Završena 5. Fešta od sabuna

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
15:59
Lis
2020
01

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Zanimljivosti › Završena 5. Fešta od sabuna

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
19
 
08.2019

Završena 5. Fešta od sabuna

na pješčanim plažama kraljevskog Nina
Završena 5. Fešta od sabuna5. festa od sabuna, nin, autor dalibor lovric (1)
 

Završen je 5. Festival pijeska koji ima moto – čarolija koja nastaje i nestaje. Festival od sabuna - lokalni naziv za pijesak, bio je posebno lijep i razigran dan na plitkim obalama plaže Ždrijac i Kraljičine plaže. Osnovna misija festivala je dodatna promidžba pješčanih plaža koje su izuzetno privlačne i koje posebno vole djeca i obitelji kako u Ninu tako i na širem području Ninske rivijere.

Ove godine je u natjecanju sudjelovalo 28 obitelji s ukupno 53 natjecatelja iz raznih zemalja koji su došavši u ranim jutarnjim satima brižljivo stvarali svoja mala remek djela sve sa željom da naprave ono najbolje čemu će se danima diviti mnogi kupači i posjetitelji plaže. U natjecanju su bili turisti iz Njemačke, Italije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Slovačke, a festival je privukao podjednakom magičnom snagom stanovnike grada Nina i Zadarske regije.

Zanimljive i senzacionalne skulpture napravljenje od kvalitetnog ninskog pijeska, raznoliki zabavni program na dvije plaže, mnoštvo razigrane djece stvorile su impresivnu sliku i atmosferu na ninskim plažama.

Članovi žirija ­­­­­­­­­­­­­­­bili su Dejana Brdarić, Krešimir Valentak te Lota i Svan Brdarić iz Zagreba  koji su budno uz svesrdnu pomoć Tima turističke zajednice i volontera na projektu nadzirali rad kreativnih stvaratelja. Na plaži su nicali raznovrsni motivi, od medvjedića, dupina, do polja ninske solane, raznih životinja, kula, morskih sirena do prepoznatljivih ninskih motiva poput crkve sv. Križa nazvane najmanjom katedralom na svijetu.

Koncepcija festivala usmjerena je prvenstveno na obitelji s djecom, gdje se često dogodi da su zamjenjene uloge pa roditelji strastveno grade kule od pijeska dok im njihova djeca malo pomažu, a više promatraju kako nastaju obiteljska remek djela od finog ninskog pijeska.

Na kraju je slijedio izbor najboljih skulptura u čijim su izradama sudjelovali graditelji koji su svoje vještine, uz pomoć pijeska i mora prezentirali okupljenima i žiriju.

Pobjednici su bili ovim redom: prvo mjesto i najbolji rad festivala na Kraljičinoj plaži izradio je Jozef Kuruc s obitelji iz Slovačke koji je sazidao crkvu sv. Križa položenu u dvije šake koje je nose, dok crkva krhko izgleda jer je sazdana od pijeska. Prvo mjesto na plaži Ždrijac osvojila je obitelj Martine Jelovčić iz Samobora na plaži Ždrijac. Drugo mjesto osvojio je Johann Schnierle iz Njemačke na Kraljičinoj plaži, te Luka Nesek iz Bjelovara na plaži Ždrijac. Treće mjesto pripalo je Andrasu Tothu s obitelji koji su došli iz Mađarske. Najljepši i najatraktivniji radovi su bili nagrađeni zanimljiim nagradama za trud koji je uložen.

Ova zabavna i umjetnička manifestacija iz godine u godinu bilježi porast sudionika pružajući dobru zabavu i opuštanje na kraljevskim ninskim plažama.

Za sam kraj festivala najmlađi sudionici natjecali su se u "Dječijim igrama na plaži – morski polumaraton" predvođeni animatoricama iz Kampa Zaton.

Festival pijeska u Ninu je čarolija koja nastaje i nestaje ali ostaje u nezaboravnom sjećanju turista jer graditi kule od pijeska s djecom je snažna emocija i doživljaj koji se doživotno pamti.

Na čuvenoj Kraljičinoj plaži i plaži Ždrijac u organizaciji Turističke zajednice Grada Nina odigralo se jedinstveno obiteljsko natjecanje i jedinstvena izložba raznih kreacija ljudske mašte. Taj će dan mnogi još dugo pamtiti jer čarobne uspomene koje nastaju na pješčanim plažama kraljevskog Nina ostaju dugo u sjećanju, a bezbroj fotografija postavljeno je na društvene mreže te su tako uspomene predane vječnosti. Ovaj međunarodni festival privlači sve veći broj natjecatelja pa su organizatori zadovoljni stoga vas već sada pozivaju na novo događanje koje će se zbiti 16. kolovoza 2020.

napisala:Marija Dejanović

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb 5. festa od sabuna, nin, autor dalibor lovric (1)
  • Zagreb 5. festa od sabuna, nin, autor dalibor lovric (2)
  • Zagreb 5. festa od sabuna, nin, autor dalibor lovric (3)
  • Zagreb 5. festival pijeska - autor jakov magas (78).
  • Zagreb 5. festival pijeska - autor jakov magas (96)
  • Zagreb 5. festival pijeska - autor jakov magas (106)
  • Zagreb 5. festival pijeska - autor jakov magas (123)
  • Zagreb 5. festival pijeska - autor jakov magas (147)
  • Zagreb Pobjednik 5. festival pijeska - jozef kuruc - autor jakov magas

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Zanimljivosti › Završena 5. Fešta od sabuna