KD LISINSKI: Yusif Eyvazov i Maria Guleghina

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
03:59
Svi
2018
21

Zagreb › Kalendar › Događanja u Zagrebu › KD LISINSKI: Yusif Eyvazov i Maria Guleghina

Zagreb Možemo biti veći
Zagreb Prljavo kazalište World tour 2018 FINALE!
Zagreb Dino merlin slavonski brod 2018 banner 811x185 (1)
Zagreb Zen bsns banner 811x185px 1605181758 01 (2)
 
 
Zagreb - Najava događaja
Zagreb - Protekli događaji
Povezani događaji
Zadnje vijesti
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
UŠTIPCI - hercegovački, sinjski ili lički… - Zagreb, mojzagreb.info UŠTIPCI - hercegovački,…
Voda + brašno i sol…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
02
 
04.2018

KD LISINSKI: Yusif Eyvazov i Maria Guleghina

Najveće svjetske zvijezde u spektakularnoj završnici Ciklusa!
 
KD LISINSKI: Yusif Eyvazov i Maria Guleghina

Najveće svjetske zvijezde u spektakularnoj završnici Ciklusa!

Velika završnica ciklusa Lisinski arioso održat će se 10. travnja u Lisinskom, uz dva velikana svjetske operne scene - tenora Yusifa Eyvazova i sopranisticu Mariu Guleghinu, s početkom u 19:30.


Repertoar Marie Guleghine uključuje naslovne uloge u „Aidi“, „Manon Lescaut“, „Normi“, „Fedori“, „Adriani Lecouvreur“, kao i uloge Lady Macbeth u „Macbethu“, Abigaille u „Nabuccu“, Violettu u „Traviati“, Leonoru u „Trubaduru“, „Obertu“ i „Moći sudbine“, Elviru u „Ernani“, Elisabettu u „Don Carlu“, Ameliju u „Simonu Boccanegri“ i „Krabuljnom plesu“, Lucreziju u „I due Foscari“, Desdemonu u „Otellu“, Santuzzu u „Cavalleriji Rusticani“, Maddalenu u operi „Andrea Chenier“, Lisu u „Pikovoj dami“, Odabellu u „Attili“...
Svoju je profesionalnu karijeru započela u Državnoj operi u Minsku, a već godinu dana kasnije nastupila je u milanskoj La Scali kao Amelia u „Krabuljnom plesu“ pod ravnanjem Mo Gavazzenija, uz Luciana Pavarottija. Njezin glas velike snage i topline te goleme glumačke uvjerljivosti učinio ju je stalnom gošćom u cijelom opernom svijetu. Samo u Scali je nastupila u 15 novih produkcija.

Dobitnica je brojnih priznanja i nagrada, između ostalih, nagrade Puccini i nagrade Bellini. Počasna je članica Međunarodnog paraolimpijskog odbora, UNICEF-ova je veleposlanica dobre volje.

Yusif Eyvazov je odrastao u Azerbajdžanu, čijim je „počasnim umjetnikom“ od 2017. po odluci Predsjednika Republike Azerbajdžana. Školovao se u Italiji dok je uzbudljivu i dinamičnu pjevačku karijeru, koja odražava i njegov temperament, započeo u moskovskom Boljškoj teatru. Do sada je utjelovio Turiddua u izvedbi Mascagnijeve Cavallerije Rusticane sa Simfonijskim orkestrom La Verdi u Milanu, Radamesa u Verdijevoj Aidi u produkciji Opere Fiesole i Teatro dell'Opera di Roma, Cavaradossija u Tosci Boljšoj tetra, pjevao je naslovnu ulogu u Verdijevu Otellu na Ravenna Music Festival, Andrea Chéniera u istoimenoj operi Umberta Giordana u Praškoj državnoj operi i u milanskoj Scali, naslovnu ulogu u Verdijevu Don Carlosu u moskovskom Boljškoj teatru, Maurizija iz Cileove opere Adriana Lecouvreur u Marijinskom kazalištu u St. Peterburgu. Tu su i uloga Canija ostvarena u Operi Los Angelesa u produkciji I Pagliaci pod ravnanjem Plácida Dominga, debiji u Metropolitan operi i Wiener Staatsoper u ulozi Calafa u Puccinijevu Turandotu te debiji u Pariškoj operi i Staatsoper Berlin kao Manrico u Verdijevu Trubadu. Naposljetku, pjevao je i Des Grieuxa u Manon Lescaut, 2014., u Rimu pod ravnanjem Riccarda Mutija, kada je upoznao i prvi put zapjevao s glasovitom sopranisticom Annom Netrebko, koja mu je doskora postala i životnom družicom. U istoj su operi zajedno zapjevali i na Salcburškom festivalu 2016. godine, a umjetničku suradnju nastavljaju i na brojnim svjetskim koncertnim pozornicima. Tako 2016. polaze na azijsku turneju, koju ujesen 2017. proširuju i na Australiju, a pjevaju i u Palau de la Música Catalana u Barceloni pod ravnanjem Massima Zanettija. Eyvazov surađuje i s brojnim drugim umjetnicima, među njima je i talijanski dirigent Marco Boemi, s kojim će prvi put nastupiti i u Zagreb uz Orkestar HNK Ivana pl. Zajca.

Ulaznice u sustavu Ulaznice.hr i na blagajni KD Lisinski.

Lokacija:

KD Lisinski

Trg Stjepana Radića 4, Zagreb

 

O događaju:

Od: 10.04.2018
Do: 10.04.2018

Dana: 0
Sati: 2
Minuta: 0
Zagreb Auto 1
Zagreb Auto 2
Zagreb Auto 3
Zagreb Auto 4
Zagreb Auto 5
 
STADION KRANJČEVIĆEVA: Prljavo kazališteJAZZ&CABARET KLUB KONTESA: Cabaret showKD LISINSKI: Yusif Eyvazov i Maria GuleghinaGRADSKI VRT: Petar GrašoTVORNICA: Tram 11ARENA ZAGREB: Andre’ RieuTVORNICA: Jura Stublić & FilmKEREMPUH: SpektalukARENA ZAGREB: Lord of the DanceKD LISINSKI: Koncert za život
 
mojzagreb.info preporuča
Web shop - Samsky PR agencija - odnosi s javošću Danas bez struje Ured za udruge Vlade RH Gradska groblja - Raspored pogreba Umjetnost dizajna i dizajniranja Medicinska naklada
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - mojzagreb.info
 
 
Da li bi htjeli pozdraviti školskog prijatelja koji kopa po kontenjerima?
  •   DA
  •   NE
 
 

Zagreb › Kalendar › Događanja u Zagrebu › KD LISINSKI: Yusif Eyvazov i Maria Guleghina