ZADAR: KIN-KONG – 1. kino kongres svih nezavisnih kinoprikazivača

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:59
Ruj
2020
19

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Kultura › ZADAR: KIN-KONG – 1. kino kongres svih nezavisnih kinoprikazivača

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
20
 
08.2014

ZADAR: KIN-KONG – 1. kino kongres svih nezavisnih kinoprikazivača

Kino kongres svih nezavisnih kinoprikazivača KIN-KONG stiže u Zadar u organizaciji Hrvatskog audiovizualnog centra, u suradnji s Avvantura Film Festivalom – Filmforum Zadar Matchmaking i uz potporu Grada Zadra i Zadarske županije
ZADAR: KIN-KONG – 1. kino kongres svih nezavisnih kinoprikazivačaKin kong 200814
 

KIN-KONG je edukacijski program koji po prvi puta na jednome mjestu – u gradu Zadru od 27. do 29. kolovoza – okuplja voditelje nezavisnih hrvatskih kina, predstavnike filmske industrije i vrhunske profesionalce iz područja kinoprikazivaštva te relevantnih europskih organizacija s ciljem umrežavanja i razmjene ideja.

Deset predavača iz nezavisnih kina i institucija diljem Europe pridružit će se KIN-KONG-u kako bi s nama podijelili iskustva i primjere uspješnog vođenja kina i repertoara, promicanja filmske kulture i pismenosti, organizacije programa za djecu te programiranja „drugačijeg sadržaja“ i baštinskog filma.

Na predavanjima, debatama i neformalnim razgovorima s nama će biti Fatima Djoumer(Njemačka), voditeljica međunarodnih odnosa u mreži Europa Cinemas, Markéta Hodouskova(Francuska), izvršna direktorica Udruženja Film New Europe; Elke Bludau, voditeljica kinodistribucije u tvrtci Europe's Finest (Koeln, Njemačka); Martina Petrović, voditeljica Deska Kreativna Europa – Ureda MEDIA (Zagreb, Hrvatska); Petra Slatinšek, voditeljica dječjeg edukativnog programa Kinobalon (Ljubljana, Slovenija); Edita Bilaver Galinec, predsjednica udrugeDjeca susreću umjetnost (Zagreb, Hrvatska); Ivana Jakobović Alpeza, direktorica filmskog programa Sedmi kontinent (Zagreb, Hrvatska); Martin Cikánek, osnivač i direktor tvrtke Cikánek Management (Prag, Republika Češka); Nina Peče, direktorica Kinodvora (Ljubljana, Slovenija) iJan Noháč, voditelj marketinga i odnosa s javnošću u distribucijskoj tvrtci Aerofilms i u kinu Světozor (Prag, Republika Češka).

Prvi kino kongres nezavisnih kinoprikazivača KIN-KONG nastavak je uspješnog nacionalnog projekta digitalizacije nezavisnih kina, koji je završio u listopadu 2013. godine i kojim je 28 hrvatskih kinodvorana u 27 gradova te šest filmskih festivala opremljeno digitalnim projektorima, čime je ukupan udio digitaliziranih ekrana u Hrvatskoj porastao na 90 posto. Projekt je osmislio Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) uz financijsku potporu Ministarstva kulture i lokalnih zajednica.

KIN-KONG obilježava početak nove faze projekta i uspostavu artikulirane i institucionalno organizirane mreže nezavisnih kinematografa, koja je uvjet za daljnji razvoj kinoprikazivačkog sektora.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Kin kong 200814
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Kultura › ZADAR: KIN-KONG – 1. kino kongres svih nezavisnih kinoprikazivača