Trovanje ugljičnim monoksidom

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Kol
2020
08

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Trovanje ugljičnim monoksidom

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
11
 
07.2020

Trovanje ugljičnim monoksidom

prevencija i oprez i kad objekt nije oštećen potresom
Trovanje ugljičnim monoksidomGradska plinara zagreb
 
Povodom jučerašnjeg trovanja mlađe žene ugljičnim monoksidom iz dimnih plinova prilikom rada atmosferskog bojlera, pozivamo sve potrošače koji koriste spomenuti bojler na mjere opreza. Važnost ispravnog sustava dobave zraka za izgaranje u javnosti je kao tema do izražaja došla nakon potresa kada je velik broj potrošača ostao bez plina zbog oštećenih dimnjaka, a da su oprez i prevencija neizbježni pokazuje spomenuto trovanje koje se dogodilo u zgradi neoštećenoj u potresu.
 
Za sigurno korištenje atmosferskih bojlera nužno je imati ispravan dimnjak (dimnjačar ga treba pregledati dva puta godišnje) te osigurati dovoljnu količinu zraka za izgaranje u prostoriji u kojoj se nalazi bojler. Potrošači trebaju posebno obratiti pozornost da za vrijeme rada bojlera, osobito za vrijeme tuširanja, iz uporabe isključe električne ventilatore i kuhinjske nape. Ako imaju ugrađenu pvc/alu stolariju obavezno treba biti otvoren prozor u kupaonici, a ako nema prozora vrata kupaonice moraju biti otvorena uz otvoren prozor u najbližoj prostoriji ili stanu.

Ove godine ovo je drugo trovanje ugljičnim monoksidom. Oba trovanja su bez smrtnih posljedica, a dogodila su se u ljetnom periodu za vrijeme vrlo visokih temperatura. Nisu rijetka trovanja u ljetnom periodu, a događaju se zbog vrlo visokih temperatura na vrhu dimnjaka kada se tlak zraka na vrhu dimnjaka poveća i bitno smanji uzgon u samom dimnjaku te dolazi do povrata dimnih plinova u prostor gdje je bojler. Ta se trovanja događaju u pravilu u kupaonicama prilikom tuširanja kada bojler radi maksimalnom snagom.
 
Gradska plinara Zagreb d.o.o. obavlja reguliranu energetsku djelatnost distribucije plina. Tvrtka ima tradiciju poslovanja dugu 157 godina te kroz cijelo razdoblje drži standard visoke kvalitete održavanja i izgradnje  mreže za prijenosa plina.  Vodeća je tvrtka u distribuciji plina u Hrvatskoj, čije je poslovanje u potpunosti u skladu s europskom praksom visokih standarda kvalitete, zaštite i sigurnosti. Cilj tvrtke je krajnjim kupcima osigurati sigurnu i pouzdanu opskrbu plinom te održati povjerenje i zadovoljstvo korisnika plinskog distribucijskog sustava.

Distribucijska mreža proteže se na 3 810 000 m i obuhvaća 284.453 potrošača.

Gradska plinara Zagreb d.o.o.distribuira prirodni plin do korisnika na području gradova Zagreba, Zaprešića i Velike Gorice, općina Brdovec, Pušća, Marija Gorica i Dubravica te brine o proširenju, sigurnosti, rekonstrukciji i izgradnji distribucijskog sustava.
 
izvor i foto:
 
 
Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Gradska plinara zagreb
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Trovanje ugljičnim monoksidom