Ugovorena isporuka i ugradnja

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
12:59
Tra
2020
04

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › Ugovorena isporuka i ugradnja

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
29
 
07.2019

Ugovorena isporuka i ugradnja

opreme za 50 željezničko-cestovnih prijelaza
Ugovorena isporuka i ugradnjaKoncar-ket-pruzni-prijelaz
 

Društvo KONČAR - Inženjering za energetiku i transport (KONČAR - KET) je s HŽ Infrastrukturom ugovorilo isporuku i ugradnju opreme za osiguranje 50 željezničko-cestovnih prijelaza po principu „ključ u ruke“. Radovi i nabava opreme financiraju se u sklopu projekta Svjetske banke „Održive hrvatske željeznice u Europi”, čime će se povećati sigurnost željezničko-cestovnih prijelaza, priopćili  su iz KONČARA.

U sklopu ugovora KONČAR – KET će isporučiti uređaje za automatsko osiguranje 49 željezničko-cestovnih prijelaza i jedan pješački prijelaz koji će se instalirati na 50 lokacija u Hrvatskoj. U projekt su, uz KONČAREVA društva, uključeni i vanjski partneri. Ugovor obuhvaća izradu izvedbenih projekata, proizvodnju opreme, izvođenje svih radova na terenu, što obuhvaća i ispitivanje te puštanje u uporabu opreme na svim lokacijama.

Dovršenje cijeloga projekta očekuje se u kolovozu 2021. Realizacija će se odvijati u pet etapa, a tijekom svake ugradit će se oprema na deset lokacija. Vrijednost ugovora veća je od 72 milijuna kuna.

„Kao društveno odgovorna tvrtka svjesni smo opasnosti na željezničko-cestovnim prijelazima te kontinuirano radimo na pružanju bolje i učinkovitije zaštite, promovirajući pouzdana rješenja zaštite elektroničkim uređajima koji udovoljavaju zahtjevima visoke razine sigurnosti SIL4 (Safety integrity level 4). Još 1998. godine razvili smo i ugradili prvu generaciju uređaja osiguranja željezničko-cestovnih prijelaza te smo ih do sad u rad pustili više od 100. Usavršavanjem uređaja kroz godine, primjenjujući najnovije tehnologije, stručnjaci iz Grupe KONČAR razvili su i proizveli treću generaciju uređaja osiguranja željezničko-cestovnih prijelaza. Uređaji tipa KLC3 su u skladu s CENELEC normama najviše razine sigurnosti SIL4 te odgovaraju tehničkim specifikacijama normi HŽ Infrastrukture“, kaže dr. sc. Goran Leci, predsjednik Uprave KONČAR – Inženjeringa za energetiku i transport.

„HŽ Infrastrukturi je sigurnost svih sudionika u željezničko-cestovnom prometu na prvom mjestu. I ovaj ugovor nastavak je kontinuiranog ulaganja u modernizaciju i podizanje razine sigurnosti na željezničko-cestovnim prijelazima. Osim ugradnje suvremene opreme na 50 željezničko-cestovnih prijelaza, što smo ugovorili s KONČAR – KET-om, planiramo povećati i razinu osiguranja na još 114 željezničko-cestovnih prijelaza. U tijeku je faza pripreme dokumentacije, odnosno projektiranje, dok dinamika realizacije tih projekata ovisi o osiguranju novčanih sredstava. Također, na većini od ukupno 17 projekata modernizacije željezničke infrastrukture koji se financiraju iz europskih fondova predviđena je modernizacija ili denivelacija više desetaka željezničko-cestovnih prijelaza (izgradnjom nadvožnjaka ili podvožnjaka). Osim toga, HŽ Infrastruktura već 20 godina aktivno provodi preventivno-edukativnu akciju „Vlak je uvijek brži“ i to u dva smjera: na željezničko-cestovnim prijelazima, u koju su uključeni svi sudionici u cestovnome prometu, te u osnovnim školama, u koju su uključena djeca koja stanuju uz prugu ili svaki dan prelaze prugu na putu do škole“', rekao je Ivan Kršić, predsjednik Uprave HŽ infrastrukture. 

Od ukupno 1.512 željezničko-cestovnih prijelaza u Hrvatskoj ih je 888 osigurano prometnim znakovima (Andrijinim križem i znakom „STOP“), 44 mehaničkim branicima, 122 svjetlosnim i zvučnim signalima, a 388 svjetlosnim i zvučnim signalima te polubranicima. Preostalih 71 su pješački prijelazi osigurani mimoilaznim ogradama. Novim suvremenim signalno-sigurnosnim uređajima te modernizacijom postojećih uređaja osiguranja HŽ Infrastruktura nastoji osjetno povećati razinu sigurnosti željezničkog i cestovnog prometa.

napisao i snimio: Željko Bukša

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Koncar-ket-pruzni-prijelaz
  • Zagreb Koncar-ket-pruzni-prijelaz-iz-zraka
  • Zagreb Koncar-hz-1
  • Zagreb Koncar-hz-2

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › Ugovorena isporuka i ugradnja