Tvrtko Barun, isusovac koji komunicira zagrljajem

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
20:08
Kol
2020
09

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Zanimljivosti › Tvrtko Barun, isusovac koji komunicira zagrljajem

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Trenutno nema povezanih sadržaja
Zadnje vijesti
02
 
03.2019

Tvrtko Barun, isusovac koji komunicira zagrljajem

finalist za Komunikatora godine
Tvrtko Barun, isusovac koji komunicira zagrljajemMousa marie i tvrtko barun foto promo facebook isusovacke sluzbe za izbjeglice
 

Svećenik Tvrtko Barun, voditelj Isusovačke službe za izbjeglice, izravnom i otvorenom komunikacijom progovara o jednom od najvećih izazova suvremene Europe – izbjeglicama i migrantskoj krizi. Zahvaljujući tome isusovac Barun ušao je u završnicu izbora za Komunikatora godine, titulu koja se dodjeljuje u sklopu izbora Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

„Barunova je komunikacija autentična jer se temelji na osobnom iskustvu susreta i rada s izbjeglicama na terenu te dobrog poznavanja sustava integracije, odnosno njegove neefikasnosti. Svojim smirenim, ali i odlučnim komunikacijskim stilom, pozitivno je utjecao na percepciju problema izbjeglica i migranata, potaknuo humanost i solidarnost među mnogima od nas te tako opravdao svoje poslanje svećenika, postajući pravi lider u zajednici. Zbog izvrsne komunikacije humanitarnog rada i temeljnih kršćanskih vrijednosti, Tvrtko Barun zaslužuje ulazak u završnicu izbora za Komunikatora godine“, kazala je Maja Gradišar Perotić, predsjednica žirija 12. Grand PRixa.

Pritom ističe kako Barun društvo podučava onome što bi trebale promicati ne samo vjerske zajednice, nego sve zajednice počevši od obitelji, a to je da je osnovno civilizacijsko načelo pružiti pomoć i zaštitu osobama u potrebi.

„Mislim da bi sve što komuniciramo u javnosti, trebalo biti utemeljeno na osobnom integritetu i autentičnosti: da naš život i naša djela ostvaruju ono što izgovaramo, što propovijedamo. I obrnuto, naše riječi trebaju proizlaziti iz iskustva života, susreta, otvorenosti prema drugima. Čini mi se da bi bilo dobro da u javnoj komunikaciji ciljamo ponajprije na opće dobro, a ne na ograničene i isključive želje i interese nas osobno ili grupe kojoj pripadamo. Na kraju, kao začin svemu ovome dodao bih malo poniznosti. Mislim da u javnom govoru ne pokazujemo dovoljno svijesti o vlastitoj krhkosti i ograničenosti. Kad bi toga bilo barem malo više, lakše bismo čuli drugoga, razumjeli onoga s kim se ne slažemo, uspjeli pronaći zajednički jezik, ponekad se možda i ispričali“, rekao je Tvrtko Barun.

Pojasnio je kako u komunikaciji želi biti pristupačan, a za izgradnju bliskosti veliku važnost pridaje emocijama, pogotovo njihovoj manifestaciji kroz osmijeh ili dodir. Upravo dodir smatra vrhuncem komunikacije jer je zagrljaj, na primjer, očit dokaz povjerenja. Kad raspravlja, trudi se izbjegavati emocije. Tada su mu, kaže Barun, argumenti na prvom mjestu.

Uz njega u završnici izbora za Komunikatora godine su Vojko V, Igor Rudan i Petar Stipetić. Ime petog finalista HUOJ će obznaniti za nekoliko dana.

Tko će postati Komunikator godine, bit će otkriveno u srijedu, 13. ožujka 2019. godine.

izvor: http://www.huoj.hr/

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Mousa marie i tvrtko barun foto promo facebook isusovacke sluzbe za izbjeglice
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Zanimljivosti › Tvrtko Barun, isusovac koji komunicira zagrljajem