Udruga BoliMe povodom

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:17
Tra
2020
07

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Udruga BoliMe povodom

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
10
 
10.2018

Udruga BoliMe povodom

Svjetskog dana mentalnog zdravlja (10.10) pokreće emisiju Pričamo
Udruga BoliMe povodomBolime tramvaj 1
 

Udruga i nezavisna umjetnička inicijativa BoliMe - podrška mentalnom zdravlju mladih povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja lansira kampanju Pričamo., seriju video-intervjua na temu mentalnog zdravlja.

Za društvo u kojem Pričamo. 10 minuta tjedno za mentalno zdravlje

S današnjim danom, povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja, čija je ovogodišnja tema Mladi i mentalno zdravlje u svijetu koji se mijenja, udruga i nezavisna umjetnička inicijativa BoliMe - podrška mentalnom zdravlju mladih, uz podršku Grada Zagreba i Centra za zdravlje mladih, već četvrtu godinu za redom pokreće prepoznatu i priznatu javnozdravstvenu kampanju Kad te boli, moraš reći, prvu kampanju ovakvog karaktera u Hrvatskoj, kojom se promovira mentalno zdravlje i potiče rano traženje pomoći.

Udruga BoliMe - podrška mentalnom zdravlju mladih pokrenula je u četvrtom ciklusu kampanje Kad te boli, moraš reći novi edukativni video projekt BoliMe Pričamo. – seriju desetominutnih videa o mentalnom zdravlju u našoj svakodnevici nudeći intimni i nježni pogled na abecedu mentalnog zdravlja: što mentalno zdravlje uopće jest, što znači da ga svi imamo, kako ga njegovati, zašto su važni odnosi, zašto je najveća hrabrost potražiti pomoć kada si sami ne možemo pomoći, tko su stručnjaci za mentalno zdravlje, koja je uloga emocija u našim životima – samo su neke od tema o kojima se otvoreno govori u ambijentu natopljenom autentičnom ljudskom potragom za odgovorima na pitanja – kako živjeti? 

Seriju režijski i konceptualno potpisuje Judita Gamulin, vizualni identitet produkt dizajnerica Draga Komparak, idejno Marina Vitković i glumac Adrian Pezdirc, koji je ujedno i domaćin emisija. U emisijama gostuju stručnjaci iz psihologije, psihoterapije i psihijatrije. Na sam Svjetski dan mentalnog zdravlja, 10. 10. na kanalima društvenih mreža udruge BoliMe -

Facebooku https:// www.facebook.com/inicijativabolime,

web stranici https://www.bolime.hr,

YouTube kanalu https://youtu.be/9szhmjERODM bit će prikazana prva epizoda, a nove epizode izlazit će svaki tjedan, s idejom da gledatelj jednom tjedno svojih 10 minuta pomno posveti promišljanju i razumijevanju mentalnog zdravlje i važnosti njegova javnog progovaranja.

Želimo pozvati i ohrabriti gledatelje na razgovor o mentalnom zdravlju jer vjerujemo u društvo u kojem se o mentalnom zdravlju razgovara jednako lako kao i o onom fizičkom - želimo društvo u kojem Pričamo.'' (BoliMe ekipa)

Na seriju Pričamo. naslanja se i plakat kampanja koju drugu godinu za redom udruga BoliMe u suradnji sa Gradskim uredom za zdravstvo i Centrom za zdravlje mladih provodi u javnom gradskom prijevozu, tako da ćemo ih moći vidjeti u zagrebačkim tramvajima kroz sljedećih mjesec dana. Odnosi su važni i 10 načina kako brinuti o mentalnom zdravlju služe kao podsjetnik sugrađanima da je briga o odnosima i mentalnom zdravlju važna cijeli život. 

Također, udruga BoliMe nastavlja svoj prošlogodišnji program ''Osjećam. – mentalna higijena i emocionalna pismenost mladih'' u drugim razredima srednjih škola Grada Zagreba, koji je od ove godine osim dosadašnje instalacije i međuvršnjačke edukacije, koju provode studenti ERF-a, osnažen edukativnom predstavom ''U mojoj glavi'' Teatra Tirena čija je sljedeća izvedba zakazana za 21.10. u Kazalištu Mala scena.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Bolime tramvaj 1
  • Zagreb Bolime tramvaj 2
  • Zagreb  ac 1181

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Udruga BoliMe povodom