Tragikomedija i fake news

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Lip
2020
03

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Politika › Tragikomedija i fake news

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
01
 
04.2020

Tragikomedija i fake news

u režiji Milana Bandića
Tragikomedija i fake newsLaburisti hrvatske
 

U vrijeme kada se cijeli svijet suočava s najvećom krizom u povijesti, od zdravstvene do ekonomske, Zagreb zahvaća i potres na koji Milan Bandić reagira krajnje nestručno i neodgovorno spram Zagrepčanki i Zagrepčana iako je to osnovna zadaća gradonačelnika.  

„Prozvati građanke i građane na neodgovornost održavanja stambenih objekata u Zagrebu nije samo manjak suosjećajnosti nego nestručnost i svjesno prikrivanje poznatih informacija jer gotovo cijeli centar grada dio je zaštićenog kulturnog dobra koji se ne može sanirati bez odobrenja Gradskog zavoda za zaštitu spomenika koji je u nadležnosti i odgovornosti gradonačelnika.“ istaknuo je Igor Matijevac, povjerenik Laburista Hrvatske za Grad Zagreb.

Stanje strogog centra i svih stambenih objekata u gradu Zagrebu poznato je gradskom poglavarstvu koje očito ne radi svoj posao za što ih plaćaju građanke i građani jer ni škole, bolnice i dječji vrtići nisu prilagođeni za slučaj potresa, a trebali su biti. Odgovornost Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet jest jasno ukazivati na probleme grada i njihovo učinkovito saniranje problema, a upravo taj gradski ured nije dobio prave prioritete koje postavlja gradonačelnik grada.

„U trideset godina vladavine Milana Bandića, prioriteti su bili jasni, a to sigurno nisu bili građani već namirivanje svog vlastitog džepa i njegovih kumskih odnosa, veličanje grandioznosti lika i iznimno nerazumnih djela, a na štetu Zagrepčanki i Zagrepčana. Kapitalni projekti žičare, spomenika domovini, fontane samo su niz nerazumnih projekata koji nisu opravdani ni po kojoj osnovi, a najviše ekonomski. Još je neumjesnija Bandićeva poruka preko Ivice Rovisa s usporedbom Gunje i Zagreba, dviju nesreća hrvatskih građanki i građana koji su ostali bez svojih domova.“  - posebno je naglasio Matijevac.

Neorganizirana i krajnje nestručna reakcija čelnih osoba grada Zagreba koje je zaposlio Milan Bandić da mu brane leđa pokazali su svoje pravo lice, nažalost opet preko leđa građanki i građana koji su ostali bez svojih domova napomenuo je Matijevac.

Zbog čega Grad Zagreb, kao najveća i ekonomsko najjača urbana sredina u Hrvatskoj, nije osnovao fond za obnovu kulturne baštine? Iz tog se fonda moglo investirati u obnovu zapuštenih zgrada u koordinaciji s građanima. Zbog čega nije osmišljena mogućnost da se, primjerice, tavani u Centru daju privatnim investitorima na natječaj koji bi obnovili krovišta, dimnjake, armirano-betonske deke, izolacije, a zauzvrat bi unutar tih tavana mogli imati svoje prostorne jedinice. Na kraju krajeva, gdje je završio novac od otkupa stanova na kojima je postojalo stanarsko pravo? Samo je dio pitanja koja sigurno neće odgovoriti Milan Bandić u ulozi gradonačelnika Grada Zagreba.

Žalosno je da u ovim teškim trenutcima država mora priskočiti u pomoć Gradu Zagrebu koji ima drugi najjači proračun u Hrvatskoj. No, očito je da je to neophodno jer gradonačelnik nije u stručnoj formi odgovoriti na izazove koje nosi ova kriza. Stručnost i ljudskost su mu falili i u doba prije krize, samo su potres i korona virus jasno razotkrili stvarno stanje. Novce Zagrepčanki i Zagrepčana spiskao je na kumstva, proslave i spomenike, a građane je još i zadužio. Do kada će nam Milan Bandić pisati i režirati tragikomediju na njegov način? Smjena gradonačelnika je nužna jer nam je svima dosta ere Bandićevanja na naš račun, njegovih neumjesnih dnevnih šala i parada tijekom kojih fabricira fake news Zagrepčankama i Zagrepčanima.“ zaključio je Matijevac.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Laburisti hrvatske

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Politika › Tragikomedija i fake news