Vladine mjere

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Svi
2020
29

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Politika › Vladine mjere

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
19
 
03.2020

Vladine mjere

još više zadužuju građane i gospodarstvenike
Vladine mjereDavid bregovac predsjednik hrvatski laburisti-stranka rada
 

David Bregovac, predsjednik Laburista i načelnik Općine Fužine poručuje Vladi povodom donesenih mjera zbog korona virusa:   

„Vlada je donijela preko 60 mjera koje sav teret korona virus prenose na građane i gospodarstvenike s odgodama i većim zaduženjima. To nije pomoć građankama, građanima, gospodarstvenicima niti lokalnim zajednicama koje se poziva na jedinstvo, a posljedično i na hranjenje koruptivne hobotnice koja se ne zna zaustaviti niti kad je ljudima najteže. Mjere koje će pomoći građankama, građanima, gospodarstvenicima i lokalnim zajednicama nisu odgode i dublje zaduživanje već smanjenje nameta i pomoć kroz financijske injekcije države.

U Općini Fužine koja pripada brdsko-planinskom području koju država opetovano ignorira pronašli smo model pomoći, u vrijeme izolacije, vrtići se neće naplaćivati, ukinut ćemo plaćanje komunalne naknade i zakup za gospodarstvenike koji sa sjedištem djeluju na području općine te smo osigurali besplatno skladištenje proizvoda za lokalne izvoznike kojima je u ovom trenutku izvoz prema zemljama EU stao. Sva smo proračunska sredstva općine složili u prioritete pa ćemo ove godine smanjiti troškove koji nisu neophodni, bit ćemo još skromniji, Božić ćemo čekati okićeni božnim duhom, a ne nakitom, smanjit ćemo sve troškove o kojima općina životno ne ovisi. Tako bi i Vlada RH trebala dati primjer na državnoj razini, smanjiti troškove administracije, vožnji luksuznim automobilima, prenamjenom sredstava iz manje prioritetnih sektora u zaštitu gospodarstvenika i radnika kojima je poslovanje stalo.

Razočarani smo ovim Vladinim mjerama jer gospodarstvenici i radnici mogu očekivati još veće namete u vidu kamata. Radna mjesta su ugrožena, uslijedili su već otkazi – što mislite, draga Vlado RH, kamo će se sposobni i radišni odseliti?! U Njemačku koja i u vrijeme krize zna nahraniti i zaštiti svoje radnike jer znaju o čemu proračun ovisi. Mislite li Vlado RH malo duže od jednog mjeseca koje efekte ove vaše odgode imaju na hrvatske građanke i građane? Očito da panika vlada u redovima Vlade RH pa im zamućuje um iznimno površnim, istina brojnim, mjerama koje se svode na jedan nazivnik kako napuniti proračun Hrvatske iz kojeg se koruptivna hobotnica može i dalje hraniti.“

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb David bregovac predsjednik hrvatski laburisti-stranka rada

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Politika › Vladine mjere