UMJETNOST I ZNANOST

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Kol
2020
08

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obrazovanje › UMJETNOST I ZNANOST

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Trenutno nema povezanih sadržaja
Zadnje vijesti
26
 
09.2019

UMJETNOST I ZNANOST

U RAZVOJU ŽIVOTNOG POTENCIJALA - 10. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ - PULA
UMJETNOST I ZNANOSTBc2d7f41-56e4-4f2c-a2c4-2e64a27f0fe0
 

10. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ

 „UMJETNOST I ZNANOST U RAZVOJU ŽIVOTNOG POTENCIJALA“

26. – 29. rujna 2019, Pula, Hrvatska

Pokroviteljstvo : Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske

Prije dvadest godina, u svibnju 1999., grupa entuzijasta pod vodstvom prof. dr. Miroslava Prstačića pokrenula je novi način i metodu pomaganja osobama u potrebi. Stručnjaci različitih specijalnosti okupili su se s jednim zajedničkim ciljem istražiti moguće oblike i načine pristupa razvoju životnog potencijala kroz umjetničke izričaje (muziku, pokret, likovni izraz i sl.).

Tako je održan prvi međunarodni simpozij "UMJETNOST I ZNANOST U RAZVOJU ŽIVOTNOG POTENCIJALA, pod pokroviteljstvom hrvatskog ministarstva znanosti i Međunarodne unije  za borbu protiv raka (UICC - Union International Against Cncer - Ženeva) .

Bio je to prvi takav skup u svijetu, na kojem su sudionici iz raznih disciplina (biomedicinskih, humanističkih, društvenih i drugih znanosti, kao i raznih područja umjetnosti...) iz raznih sveučilišnih, kliničkih i drugih institucija iz Hrvatske i svijeta, razmatrali koncepte suvremenih multidisciplinarnih i multimodalnih komplementarnih pristupa, usmjerenih na otkrivanje i podržavanje životnih potencijala u čovjeka. 

SIMPOZIJ O UMJETNOSTI I ZNANOSTI  postao je tradicionalni i tijekom proteklih dvadesetak godina na tim skupovima  su sudjelovali sudionici iz Hrvatske i raznih institucija iz  inozemstva. U tom razdoblju ovi znanstveni skupovi održani su pod pokroviteljstvima Ministarstva znanosti , Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, EcARTE - a (Europskog konzorcija sveučilišta za edukaciju u području art terapija, predsjednika Republike Hrvatske, Europske federacije za sofrologiju (Federation europeenne de sophrologie - Ychoux/ Paris) , UICC-a (Međunarodne unije protiv raka ) i Hrvatske lige protiv raka, Sveučilišta u Splitu. Simpozij je također predstavljen  svojevremeno i u programu Svjetskog kongresa o "Umjetnosti, znanosti i komunikaciji"  koji je svojevremeno održan na Sveučilištu u Oxfordu.

Jubilarni, ovogodišnji, deseti simpozij,  biti će održan pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske u prostoru kongresnog centra  "BRIONI / HISTRIA " u Puli, od 26. – 29. rujna 2019.  

U programu simpozij sudjelovati će sudionici iz Hrvatske i raznih institucija iz inozemstva - Nizozemske, Francuske, Obale bjelokosti, Albanije, Kostarike, Poljske, Slovenije, Brazila, Japana, Rusije, Bosne i Hercegovine, Kine i Švicarske. 

Na simpoziju potiču se multikulturalni i multidisciplinarni susreti  sudionika iz  raznih sveučilišnih, kliničkih i drugih ustanova,  u cilju povezivanja spoznaja iz raznih područja umjetnosti i znanosti u otkrivanju i podržavanju životnih potencijala u čovjeka.  

(...) Ne bismo trebali pokušavati nikakvo liječenje ako ignoriramo tijelo u cjelini, jer ako cjelina nije dobro, ni dio   nje nije dobro. Jer, sve i loše i dobro za tijelo i za svakog čovjeka ima svoje korijene u duši... (Platon, Harmid, 156 E)

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb 1c037d39-092f-4f56-986f-d6f8adfcf9fb
  • Zagreb 68ed6a69-38c1-4713-8c39-35b709ce73f0
  • Zagreb Bc2d7f41-56e4-4f2c-a2c4-2e64a27f0fe0
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obrazovanje › UMJETNOST I ZNANOST