Zimska škola znanosti

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Srp
2020
16

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obrazovanje › Zimska škola znanosti

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
19
 
01.2018

Zimska škola znanosti

o naprednim analizama podataka i heterogenim računalnim arhitekturama
Zimska škola znanostiNesus irb cir
 

Zimska škola o znanosti o podacima i heterogenom računarstvu posebno je namijenjena mladima i njihovom usmjeravanju prema naprednom računarstvu s naglaskom na korištenje tih znanja u gospodarstvu.

U organizaciji Centra za informatiku i računarstvo Instituta Ruđer Bošković i organizacije COST u sklopu Akcije IC1305 NESUS (eng. Network for Sustainable Ultrascale Computing), na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga od 22. do 24. siječnja 2018. godine održat će se Zimska škola o naprednim analizama podataka i heterogenim računalnim arhitekturama. Treće po redu izdanje zimske škole o znanosti o podacima (data science) namijenjeno je studentima doktorskih studija, poslijedoktorandima i mladim istraživačima iz područja računarstva i interdisciplinarnih znanosti, s posebnim naglaskom na korištenju tih znanja u gospodarstvu.

Zimska škola okupit će 35 mladih znanstvenika iz Hrvatske i drugih europskih zemalja, uključujući sudionike iz Albanije, Austrije, Belgije, Bugarske, Estonije, Finske, Irske, Litve, Makedonije, Poljske, Srbije i Španjolske. Ovogodišnje izdanje bavit će se suvremenim temama iz područja znanosti o podacima kao što su razvoj alata za analizu i obradu velikih količina podataka na modernim računalnim arhitekturama. Kroz niz predavanja i radionica, pod vodstvom renomiranih europskih znanstvenika i istraživača iz domene znanosti o podacima, sudionici će kroz praktično iskustvo imati priliku dobiti nove spoznaje o najnovijim tehnologijama, platformama i programskim modelima za obradu i analizu velikih skupova podataka.

Predavači na ovogodišnjoj školi dolaze iz poznatih europskih istraživačkih institucija, sveučilišta i industrija kao što su Sveučilište Carlos III iz Madrida, Sveučilište Calabria, Sveučilište Luxembourg te renomiranih svjetskih tvrtki poput IBM-a, Maxeler Technologies i ABB. Oni uključuju redovite i gostujuće profesore s najuglednijih razvojnih centara znanosti o podacima i naprednih računalnih arhitektura u zemljama Europske unije, kao i vodećih američkih znanstvenih institucija poput  sveučilišta Stanford i Massachusetts Institute of Technology (MIT).

U sklopu programa zimske škole predstavit će se najsuvremenija metodologija i primjena podatkovne analitike te obrade velikih skupova podataka “Big Data” na novim “DataFlow” računalnim arhitekturama koja još nije uključena u fakultetske obrazovne programe, a sadržaj predavanja uvelike je usmjeren prema konkretnim primjenama unutar industrije.

„Zahvaljujući potrebama vlada i gospodarstava za stručnošću u području znanosti o podacima, u svijetu postoji velika tržišna potražnja za znanstvenicima ovog profila, posebno izražena u posljednjih nekoliko godina. U Hrvatskoj su Institut Ruđer Bošković i nekoliko drugih visokoškolskih institucija aktivni u raznim teorijskim i primijenjenim segmentima znanosti o podacima, a Zimska škola idealna je za dodatnu edukaciju, prvenstveno mladih stručnjaka, koji ne mogu steći adekvatno obrazovanje kroz postojeće sveučilišne programe. Predavanja i vježbe otvoreni su za širu javnost te se svi zainteresirani pozivaju da dođu i nauče više o znanosti o podacima i njezinoj primjeni kako bi lakše rješavali nove izazove koje zahtijevaju  suvremena znanost, gospodarstvo i društvo u cjelini“, izjavio je prof. dr. sc. Karolj Skala s Instituta Ruđer Bošković.

Znanost o podacima danas predstavlja jedno od najperspektivnijih i najzanimljivijih područja istraživanja s vrlo velikom i sveobuhvatnom primjenom u raznim segmentima društva od npr. dobivanja novih spoznaja i informacija iz društvenih mreža, do industrijske primjene, razvoja novih lijekova, primjene u medicini i sl.

Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici http://nesusws.irb.hr/

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Nesus irb cir
  • Zagreb Visual
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obrazovanje › Zimska škola znanosti