KD LISINSKI: Yusif Eyvazov i Maria Guleghina

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:59
Svi
2020
31

Zagreb › Kalendar › Događanja u Zagrebu › KD LISINSKI: Yusif Eyvazov i Maria Guleghina

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Zagreb - Najava događaja
Zagreb - Protekli događaji
Povezani događaji
Zadnje vijesti
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
02
 
04.2018

KD LISINSKI: Yusif Eyvazov i Maria Guleghina

Najveće svjetske zvijezde u spektakularnoj završnici Ciklusa!
 
KD LISINSKI: Yusif Eyvazov i Maria Guleghina

Najveće svjetske zvijezde u spektakularnoj završnici Ciklusa!

Velika završnica ciklusa Lisinski arioso održat će se 10. travnja u Lisinskom, uz dva velikana svjetske operne scene - tenora Yusifa Eyvazova i sopranisticu Mariu Guleghinu, s početkom u 19:30.


Repertoar Marie Guleghine uključuje naslovne uloge u „Aidi“, „Manon Lescaut“, „Normi“, „Fedori“, „Adriani Lecouvreur“, kao i uloge Lady Macbeth u „Macbethu“, Abigaille u „Nabuccu“, Violettu u „Traviati“, Leonoru u „Trubaduru“, „Obertu“ i „Moći sudbine“, Elviru u „Ernani“, Elisabettu u „Don Carlu“, Ameliju u „Simonu Boccanegri“ i „Krabuljnom plesu“, Lucreziju u „I due Foscari“, Desdemonu u „Otellu“, Santuzzu u „Cavalleriji Rusticani“, Maddalenu u operi „Andrea Chenier“, Lisu u „Pikovoj dami“, Odabellu u „Attili“...
Svoju je profesionalnu karijeru započela u Državnoj operi u Minsku, a već godinu dana kasnije nastupila je u milanskoj La Scali kao Amelia u „Krabuljnom plesu“ pod ravnanjem Mo Gavazzenija, uz Luciana Pavarottija. Njezin glas velike snage i topline te goleme glumačke uvjerljivosti učinio ju je stalnom gošćom u cijelom opernom svijetu. Samo u Scali je nastupila u 15 novih produkcija.

Dobitnica je brojnih priznanja i nagrada, između ostalih, nagrade Puccini i nagrade Bellini. Počasna je članica Međunarodnog paraolimpijskog odbora, UNICEF-ova je veleposlanica dobre volje.

Yusif Eyvazov je odrastao u Azerbajdžanu, čijim je „počasnim umjetnikom“ od 2017. po odluci Predsjednika Republike Azerbajdžana. Školovao se u Italiji dok je uzbudljivu i dinamičnu pjevačku karijeru, koja odražava i njegov temperament, započeo u moskovskom Boljškoj teatru. Do sada je utjelovio Turiddua u izvedbi Mascagnijeve Cavallerije Rusticane sa Simfonijskim orkestrom La Verdi u Milanu, Radamesa u Verdijevoj Aidi u produkciji Opere Fiesole i Teatro dell'Opera di Roma, Cavaradossija u Tosci Boljšoj tetra, pjevao je naslovnu ulogu u Verdijevu Otellu na Ravenna Music Festival, Andrea Chéniera u istoimenoj operi Umberta Giordana u Praškoj državnoj operi i u milanskoj Scali, naslovnu ulogu u Verdijevu Don Carlosu u moskovskom Boljškoj teatru, Maurizija iz Cileove opere Adriana Lecouvreur u Marijinskom kazalištu u St. Peterburgu. Tu su i uloga Canija ostvarena u Operi Los Angelesa u produkciji I Pagliaci pod ravnanjem Plácida Dominga, debiji u Metropolitan operi i Wiener Staatsoper u ulozi Calafa u Puccinijevu Turandotu te debiji u Pariškoj operi i Staatsoper Berlin kao Manrico u Verdijevu Trubadu. Naposljetku, pjevao je i Des Grieuxa u Manon Lescaut, 2014., u Rimu pod ravnanjem Riccarda Mutija, kada je upoznao i prvi put zapjevao s glasovitom sopranisticom Annom Netrebko, koja mu je doskora postala i životnom družicom. U istoj su operi zajedno zapjevali i na Salcburškom festivalu 2016. godine, a umjetničku suradnju nastavljaju i na brojnim svjetskim koncertnim pozornicima. Tako 2016. polaze na azijsku turneju, koju ujesen 2017. proširuju i na Australiju, a pjevaju i u Palau de la Música Catalana u Barceloni pod ravnanjem Massima Zanettija. Eyvazov surađuje i s brojnim drugim umjetnicima, među njima je i talijanski dirigent Marco Boemi, s kojim će prvi put nastupiti i u Zagreb uz Orkestar HNK Ivana pl. Zajca.

Ulaznice u sustavu Ulaznice.hr i na blagajni KD Lisinski.

Lokacija:

KD Lisinski

Trg Stjepana Radića 4, Zagreb

 

O događaju:

Od: 10.04.2018
Do: 10.04.2018

Dana: 0
Sati: 2
Minuta: 0

Zagreb › Kalendar › Događanja u Zagrebu › KD LISINSKI: Yusif Eyvazov i Maria Guleghina