VITOMIR MARIČIĆ

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
12:18
Srp
2020
13

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Sport › VITOMIR MARIČIĆ

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
17
 
07.2019

VITOMIR MARIČIĆ

VIŠESTRUKI SVJETSKI REKORDER ORGANIZIRA PRVENSTVO HRVATSKE U RONJENJU NA DAH
VITOMIR MARIČIĆVitomir maricic 3
 

Povratak apneaša u Jadran – AIDA Hrvatska pokreće seriju natjecanja u ronjenju na dah

Svjetski poznati ronilac na dah Vitomir Maričić, natjecatelj s područja Kvarnera i svjetski rekorder u više disciplina, veliki pustolov koji se u slobodno vrijeme uspješno bavi i nizom drugih sportova, vrlo dobro koketira s fotografijom, ovom se organizacijom dokazuje i kao vrstan biznismen te spaja ugodno s korisnim: osim kao inicijator i tehnički organizator, pokušati će kao natjecatelj postaviti nove rekorde!

Hoćemo li kroz koji dan, točnije: 17. i 18. srpnja na Krku svjedočiti obaranju novih svjetskih rekorda?

Po prvi puta u Hrvatskoj organizira se AIDA Međunarodno dubinsko natjecanje u ronjenju na dah u 4 dubinske discipline, ujedno i prvenstvo Hrvatske, CWT (constant weight - monoperaja), CWTB (constant weight - stereo peraje), CNF (constant bez peraja) i FIM (free immersion – povlačenjem po konopu).

Prvenstvo će biti organizirano od strane AIDA Hrvatska, nacionalnog ogranka najveće i najznačajnije svjetske federacije za ronjenje na dah te Društva sportske rekreacije Centar aktivnostiKrk koje pruža podršku na lokalnom nivou. Velik doprinos sigurnosti natjecanja daje i suradnja s H2O Globe – novom globalnom platformom za ronioce.

Lokacija natjecanja je najdublja točka sjevernog Jadrana u kanalu između otoka Cres i Plavnik, gdje će ograničenje dubine za natjecatelje zbog konfiguracije terena biti do -110 m, a natjecatelji će se boriti za postolja u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji.

Natjecanje je službeno međunarodno natjecanje prema AIDA International pravilima pod budnim okom A level međunarodnih sudaca, iskusnih safety ronioca, snimatelja, fotografa, podvodnih i letećih dronova. Očekujemo nacionalne rekorde u nekoliko disciplina, a domaćim roniocima ovo je kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Nici u rujnu.

 „Vrlo sam sretan i ponosan da smo nakon uspješne bazenske sezone u kojoj je AIDA Hrvatska ponajviše volonterskim angažmanima organizirala čak 4 natjecanja u Rijeci prešli na more, koje je daleko kompleksnije za organizaciju, ali i atraktivnije za sve koji prate sport. Ovim prvenstvom države u Krku i nadolazećim Kupom Hrvatske u Pakoštanama vjerujem da započinjemo dugu tradiciju ovakvih natjecanja u Jadranu, a to je svakako vrlo atraktivno more za mnoge zemlje u centralnoj Europi. Kvarner je izazovan teren, nije idealan kao topla mora, ima valove, vjetrove, struje, termoklin. Ronilac koji dolazi tu mora znati da ga se neće štedjeti, ali je zato i rezultat tu puno vrjedniji. Podrška koju smo dobili od Igora Hrasta iz Centra aktivnosti Krk i Jure Daića iz H2O Globe tima je zaista ključna za ovako velike projekte, a ja sam već mislima na idućoj godini!“ ističe Maričić

Uz podršku mnogih sponzora, događanje će popratiti i Vertical media iz Rijeke, vrsni fotograf i video majstor Srđan Hulak te podvodni fotograf i video majstor Srđan Vranjić. 

Natjecanje je organizirano na M/Y Pipi, Pinezić, tijekom dva dana 17.-18. srpnja 2019. godine od kojih će u prvome biti službeni trening, označavanje zona, provjera CW sustava, te prijava natjecatelja u popodnevnim satima u krčkoj luci. Sljedećeg dana brod isplovljava na poziciju natjecanja i odvija se službeno natjecanje u vremenu cca 9.30 – 14.00 sati ovisno o broju natjecatelja i uvjetima. Poslijepodne se vraća u luku Krk, te slijedi priprema za svečanu dodjelu priznanja i zatvaranje natjecanja koje će se odviti u večernjim satima, gdje će se na video zidu prikazati zaroni koje prati podvodni dron, kao i aktivnosti na palubi te su svi pozvani da se pridruže!

Fotografije iz privatne arhive Vitomira Maričića

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Vitomir maricic
  • Zagreb Vitomir maricic 1
  • Zagreb Vitomir maricic 2
  • Zagreb Vitomir maricic 3
  • Zagreb Vitomir maricic 4
  • Zagreb Vitomir maricic 5
  • Zagreb Vitomir maricic 6
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Sport › VITOMIR MARIČIĆ