, zakonodavstvenog okvira i pravnih oblika poslovanja, pa sve do upravljanja ljudskim resursima i marketinškim aktivnostima.

Svečanom obilježavanju 5. godišnjice ZICER Plavog ureda podršku je dao Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba. Poduzetnicima i svima okupljenima obratio se ovim riječima: „Želim vam svima čestitati na postignutim rezultatima. Zadovoljstvo je čuti sve one zbog kojih je ovo sve i pokrenuto – a to su korisnici naše potpore za inovatore, za proizvodnju, za samozapošljavanje. Svima njima želim sreću i uspjeh u budućem radu!“.

Na do sada ostvarene rezultate Frane Šesnić, direktor Zagrebačkog inovacijskog centra se osvrnuo ovim riječima: „Točne i ažurne informacije, u kombinaciji s dostupnim praktičnim i primjenjivim znanjima olakšavaju poduzetničke odluke. Kroz naše aktivnosti povezujemo institucije na državnoj i gradskoj razini te ih spajamo s lokalnim poduzetnicima. Ovo je jedinstven projekti u Hrvatskoj, a ja bih rekao i puno šire, i stvarno možemo biti primjer drugima jer rezultati stoje iza nas. Nezaposleni, ali i osobe koje razmišljaju o promjeni karijere, mladi, kreativci, inovatori, branitelji… naši su korisnici. Svaki poduzetnički pothvat, svaka poduzetnička inicijativa nama je bitna. Sve osobe koje krenu putem poduzetništva su pobjednici, a mi smo ovdje kako bi im olakšali ovaj put“.

Poseban doprinos svečanosti obilježavanja ove obljetnice dali su poduzetnici, korisnici gradskih potpora za inovatore, proizvodnju i samozapošljavanje.

„Nakon 18 godina bankarskog iskustva, odlučila sam napraviti novi korak u svojoj poslovnoj karijeri. Prvi važan korak mi je bila edukacija – upisala sam međunarodnu školu gdje sam stekla dodatna znanja vezano uz izradu slastica. Svoj hobi pretvorila sam u svoj novi posao kada sam došla u ZICER Plavi ured gdje sam dobila apsolutno sve potrebne informacije kao i podršku u svakom kontekstu. Kad god sam negdje stala pred zid – oni su bili tu! Ostvarenu potporu za samozapošljavanje za proizvodnju u iznosu od 75.000 kuna uložila sam u opremu, kuhinju i sve potrebne stvari. Evo danas proizvodim slastice, surađujem s raznim restoranima, coffee shopovima i radim po narudžbi. Zahvaljujući edukacijama i savjetovanjima te potpori Grada Zagreba ostvarila sam svoje snove!“ – izjavila je Natalija Jagunić, korisnica gradske potpore za samozapošljavanje za proizvodne djelatnosti u 2017. godini.

„Bavimo se proizvodnjom ronilačkih odijela i karbonskih peraja. Ovakve stvari je dosta teško napraviti jer zahtijevaju skupe strojeve i procese. Ova peraja nastala je samo zbog Grada Zagreba i ZICER Plavog ureda. 90% naše proizvodnje izvozimo i uvijek stremimo ka tome da imamo najbolji proizvod. Posebno je dobar osjećaj kada vaš proizvod dođe u ruke vrhunskom sportašu i on napravi svjetski rekord!“ – rekao je Daniel Pintarić, korisnik potpora Grada Zagreba za inovatore.

Na web stranici ZICER Plavog ureda sadašnjim i potencijalnim korisnicima te svima zainteresiranima na raspolaganju su poduzetnički vodiči, te informacije o edukacijama i savjetovanjima!

foto promo:  ZICER

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Milan bandic zicer plavi ured
  • Zagreb Frane sesnic zicer plavi ured
  • Zagreb Zicer plavi ured svecano obiljezavanje 5. godisnjice
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › Svečano obilježena peta godišnjica