Zagrebačkoj županiji

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
20:08
Kol
2020
09

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › Zagrebačkoj županiji

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
05
 
03.2018

Zagrebačkoj županiji

velika nagrada i priznanje za doprinos razvoju poduzetništva
Zagrebačkoj županijiZagrebacka zupanija
 

Zagrebačka županija je „Stvaratelj za stoljeća“

Zagrebačkoj županiji dodijeljena velika nagrada i priznanje za doprinos razvoju poduzetništva

U sklopu Regionalnog summita poduzetnika „300 najboljih“, koji se održava ovog vikenda u Dubrovniku, Zagrebačkoj županiji dodijeljena je velika nagrada i priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi (SiJ).

U ime Zagrebačke županije nagradu je preuzeo župan Stjepan Kožić koji je tom prigodom rekao „Primiti priznanje tako značajnog naziva 'Stvaratelji za stoljeća' velika je čast, ali isto tako i velika odgovornost i motivacija svima nama da s istim entuzijazmom nastavimo raditi i u budućnosti“, istaknuo je Kožić izrazivši pritom zadovoljstvo što je prepoznat trud, vizija, ideje i projekti kojima Županija, ali i drugi laureati, daju doprinos razvoju poduzetništva u ovom dijelu Europe.

Zagrebačka županija jedina je županija, odnosno regija koja je osvojila ovu prestižnu nagradu u konkurenciji od 194 predložena kandidata iz 8 zemalja (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, Italija, Makedonija, Austrija i Srbija), a u istoj kategoriji nagrađeni su i gradovi Šibenik, Pleternica i Ivanec iz Hrvatske te Podgorica iz Crne Gore.

O dobitnicima je odlučivao trinaestočlani Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja sastavljen od 13 istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, financije i poduzetništvo, na čelu s prof. dr. Sinišom Zarićem. „Projektom dodjele nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi 'Stvaratelji za stoljeća' želi se javno odati priznanje poduzetnicima koji su dali svoj maksimum“- istaknuo je Zarić podsjetivši kako je do sada komitet prepoznao i nagradio 207 izuzetno kvalitetnih laureata. Kao novost u ovogodišnjem programu summita Zarić je istaknuo usmjerenost ne samo prema samim poduzetnicima već i onima koji poduzetništvo podržavaju popu lokalne i regionalne uprave te potpornih institucija kao što su klasteri, inkubatori itd.

Nagrade su dodijeljene u sljedećim kategorijama: za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu, za posebnu inicijativu i pregalaštvo u poduzetničkom stvaralaštvu, za doprinos razvoju poduzetništva u SiJ Europi, za životno djelo u poduzetništvu, za izraziti profesionalizam u obavljanju osnovnog javnog poziva, za doprinos promociji poduzetništva u SiJ Europi te za mladog stvaratelja za stoljeća.

„Zahvaljujem se stručnom žiriju koji je između velikog broja regija iz 8 zemalja izabrao upravo Zagrebačku županiju da se danas predstavi kao primjer dobre prakse u smislu poticanja poduzetništva te se s ponosom priključi zajednici Stvaratelja za stoljeća.“ – rekao je Kožić u prvom dijelu Regionalnog summita. Kožić je bio i govornik na međunarodnoj konferenciji za novinare gdje je istaknuo napore koje Županija ulaže u svoju transformaciju u „smart“ županiju. „Smatram da gradovi i regije moraju biti nositelji snažnih gospodarskih promjena. Oni utječu na jačanje investicijske aktivnosti, rast izvoznih resursa, povećanje zaposlenosti i na kraju rast BDP-a. Upravo rast BDP-a i to od 1,38%godišnje događa se kada se za 10% poveća broj korisnika širokopojasnog pristupa internetu“ – naglasio je Kožić obrazlažući zašto Županija već dvije godine radi na 700 milijuna kuna vrijednom projektu koji ima za cilj svim kućanstvima i poduzetnicima u županiji omogućiti pristup brzom odnosno ultra-brzom Internetu.

Inače, Zagrebačka županija na čitav niz načina pomaže svoje gospodarstvo, naročito bespovratnim potporama za koje iz godine u godinu postoji sve veći interes među poduzetnicima, te ulaganjima u 20 aktivnih poduzetničkih zona u kojima trenutno posluje 300 tvrtki koje zapošljavaju preko 6.000 ljudi. Zahvaljujući sjajnom poslovanju županijskih poduzetnika broj nezaposlenih trenutno je najmanji od osnutka Županije, a Zagrebačka županija bilježi i najveći rast zaposlenosti od svih županija u RH u razdoblju od 2011. do 2016. godine i to 10,3 posto.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Zagrebacka zupanija foto promo
  • Zagreb Zagrebacka zupanija
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › Zagrebačkoj županiji