Svečano otvorenje novog

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
20:08
Kol
2020
09

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Manjinski panoptikum › Svečano otvorenje novog

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
28
 
06.2019

Svečano otvorenje novog

centra Ahmadije muslimanskog džamata
Svečano otvorenje novogZajednicka fotografija uzvanika svecanog otvorenja novog centra ahmadijske zajednice u brezovici
 

U nedjelju 23. lipnja u Brezovici, četvrti grada Zagreba, održano je svečano otvorenje novog centra Ahmadijskog muslimanskog džamata u Hrvatskoj na adresi Brezovička ulica 122A, čime je ured premješten iz svoje stare adrese u Vlaškoj ulici 95. Ahmadijska zajednica je svečanim otvaranjem centra u Brezovici postavila temelje uspješnoj integraciji u svoju novu zajednicu.

„Ljubav za sve, mržnja za nikoga“ je geslo Ahmadijske zajednice a kako bi se postalo prihvaćenim članom društva mora se početi od susjedstva, svi susjedi su srdačno pozvani da prisustvuju događaju. 

Prijatelji i suradnici Ahmadije su također pozvani, i unatoč najavi lošeg vremena, sunce je uglavnom obilježilo program otvorenja centra, uz zadovoljavajući broj od 30 odazvanih.

Na programu otvorenja, između ostalih, bili su i pripadnici vatrogasne postrojbe Brezovica, članovi Caritasa i fotograf Enver Palalić koji je popratio cijeli događaj fotografijama i snimkom.

Program otvorenja je počeo u 16:30, dovom Tawuz i Bismillah, i recitacijom sure Al-Fatiha koju je recitirao g. Yasser Al-Masri, član Ahmadijskog džemata u Hrvatskoj, i naposljetku kasidom posvećenom petom kalifu Ahmadijske zajednice Mirzi Masrooru Ahmaduatba koju su dojmljivo otpjevala djeca g. Masrija, Ammar i Zaina.

Nakon uvodne dobrodošlice g. Munawar Khan, čelnik Ahmadijske zajednice u Hrvatskoj, gostima je ukratko predstavio Ahmadijsku zajednicu i naglasio potrebe zajedništva i međuvjerskog dijaloga.

Zatim, g. Sead Mulabegović, uz g. Khana, menadžer humanitarne organizacije Humanity First, organizacije koja djeluje pod pokroviteljstvom Ahmadijske zajednice je predstavio povijest, ciljeve, izvršene ali i planirane projekte organizacije. Humanity First je uspješno provela mnoge projekte u Hrvatskoj od svog početka djelovanja 2014. u suradnji sa lokalnim zajednicama, Caritasom i ostalima, a baš u Brezovici je već provela jedan uspješan projekt surađujući s Caritasom, kupnjom vozila za prijevoz štićenika dječjeg doma.

Program svečanog otvorenja je završio zakuskom i osvježenjem za goste, koji su mogli probati hranu iz Bliskog istoka i Pakistana, koju su pripremili domaćini, ali i afričke specijalitete koje je pripremila gđa Kikelomo Okoli.

Nakon ugodnog druženja uz hranu i razmjenu ideja, gosti su imali priliku uzeti besplatne knjige i brošure kako bi se pobliže upoznali s osnovnim islamskim pojmovima ali i Ahmadijskom zajednicom.

više o vjerskoj udruzi Ahmadije muslimanskog džamata pogledajte na njihovoj web stranici: 

https://www.alislam.hr/

Fotografije: Enver Palalić

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Zajednicka fotografija uzvanika svecanog otvorenja novog centra ahmadijske zajednice u brezovici
  • Zagreb Program je zapoceo dovama tavuz i bismillah, te recitacijom sure al-fatiha koju je recitirao g. yasser al-masri.
  • Zagreb Nakon zavrsetka programa, uzvanici su uz hranu, pice i ugodno druzenje mogli razgledati i uzeti besplatne knjige i brosure
  • Zagreb G. sead mulabegovic, menadzer humanity first hrvatska g. munawar khan, celnik ahmadijske zajednice u hrvatskoj zaina i ammar, tokom svoje dojmljive kaside posvecene petom kalifu ahmadijacaatba
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Manjinski panoptikum › Svečano otvorenje novog