Tri izvedbene radionice

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Kol
2020
08

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Tri izvedbene radionice

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
14
 
02.2017

Tri izvedbene radionice

u Studentskom centru u veljači!
Tri izvedbene radioniceDr lasanthi manaranjanie kalinga
 

U veljači vas pozivamo na 3 izvedbene radionice: PJEVAČKU RADIONICU tradicijske glazbe ŠRI LANKE pod vodstvom dr. Lasanthi Manaranjanie Kalinga Dona; PLESNU RADIONICU "Secondhand knowledge" s troje ISLANDSKIH AUTORA i nastavak VOKALNOG ISTRAŽIVAČKOG LABORATORIJA s IRENOM TOMAŽIN. 

Pa idemo redom! :)

18.2.2017. 10-12:30 i 14-16:30 PJEVAČKA RADIONICA: ŠRI LANKA s dr. Lasanthi Manaranjanie Kalinga Dona @ TEATAR &TD – velika dvorana; participacija: 60kn


Ova cjelodnevna pjevačka radionica pruža uvid u načine poučavanja i učenja pjesama te u dio repertoara tradicijske glazbe Šri Lanke. Na njoj će se pjesme učiti oponašajući učiteljevu pjevačku tehniku i različite vrste melodijskih ukrasa. Radionica predstavlja privlačan izazov za sudionike, uvodeći ih u za njih veoma neobičan glazbeni sustav, koji počiva na vlastitim pravilima i estetici. Oblikovana je tako da omogući lagano razumijevanje teorijskih temelja i uživanje u praktičnim glazbenim aktivnostima. Radionicu će voditi dr. Lasanthi Manaranjanie Kalinga Dona, umjetnica i etnomuzikologinja sa Šri Lanke, posvećena izvođenju tradicijske glazbe i medicinskoj etnomuzikologiji. 

Prijave na edukultura.sc@gmail.com do 16. veljače u ponoć. 

Više info na: http://www.sczg.unizg.hr/kultura/vijest/2017-02-07-pjevacka-radionica-sri-lanka-s-dr-lasanthi-manaranjanie-kalingom-donom/
 Radionicu organizira ženska vokalna skupina Čipkice u suradnji sa Edukulturom Kulture promjene SC-a.


20.-24.2. RÓSA ÓMARSDÓTTIR, ÁSRÚN MAGNÚSDÓTTIR & ALEXANDER ROBERTS (IS): "SECONDHAND KNOWLEDGE"; radionica @ TEATAR &TD – SEK; participacija: 0kn

Pozivamo PLESAČE/ICE, KOREOGRAFE/KINJE, DRAMATURGE/INJE na sudjelovanje u RAZGOVORU I/ILI u BESPLATNOJ RADIONICI od 20. do 24.2. 2017. u TEATRU &TD.Tražimo kreativce i entuzijaste koji su aktivni u plesu i koreografiji. Radionica je dio šireg istraživačkog projekta "Secondhand knowledge" koji dokumentira različite plesne scene na periferiji Europe. 

Što je zapravo "secondhand" znanje? To je znanje koje jedna osoba stječe preko druge osobe. Nije znanje iz neposrednog iskustva, nego je posredovano i stečeno bez direktnog uvida u samu temu; subjektivno je i oslanja se na maštu, osobni kontekst i vjerovanje. Islandski autori pitaju se je li znanje iz druge ruke zbilja manje važno, posebno u kontekstu umjetnosti, za razliku od znanja iz prve ruke?
Interes islandskih autora usmjeren je na dokumentiranje plesnih scena koja se događaju na periferiji, ne samo da bi dokumentirali ono što nastaje tamo nego da bi i razumjeli kako znanje i utjecaji putuju od centra do periferije i obratno, da bi propitali tu hijerarhiju i, nadaju se, decentralizirali ovu postavku zapadnjačke-eurocentrične povijesti plesa fokusirajući se i dajući na važnosti drugačijim iskustvima i razumijevanjima povijesti plesa kao cjeline.

U Hrvatskoj ostaju tjedan dana tijekom kojih žele dokumentirati utjecaje i interese lokalne plesne scene. Traže sudionike (plesače, koreografe, dramaturge…) koji su voljni s njima razgovarati o konceptu "secondhand" znanja i njegovom utjecaju na plesnu scenu u Hrvatskoj. 

Možete biti samo sugovornik/ica i tada vas trebaju jednom, u razdoblju od 20. do 24. veljače kada vama to najviše bude odgovaralo. 

Međutim, možete im se pridružiti i u studiju, 2-3 sata dnevno (točni termini u dogovoru sa sudionicima), kada će u formi 5-dnevne radionice (20.-24.2.) pokušati rekonstruirati i rekreirati utjecaje o kojima su raspravljali pritom se koristeći "secondhand" znanjem. Radionicu će, nadaju se, završiti malom prezentacijom za zainteresiranu javnost. 

KAKO SE PRIJAVITI? Pošaljite svoj kratki CV i nekoliko rečenica zašto želite sudjelovati (ukoliko je moguće, na engleskom jeziku) na edukultura.sc@gmail.com do 15. 2. 2017. 

23.-26.2.2017. 14-19h i 11-16h EDU&TD – Vokalni lab #4 - Irena Tomažin: Glas kao tijelo, tekst kao glazba @ Teatar &TD; participacija: 250kn/175kn studenti.

Glas kao tijelo, tekst kao glazba vokalni je laboratorij na kojem glazbenici, pjevači, izvođači i autori pod vodstvom koreografkinje i pjevačice Irene Tomažin imaju priliku raditi na glasu kroz tijelo te na razvijanju vlastitih autorskih poetika.

Naime, tijelo je instrument glasa, tijelo rezonira kad pjevamo i tijelo nosi glas. Putem fizičkih vježbi, odnosno povezivanjem s vlastitim tijelom i kretanjem, također dolazimo i do svog glasa – promatrati ćemo i slušati kako glas može biti produžetak i nastavak fizičke akcije. Vježbama disanja i opuštanja tijela, možemo rezonirati glasom i otvarajući se slušanju, možemo otkriti vlastite ritmove i melodije koje organski nosimo. Eksperimentiranje glasom može nas dovesti do različitih lica i priča koje svaki glas ima. S druge strane imajući tekst i radeći s njim kao s kompozicijom, možemo ga utjeloviti i postići da ga pjevamo ili ga samo govoriti prostoru, šaljući ga u prostor da rezonira. Pristupajući mu kao glazbi možemo postići različite interpretacije teksta. Fokus ovog laba usmjeren je na to da svaki sudionik pronađe njegov/njezin način stvaranja s glasom i tijelom. Naglasak će stoga biti na individualnom radu svakog od sudionika koji će uz pomoć mentorice razvijati svoje autorske vokabulare, istraživati vlastiti individualni i specifični način zvučanja/pjevanja/izvođenja ili samo bivanja/življenja sa svojim glasom koristeći specifične tekstualne/glazbene/plesne materijale, motive, inspiracije i želje. 

Zbog ograničenog broja mjesta kao i podjele radnih zadataka kao pripreme za početak radionice pošaljite nam vašu prijavu s kratkim motivacijskim pismom, životopisom i kontakt mobitelom što prije, a najkasnije do 17. veljače u ponoć, naedukultura.sc@gmail.com
Radionice se realiziraju u sklopu projekta Edukultura SC Kulture promjene Studentskog centra, uz potporu Ministarstva kulture RH i Ureda za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba.

 
 

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Irena tomazin foto by marek wilczynski
  • Zagreb Dr lasanthi manaranjanie kalinga
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Tri izvedbene radionice