TURIZAM: Lorencin u Zagorju

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
20:07
Ožu
2020
28

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › TURIZAM: Lorencin u Zagorju

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
29
 
05.2014

TURIZAM: Lorencin u Zagorju

Ministar Lorencin posjetom Zagorju nastavlja raspravu o izmjenama Zakona o turističkim zajednicama
TURIZAM: Lorencin u ZagorjuLorencin 290514
 

Povodom pripreme izmjena i dopuna Zakona o turističkim zajednicama, ministar turizma Darko Lorencin nastavio je, nakon posjeta Slavoniji te Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, javnu raspravu na terenu te je danas službeno posjetio Krapinsko-zagorsku županiju. Na sastanku sa županom Željko Kolarom, direktoricom županijskog TZ-a Sanjom Škrinjar i predstavnicima turističkih zajednica, ministar je razgovarao o tezama za pripremu Zakona te je obišao turističko selo Vuglec Breg.

Ministar Lorencin istaknuo je na sastanku važnost razvoja kontinentalnog turizma te ujedno predstavio glavne smjernice za izradu izmjena i dopuna Zakona o turističkim zajednicama, kojim će se uspostaviti efikasniji sustava funkcioniranja turističkih zajednica prema modelu DMO. „Novim zakonom poduprijet ćemo i turizam na kontinentu, drugačije ćemo rasporediti novac te vjerujem da će turističke zajednice kao DMO trebati voditi glavnu riječ u unapređenju javne turističke infrastrukture, za sto se mogu dobiti i dodatna sredstva iz fondova EU. Cilj nam je uspostaviti DMO koje će imati mogućnost i sposobnost generirati turističke proizvode“, istaknuo je Lorencin dodavši kako Krapinsko-zagorska županija ima najjaču resursnu osnovu za razvoj zdravstvenog i medicinskog turizma te izvrsnu bazu za razvoj kulturnog turizma, eno i gastro i vjerski turizma.

U Krapinsko-zagorskoj županiji postoji mogućnost za snažniji razvoj barem pet glavnih turističkih proizvoda za čije bi osmišljavanje, razvoj i marketing trebale biti zadužene turističke zajednice. Upravo zato, izmjenama Zakona želimo omogućiti stvaranje jakog aparata koji može razviti ove proizvode i jače surađivati s privatnim sektorom.“, zaključio je Lorencin.

 

Podsjećamo, prema rezultatima ankete Ministarstva turizma o investicijama u turistički sektor, ove godine investicije gospodarskih tvrtki i Krapinsko-zagorske županije iznose 1,24 milijuna eura. Također, u sklopu programa bespovratnih potpora putem kojih Ministarstvo turizma podupire turističko razvojne projekte diljem cijele Hrvatske, prošle je godine Krapinsko-zagorskoj županiji dodijeljeno gotovo dva milijuna kuna bespovratnih potpora za 24 projekta i 2 pristupne točke Interneta.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Lorencin 290514
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › TURIZAM: Lorencin u Zagorju