ZET: Svi sveti

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
07:59
Ruj
2020
20

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › ZET: Svi sveti

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
01
 
11.2016

ZET: Svi sveti

blagdanska organizacija prijevoza
ZET: Svi svetiZetpromo1
 
U povodu blagdana Svih svetih, a kako bi se svim građanima osigurala mogućnost  dostojanstvenog posjeta posljednjih počivališta svojih najmilijih, Grad Zagreb je osigurao besplatan tramvajski i autobusni prijevoz na svim linijama javnog prijevoza na području Grada Zagreba u ponedjeljak, 31. listopada, te na sam blagdan Svih svetih, u utorak, 1. studenoga.

Sve do blagdana, prema svim većim gradskim grobljima javni će prijevoz biti pojačan dodatnim kapacitetima, a na blagdan Svih svetih u prometu će biti izvanredne autobusne linije prema većim gradskim grobljima:

Kaptol – Mirogoj,
Kaptol – Krematorij,
Kvaternikov trg – Srebrnjak,
Dubrava – Miroševac,
Dubec – Markovo Polje.
 
Za groblje Mirogoj, na blagdan Svih svetih, izvanredni autobusi će voziti od 8 do 21 sat, a za Miroševac i Markovo Polje od 8 do 20 sati. 
Sva će gradska groblja u ponedjeljak, 31. listopada i utorak, 1. studenoga, biti otvorena do ponoći.
 
U zonama gradskih groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa pa je pristup u te zone omogućen samo vozilima ZET-a, taksi-vozilima, vozilima osoba s invaliditetom na kojima je istaknut znak pristupačnosti te vozilima s posebnom dozvolom.

Opširnije...

ZET je u potpunosti spreman za izvanrednu organizaciju prijevoza na dane uoči, kao i na sam blagdan Svih svetih te na Dušni dan. Od početka se tjedna prati prometna situacija na linijama čije trase uobičajeno prolaze uz veća gradska groblja, a prema potrebi uključuju se u promet i dodatni prijevozni kapaciteti.
 
Posebna regulacija prijevoza na snazi će biti u utorak, 1. studenoga, a tramvajske i autobusne linije koje prolaze ili dovode do zona većih gradskih groblja bit će pojačane prema potrebi, a uspostavit će se i izvanredne autobusne linije. 
 
TRAMVAJSKI PROMET UOČI,  NA BLAGDAN SVIH SVETIH I NA DUŠNI DAN
 
U subotu, nedjelju i ponedjeljak, 29., 30. i 31. listopada, tramvajske linije prometovat će prema uobičajenom voznom redu toga dana, a linije će se prema potrebi i mogućnostima pojačati dodatnim kapacitetima.

Na blagdan Svih svetih1. studenoga,  na linijama 2, 5, 9, 13 i 15 primjenjivat će se nedjeljni vozni red, ujedno će se u promet uključiti i tramvajska linja 8, dok će na linijama 4, 6, 7, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Kada broj putnika bude to zahtijevao, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište na samom početku Ilice.

AUTOBUSNI PROMET UOČI, NA BLAGDAN SVIH SVETIH I NA DUŠNI DAN 

Prema gradskim grobljima ZET već uključuje dodatne autobuse na redovne linije, ovisno o priljevu putnika.
U utorak, 1. studenoga, vozit će i autobusi izvanrednih linija:
Kaptol – Mirogoj,
Kaptol – Krematorij,
Kvaternikov trg – Srebrnjak,
Dubrava – Miroševec i
Dubec – Markovo Polje

Uz spomenute izvanredne autobusne linije, od petka, 29. listopada, do utorka ,1. studenoga, uspostavit će se i linija Podsused-centar – Poljanica – Gornja Bistra.
  
PRIJEVOZ DO MIROGOJA I KREMATORIJA

Izvanredne autobusne linije Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Krematorij bit će uspostavljene u utorak, 1. studenoga, od 8 do 21 sat. Na linijama Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Krematorij, autobusi će kretati odmah nakon popunjenja, bez usputnog zaustavljanja na stajalištima redovnih linija, dok će se linija za Krematorij zaustavljati na stajalištu u neposrednoj blizini arkada u zoni kružnog toka na Mirogoju.
Prema Kaptolu autobusi će se usputno zaustavljati i na Mirogoju, odnosno na privremeno uspostavljenom stajalištu na Remetskoj cesti, sjeverno od raskrižja s Mirogojskom cestom.
 
Trasa linije Kaptol – Mirogoj: Kaptol – Zvonarnička - Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea - Mirogoj. U povratku: Mirogoj – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.
Trasa linije Kaptol – Krematorij: Kaptol – Zvonarnička - Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea – Mirogoj - Mirogojska – Remetska cesta – Krematorij. U povratku: Krematorij – Remetska cesta – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.
Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija toga terminala. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija, nešto južnije od pješačkog prijelaza, kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij.
 
Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije.
Izvanredna autobusna linija Kvaternikov trg – Srebrnjak prometovat će u utorak, 1. studenoga, od 8 do 21 sat.
Trasa linije: Terminal Kvaternikov trg – Heinzelova – Kvaternikov trg – Domjanićeva – Srebrnjak – Bijenička cesta (okretišteautobusa) te istom trasom u povratku. 

Autobusi će se usput zaustavljati samo na stajalištu Srebrnjak - Petrova ulica.

Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na terminalu Kvaternikov trg (Heinzelova ulica), na peronu linije 201 Kaptol – Kvaternikov trg, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice.Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta.
 
Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak.
 
Obustave i izmjene autobusnih linija čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije
 
U utorak, 1. studenoga, od 8 do 21 sat, zbog posebne regulacije prometa obustavljaju se linije 106 (Kaptol – Mirogoj – Krematorij) i 201 (Kaptol – Kvaternikov trg).

Autbosne linije 203 (Svetice – Vinec – Krematorij) 226 (Svetice – Kaptol) bit će u utorak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, skraćene do Remeta, odnosno Vineca.

Tijekom posebne regulacije prometa, u utorak , 1. studenoga, od 8 do 21 sat, mijenja se trasa redovne autobusne linije 105 (Kaptol – Britanski trg). Prema Britanskom trgu autobusi će voziti na relaciji Kaptol, Zvonarnička, Degenova, Ulica Medveščak, Gupčeva zvijezda, Vrančićeva i dalje svojom uobičajenom trasom. Uspostavit će se i privremeno stajalište u Vrančićevoj ulici, u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom. U smjeru Kaptola autobusi će voziti uobičajenom trasom. 

PRIJEVOZ DO MIROŠEVCA

Izvanredna autobusna linija Dubrava – Miroševec vozit će u utorak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, bez usputnog zaustavljanja.
 
Autobusi će vozit trasom kako slijedi: Avenija Gojka Šuška – Ulica Rudolfa Kolaka – Aleja Tišine – rotor Miroševec – Mramorni prilaz – Oporovečka – Aleja Tišine – Ulica Rudolfa Kolaka – Avenija Gojka Šuška – terminal Dubrava.

Ulazak putnika u Dubravi bit će na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška, sjeverno od izlaza s terminala. Ulazak putnika na Miroševcu bit će na istočnom dijelu kolnika Mramornog prilaza.

Izlazak putnika u Dubravi bit će na izlaznom zapadnom stajalištu terminala Dubrava, a na Miroševcu bit će  na Aleji Tišine, u zoni raskrižja sa Žitnom ulicom.

Obustave i izmjene autobusnih linija čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije
 
U utorak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, bit će obustavljene linije 206 (Dubrava – Miroševac) i 210 (Dubrava – Studentski grad – Klin).

Napominjemo, kako će iz Dubrave autobusi linije 223 (Dubrava – Trnovčica – Dubec) polaziti s prvoga perona.

PRIJEVOZ DO MARKOVOG POLJA

Izvanredna autobusna linija Dubec – Markovo Polje, prometovat će u utorak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, dok će redovna linija 267 (Dubec – Markovo polje) u istom razdoblju biti ukinuta.

Predviđena trasa linije je: Dubec – Zagrebačka – Varaždinska – Vugrovečka – Aleja mira do groblja Markovo polje, odnosno do parkirališta za osobna vozila između groblja i Aleje Mira.
Autobusi će se usputno zaustavljati na stajalištu u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka – Varaždinska).

Ulazak putnika u autobuse za Markovo Polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu linije 274 za Laktec, a ulazak putnika prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira.
Izlazak putnika iz autobusa na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija.

Autobusi linije 271 (Dubec – Sesvete - Jesenovec – Glavnica Donja)od subote, 29. listopada, do srijede, 2. studenoga, privremeno će se zaustavljati na autobusnom stajalištu u Glavnici Donjoj, u zoni kbr. 5.

Autobusi linije 272 (Dubec – Sesvete – Moravče), od subote, 29. listopada, do srijede, 2. studenoga, privremeno će se zaustavljati na autobusnom stajalištu u Moravču, u zoni kbr. 83.

Napominjemo, kako će iz Dupca, za vrijeme izvanredne organizacije prometa, autobusi linije 224 ( Dubec – Novoselec) polazit s perona 5, autobusi linije 270 ( Dubec – Sesvete – Blaguša) s perona 8, te autobusi linije 274 (Dubec – Sesvete – Laktec) s perona 7.
 
OSTALE AUTOBUSNE LINIJE
 
U utorak, 1. studenoga, autobusna linija 230 (Dubrava – Granešinski Novaki) prometovat će prema izmijenjenom voznom redu.
 
U ponedjeljak, 31. listopada, i utorak, 1. studenoga, autobusna linija 125 (Črnomerec – Gornje Vrapče) bit će prema potrebi pojačana dodatnim prijevoznim kapacitetima od 8 do 17 sati.
 
Autobusna linija 182 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić – Šibice), u subotu, 29. listopada, ostvarit će samo polazak u 7:45 sati, u ponedjeljak, 31. listopada, ostvarit će samo polazak u 7:25 sati dok će u nedjelju, 30. listopada i utorak, 1. studenoga, ostvariti  samo polazak u 6:40 sati. U svim ostalim polascima, autobus će prometovati izravno za Šibice. Kako bi se osigurala kvalitetna prometna povezanost sa Grobljem Zaprešić, uspostavit će se izvanredna autobusnalinija 181 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić) koja će od 8 do 20.45 sati polaziti svakih 30 minuta.
 
Autobusna linija 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra), u subotu, nedjelju, ponedjeljak i utorak, odnosno 29., 30. i 31. listopada te 1. studenoga, bit će pojačana izvanrednom autobusnom linijom 198 (Podsused -  centar – Poljanica – Gornja Bistra), na kojoj će od 8.30 do 17.30 sati voziti autobus s polaskom svakih 90 minuta sa stajališta Podsused-centar.
 
Autobusi linija 172 (Črnomerec – Zaprešić)176 (Črnomerec – Gornja Bistra) i 177 ( Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra), od ponedjeljka, 24. listopada, u vremenu od 8 do 20 sati,  zaustavljat će se i na stajalištima Aleja Bologne/Gospodska.
 
Stanje u prometu moći će se pratiti na službenoj internetskoj stranici ZET-a. Telefonske informacije o stanju u prometu na području posebne prometne regulacije moći će se dobiti na telefonskom broju Pozivnog centra Zagrebačkog holdinga – 072 500 400. Radno vrijeme pozivnog centra je od 0 – 24 sata.
Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Zetpromo1
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › ZET: Svi sveti