Velika kineska plesna umjetnica Xie Xin

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
08:20
Kol
2020
04

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Zabava › Velika kineska plesna umjetnica Xie Xin

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Trenutno nema povezanih sadržaja
Zadnje vijesti
03
 
07.2019

Velika kineska plesna umjetnica Xie Xin

Kineski suvremeni ples osvaja svijet - Šibenik Dance Festival
Velika kineska plesna umjetnica Xie XinXie xin (photo cao xuefeng)
 

Velika kineska plesna umjetnica Xie Xin uoči dolaska u Šibenik:

Kineski suvremeni ples osvaja svijet

XieXin Dance Theatre na svečanom će otvorenju Šibenik Dance Festivala pokazati remek djelo, kreaciju njihove osnivačice Xie Xin, predstavu From IN koju odlikuju jedinstvena plesna preciznost i fluidnost. Impresivna čistoća pokreta, specifična za djela ovog ansambla, oduševljava plesnu publiku diljem svijeta

Kineski suvremeni ples snažno se razvio posljednjih godina, a izvedbe njegovih plesača trenutačno su najveća atrakcija plesnih festivala u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama.

„Generacije iskusnih koreografa kao što su koreografi XieXin Dance Theatrea, sada imaju priliku nastupati u inozemstvu i time privući međunarodnu pozornost, a međunarodna je publika jako zainteresirana za novitete kineske suvremene plesne scene. Kao kineska umjetnica mislim da je to velika prilika za nas te da je to što radimo, ključno za budućnost suvremene plesne umjetnosti u Kini”, kazala je Xie Xin uoči dolaska u Europu.

XieXin Dance Theatre prvi će se put hrvatskoj publici predstaviti  na svečanom otvorenju Šibenik Dance Festivala u ponedjeljak, 22. srpnja na Tvrđavi svetog Mihovila. Organizatori time potvrđuju da ŠDF ravnopravno staje uz bok velikim europskim plesnim festivalima. Naime, slavni kineski plesni ansambl ovo će ljeto nastupiti na Coloursu u Stuttgartu te ljetnom festivalu u Parizu. Nakon toga mu slijede nastupi u Šangaju i Hong Kongu.

Tijekom pet godina postojanja XieXin Dance Theatre je zauzeo jedinstvenu poziciju u razvoju kineskog suvremenog plesa. Kao avangardni plesni ansambl sklon eksperimentiranju u trajnoj smo potrazi za novim jezikom, posebnim govorom tijela”, istaknula je koreografkinja i plesačica Xie Xin.

Za kratku povijest kineskog suvremenog plesa kaže kako se ona može činiti kao nedostatak, ali da je ona ujedno i velika prednost.

„Azijska, a posebno kulturna kapa Kine ima svoju tradiciju i duh. Sve to sačuvano je u sjećanjima naših tijela. Fizička suština i kompleksnost temperamenta plesača – obilježja su koja privlače međunarodnu publiku“, kazala je Xie Xin.

Za predstavu From IN kojom će se njezin ansambl predstaviti hrvatskoj publici, kaže da je odraz njezina duha. Predstava je to koju kritičari opisuju kao dojmljivu izvedbu koju odlikuju fluidnost, preciznost i čistoća plesnog pokreta.

„Želim reflektirati, ali i sakriti sve emocije koje želim izraziti djelima. From IN počinje u najvećoj dubini ljudskoga bića i vraća mu njegovu iskonsku prirodu. Jedan od razloga dijeljenja sjećanja s drugim ljudima je susretanje s njima u istom prostoru u isto vrijeme. To stvara posebnu vezu bez koje smo osuđeni na samoću. Predstava From IN razotkriva ljudskost i dekonstruira taj pojam iz različitih aspekata“, pojasnila je Xie Xin.

Dodala je da se jako veseli nastupu u Šibeniku te otkrila kako njezini plesači trenutačno naporno vježbaju kako bi hrvatskoj publici prenijeli svaki detalj i emociju kroz savršenstvo precizne kretnje.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Xie xin (photo cao xuefeng)
  • Zagreb Xie xin 2 (photo cao xuefeng)
  • Zagreb From in 2
  • Zagreb From in
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Zabava › Velika kineska plesna umjetnica Xie Xin