TURIZAM: Dubrovnik se predstavio Pekingu

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Tra
2020
05

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › TURIZAM: Dubrovnik se predstavio Pekingu

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
22
 
06.2014

TURIZAM: Dubrovnik se predstavio Pekingu

Usalonu dubrovačke Gradske vijećnice upriličen susret predstavnika Grada Dubrovnika i grada Pekinga , koji je za temu imao uspostavu suradnje na području turizma i kulture između glavnog kineskog grada i Dubrovnika kao najpoznatijeg hrvatskog turističkog grada
TURIZAM: Dubrovnik se predstavio PekinguDu kina 2206144
 

Uvažene goste iz Pekinga, delegaciju predvođenu zamjenicom gradonačelnika Cheng Hong, u kojoj su bili i direktor Trgovinske uprave pekinške Vlade, Zhang Zhikuan, direktor Pekinškog zavoda za kontrolu nad hranom i lijekovima; Zhao Weidong, ravnatelj kabineta pekinške Vlade, te službena prevoditeljica Vlade Pekinga Gong Ping, a primili su ih Niko Bulić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika , pročelnica za kulturu Ana Hilje i direktorica TZ grada Dubrovnika Romana Vlašić.

U svom izlaganju u kojem je predstavila Peking kao grad od 21 milijun stanovnika koji godišnje ugosti 250 milijuna turista i njegove ogromne turističke potencijale, gospođa Cheng Hong pozvala je Grad Dubrovnik da postane članom asocijacije World Tourism Cities Federation. Ovo udruženje okuplja stotinu dvadeset i dva člana od kojih je 79 turističkih gradova iz cijeloga svijeta – poput San Francisca, Amsterdama, Copenhagena, Dubaia, Dublina Edinburgha i drugih, te četrdeset i tri člana među kojima se nalaze internacionalne medijske kuće, avio-kompanije, putničke agencije , od kojih je najviše članova iz Kine.Riječ je o neprofitnoj nevladinoj organizacijiu koju su dobrovoljno oformili turistički gradovi i turistički orijentirane kompanije različitih gradova i regija iz svijeta, vođeni idejom ostvarenja boljeg života kroz turizam u gradovima. Sjediše ove asocijacije je u Kini gdje se održava i godišnji „China Beijing International Fair for Trade in Services“ kojeg su također predstavili uvaženi kineski izaslanici.

Predsjednik Gradskog vijeća Niko Bulić prihvatio je ideju mogućeg pridruživanja Dubrovnika asocijaciji WTCF o kojoj će nastaviti razgovori u uredu gradonačelnika, istaknuo važnost kineskog emitivnog tržišta za turizam Hrvatske i Dubrovnika, na kojem su promotivne aktivnosti krenule od 2002. godine, ali jasno je da u ovoj mnogoljudnoj zemlji ima jako puno prostora za daljnju afirmaciju Hrvatske kao turističkog odredišta. Romana Vlašić predstavila je turističke rezultate ostvarene u Dubrovniku, gdje je protekle godine bilo gotovo šest tisuća gostiju iz Kine, a Ana Hilje govorila je o projektu izložbe kineskih ratnika – Terracota Warriors Xyang za 2015. u Dubrovniku.

Dogovoreno je kako će se o daljnjem nastavku suradnje Grad Dubrovnik očitovati što je prije moguće, kako bi eventualno sudjelovao na godišnjem okupljanju udruženja WTCF u Pekingu u rujnu ove godine. 

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Du kina 2206144
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › TURIZAM: Dubrovnik se predstavio Pekingu