U Daruvaru počinje

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Ožu
2020
30

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › U Daruvaru počinje

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
20
 
09.2019

U Daruvaru počinje

peti novinarski Fra Ma FU festival
U Daruvaru počinjeKonferencija za novinare o fra ma fu festivalu
 

U petak 20. rujna u Daruvaru počinje trodnevni peti novinarski Fra Ma Fu festival - Festival reportaže i reportera u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva i Studijskog instituta za novinarstvo, kulturu i obrazovanje te uz podršku Ministarstva kulture. Kako ističu organizatori riječ je o Multimedijalnom novinarskom festivalu posvećenom Franji Martinu Fuisu, jednom od najistaknutijih i najpopularnijih novinara tridesetih godina prošlog stoljeća.

Na festivalu će se održati niz predavanja i okruglih stolova o uređivačkim koncepcijama, medijskoj publici i problemima medija. Najavljene su radionice reportaže, fotografije i stripa kao i projekcije filmova, izložbe, tribine i koncerti, a organizatori očekuju dolazak pedesetak novinara iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, BiH i Makedonije.

„Izdvojio bih okrugli stol o manjinama i manjinskim medijima. Osim novinara iz češke Jednote, sudjelovat će i novinari iz Novosti, a bitno je da ćemo na festivalu prvi puta spojiti i manjinske medije iz Srbije i Mađarske“, rekao je direktor festivala Goran Gazdek.

Na svečanom otvorenju festivala u petak bit će dodijeljena nagrada Fra Ma Fu za najbolju reportažu u 2018. i dvije nagrade humanosti za novinare (po jedna domaćem i stranom novinaru) koji su svojim tekstovima, novinarskim radom i posebnim angažmanom doprinijeli realizaciji humanitarnih projekata.

O svom novinarskom putu, novinarstvu jučer i danas te o tome kako je 40 godina branila profesiju, „ne podliježući trendovima ni lažnim autoritetima u vječnom propitivanju istine“, u javnom intervjuu u subotu, govorit će ovogodišnja dobitnica HND-ove nagrade za životno djelo Sanja Modrić. Intervju sa njom vodit će Danka Derifaj.

Svoje novine predstavit će i glavni urednici Pakračkog lista, poslovnog magazina Lider i dnevnog ista Danas iz Beograda, a na okruglom stolu tema će biti portali protiv novina.

Novinarka Tina Eterović Čubrilo predstavit će Međunarodno udruženje novinara i pisaca u turizmu FIJET, a urednik sarajevskog magazina Start BiH Dario Novalić prisjetit će se bosanskohercegovačkog putopisca, slikara i karikaturiste Zuke Đumhura.

U filmskom dijelu programa bit će prikazani dokumentarni filmovi „Pope vrati se“ Tonija Volarića o pokojnom novinaru Momčilu Popadiću, autoru mnogih reportaža za Slobodnu Dalmaciju te nagrađeni film „Neprežaljeni“ Marijane Kranjec. Bit će predstavljena knjiga „Kornelija broji oblake“  novinara i pisca Stjepe Martinovića, a poznati fotograf Šime Strikoman snimit će milenijsku fotografiju posvečenu Toniju Hnojčiku i Milanu Paviću.

Prema Gazdekovim riječima, ovogodišnji festival će se održati u Daruvaru, jednom od najljepših gradova kontinentalne Hrvatske što potvrđuju i brojna priznanja Hrvatske turističke zajednice. Ivana Plažanin Vuković, direktorica Turističke zajednice Daruvar Papuk, najavila je da će sudionici festivala imati priliku upoznati puno toga zanimljivoga od Daruvarskih toplica, poznatih piva iz Daruvarske pivovare, vina i gastronomskih specijaliteta tog kraja do poznatog dvorca Janković.

tekst i foto: Željko Bukša

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Aqua park u daruvaru
  • Zagreb Daruvar je jedan od najljepsih gradova kontinentalne hrvatske
  • Zagreb Ivana plazanin vukovic, direktorica turisticke zajednice daruvar papuk
  • Zagreb Konferencija za novinare o fra ma fu festivalu

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › U Daruvaru počinje