ZAMP-ove mjere

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Srp
2020
13

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › ZAMP-ove mjere

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
26
 
03.2020

ZAMP-ove mjere

0 kn naplate za razdoblje u ožujku za ugostitelje i uslužne djelatnosti
ZAMP-ove mjereHds zamp
 

ZAMP-ove mjere za ugostitelje i uslužne djelatnosti: 0 kn naplate za razdoblje u ožujku u kojem nisu poslovali; popust od 50 posto za prva 2 tjedna ožujka u kojima se radilo otežano a plaćanje tog iznosa na 3 rate nakon prestanka Vladinih mjera zabrane rada; objekti oštećeni potresom u Zagrebu oslobođeni plaćanja u potpunosti

Sukladno ranijim informacijama da ćemo korisnicima glazbe izaći u susret i pružiti potporu u vidu rasterećenja, u ovim teškim vremenima za sve dionike, donosimo informaciju o najnovijim poslovnim odlukama koje se odnose na ožujak i iduća razdoblja u kojem će objekti biti zatvoreni:
 
Korisnici: ugostiteljski objekti, hoteli, teretane, uslužne djelatnosti i slični korisnici za mjesec ožujak ostvarit će solidarne pogodnosti. Imajući u vidu posebnu situaciju u kojoj se nalaze korisnici glazbe, ali i sve gori položaj svojih članova, glazbenika koji su među prvima i najteže pogođeni nastalom krizom, objavljujemo: za razdoblje od 14.3. nadalje, u kojem navedeni korisnici u Hrvatskoj ne posluju i ne koriste glazbena djela, nema zaduženja niti obveze plaćanja naknade za glazbenu licencu. Za prvih 14 dana ožujka, u kojima su ugostiteljski i drugi objekti (hoteli, obrti, teretane, saloni itd.) u zemlji radili otežano, za licencu gore navedenim korisnicima odobravamo popust od 50%.
 
Kako bismo im dodatno olakšali povratak u normalno poslovanje po završetku izvanrednih Vladinih mjera, taj umanjeni iznos naknade za mjesec ožujak moći će platiti u 3 mjesečne rate. Napominjemo, radi se ukupno o 25% iznosa u odnosu na redovno zaduženje kakvo je bilo za npr mjesec veljaču u kojoj se poslovalo normalno.
Prestankom Vladinih izvanrednih mjera donijet ćemo odluku o visini mjesečne naknade za prvi i sljedeće mjesece u kojima će objekti korisnika ponovno početi s radom tj. korištenjem glazbenih djela.
 
Nadalje, korisnički objekti koji su na području Grada Zagreba potresom oštećeni u mjeri da ne mogu nastaviti s radom, izuzeti su u potpunosti od plaćanja naknade.
 
Vjerujemo da su ove posebne mjere dovoljan dokaz kako u korisnicima vidimo partnere i u najgorem razdoblju za poslovanje svih subjekata u zemlji.
 
Istodobno a važno za cjelokupnu javnost: molimo sve za razumijevanje položaja oko 10.000 članova, glazbenika autora i nositelja prava za koje HDS ZAMP prikuplja naknade. U situaciji u kojoj su najprije otkazana sva glazbena događanja, oni su prvi ostali bez izravnih prihoda na dnevnoj, tjednoj i mjesečnoj bazi. Iako je to izraz koji korisnici znaju koristiti za glazbenu licencu, ne radi se „nametu“ već o prihodima glazbenika koji od tog prihoda nastoje živjeti i prehraniti svoje obitelji, jednako kao i drugi poduzetnici. Svi oni, jednako kao ugostitelji, za svoju poduzetničku djelatnost plaćaju porez na dohodak, PDV i ostala davanja.
 
Nadamo se da glazba svima u ovim teškim vremenima olakšava brige, te da će se u svim lokalima u zemlji uskoro nazdravljati za prestanak epidemije i povratak normalnog života.
Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Hds zamp
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › ZAMP-ove mjere