Završen još jedan

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
09:59
Srp
2020
10

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Završen još jedan

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
23
 
09.2019

Završen još jedan

Ston Wall Marathon!
Završen još jedanPnav2590
 

Ovog je vikenda Ston bio mjesto okupljanja brojnih profesionalaca i rekreativaca željnih kvalitetnih utrka na zanimljivim lokacijama. Ston je još jednom dokazao da je atraktivna destinacija koja privlači trkače iz različitih dijelova Europe i svijeta pa je tako ovogodišnja utrka brojila više od 250 trkača iz Hrvatske, Hong Konga, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Švedske i iz brojnih ostalih europskih zemalja.

Trčanje po najdužem očuvanom obrambenom zidu u Europi pravi je izazov i za one koji su u najboljoj kondiciji, što ovu utrku čini stvarno posebnom.

Pobjednik u kategoriji od 4 km bio je Marko Tot koji je za 18:46 minuta došao prvi na cilj, dok je pobjednica na navedenoj kilometraži bila Sara Andrijić koja je na start došla za 23:05 minute.

U utrci od 15 kilometara pobijedili su Phil Payne i Kim Lo s vremenima 1:04:56 odnosno 1:16:15 h. Pobjednici maratona koji su ujedno osvojili ulaznicu i smještaj za Conquerthewallmarathon - maraton po kineskom zidu bili su Matija Ivakovic i Therese Löfqvist s postignutim rezultatom od 3:36:31h (Matija) i 4:14:54h (Therese).

Ove godine na utrci nije bilo plastičnih čaša već su one zamijenjene čašama od biorazgradivog materijala kao i tanjuri te pribor za jelo, na utrci se nisu koristile plastične boce već se koristila voda iz vodovoda u velikim bocama, brojevi za trkače napravljeni su od posebnih materijala bez teških metala s certifikatom, majice za trkače nisu bile od sintetike već od pamuka, medalje su izrađene od prirodnog materijala - kamena baš kao i nagrade za pobjednike. Pobjednici su dobili suvenire koje su izradili članovi Udruge djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „Djeca Pelješca“. Korišteni su proizvodi lokalnih proizvođača pa su se u pobjedničkim paketima nalazili proizvodi lokalna vina, a trkači su nakon utrke uživali u ručku – školjkama. Uz navedeno, prilikom najave utrke tisak letaka i plakata bio je razcionalizian i na recikliranom papiru.

Sve navedene mjere i aktivnosti dio su Zero Waste Blue projekta koji kao jedan od partnera provodi Dubrovačko-neretvanska županija i čiji je glavni cilj analiza negativnih učinaka prilikom organizacije sportskih eventa u specifičnim područjima.

Projekt Zero Waste Blue implementira se u okviru programa INTERREG Italija-Hrvatska i kapitalizira svoga prethodnika te proširuju ‘ideju’ Zero waste-a prilikom organizacije raznih manifestacija. Zahvaljujući ovom projektu Ston Wall Marathon uz pozitivne utjecaje na promociju destinacije te zdravlje ljudi, dobiva i ekološku komponentu jer se smanjuju negativni utjecaji na okoliš prilikom organizacije manifestacije.

Organizator Ston Wall Marathona je Udruga Biseri Hrvatske čiji je cilj promocija hrvatskih prirodnih ljepota. Uz podršku Društva prijatelja dubrovačkih starina i Turističke zajednice općine Ston i Dubrovačko-neretvanske županije, prerastao je u ekskluzivni događaj s maratoncima iz cijeloga svijeta.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Dscf9245
  • Zagreb Dscf9686
  • Zagreb Pnav2590
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Završen još jedan