mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
10:00
Pro
2014
21

Zagreb › Kalendar ›  › GALERIJA ULUPUH: Iskosa gledano

Zagreb Bozicna-cestitka-mojzagrebb
Zagreb Amcrotehnika-bann
 
 
Zagreb - Najava događaja
Zagreb - Protekli događaji
Povezani događaji
Zadnje vijesti
Najnoviji videi
 
Zagreb Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django Group - UZMI ME Zoran Predin i Damir…
Muzika i tekst :…
Zagreb Davorin i Bogovići - To neću biti ja Davorin i Bogovići…
"Sretno dijete"…
Zagreb Mayales feat. Yaya - Ti dobro znaš kome pričam Mayales feat. Yaya…
Ti dobro znaš kome…
Zagreb Goldie Rox - Burning Down Goldie Rox - Burning…
Goldie Rox nedavno…
Recepti
Grah s kupusom - Zagreb, mojzagreb.info Grah s kupusom
Kuhani grah u sto varijanti…
Kako u fritezi napraviti čvarke? - Zagreb, mojzagreb.info Kako u fritezi napraviti…
Čvarci su jelo od prženog…
Pečene rajčice - Zagreb, mojzagreb.info Pečene rajčice
Rajčica, paradajz, pomidor,…
Šarena proljetna riža - Zagreb, mojzagreb.info Šarena proljetna riža
Riža s puno svježeg…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
21
 
12.2014

GALERIJA ULUPUH: Iskosa gledano

Ivana Bakal i Katarina Radošević Galić, Galerija ULUPUH Tkalčićeva 14, Zagreb. Izložba se moži pogledati do 10. siječnja 2015., radnim danom od 10 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati, dok je nedjeljom i praznikom galerija zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.
 
GALERIJA ULUPUH: Iskosa gledano

Interakcijom statuarnih objekata u prostoru autorice propitkuju nedovoljno istražen pravac u kazališnoj umjetnosti – kazalište objekta. U tri prostorije GalerijeULUPUH biti će raspoređeno 9 kostima/instalacija/lutaka; zajednički potpisanih od autorica Ivane Bakal i Katarine Radošević Galić. Uz kazališnu rasvjetu i zvučnu kulisu: izlošci se u prostoru pretvaraju u Kazalište objekta.

Cilj je umjetničko istraživanje kazališta objekta kao zasebne kazališne discipline s jedne strane i likovnosti kazališta objekta s druge strane. Primijenjene umjetnice kostimografkinje Ivana Bakal i Katarina Radošević Galić oblikujući zrakoprazni prostor i figure/objekte u prostoru propituju odnose slikarstva, kostimografije, lutkarstva i suvremene umjetnosti uopće. Autor likovnog postava je Mario Beusan.

Iskosa gledano - kazalište objekta ‒ završni je dio trilogije dviju autorica posvećene kazalištu i likovnom oblikovanju kazališta (Kazalište odbačenih predmeta  2011., Iskosa krojeno  2012. i Iskosa gledano - kazalište objekta  2014.).

Izložba će se moći pogledati do 10. siječnja 2015., radnim danom od 10 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati, dok je nedjeljom i praznikom galerija zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.

Izložba je ostvarena uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH.

Ivana Bakal diplomirala je 1987. godine na Sveučilištu u Zagrebu, Tekstilno-tehnološkom fakultetu (viša škola), kao modni dizajner. Godine 2010. magistrirala je na istom fakultetu diplomski studij kostimografije s nazivom rada Sto godina hrvatske kostimografije 1909.-2009. Doktorand je Poslijediplomskog doktorskog studija slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti, kod mentora red. prof. Zlatka Kauzlarića Atača, i mentorice dr. sc. Martine Petranović. Članica je ULUPUH-a od 1989., Hrvatskog društva dizajnera (članstvo do 2006.), Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika od 1990. Bavi se samostalnim umjetničkim radom – kostimografijom 28 godina. Ostvarila je brojne autorske kostimografije za kazalište, promotivna događanja i muzičke spotove. Predaje na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao docent, vanjski suradnik. Autorica je velikih strukovnih projekata, autorica i urednica strukovnih monografija. Dobitnica je više nagrada.

Katarina Radošević Galić rođena je 1973. godine u Zagrebu. Završila je Školu za balet i ritmiku te Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, Odjel arhitekture. Školovanje nastavlja na Tekstilno-tehnološkom fakultetu (viša škola) u Zagrebu, gdje diplomira 1997. godine kao modni dizajner. Za vrijeme studija sudjeluje na 31. zagrebačkom salonu. Kazališnom kostimografijom se profesionalno bavi od 1997. godine. Surađivala je u 30 kazališnih projekata kao asistent, a samostalno je ostvarila  40 kostimografija diljem Hrvatske i u inozemstvu. Dobitnica je nagrade Assiteja 2005. za najbolju kostimografiju predstave"Kako je Tonkica kupovala kruh" kazališta Mala scena. Članica je ULUPUH-a i HZSU-a. Veliki je ljubitelj slikarstva, godinu dana pohađala je studij slikarstva u Beču (prof. Hundertwasser) nakon čega se ipak vraća u Zagreb.

O događaju:

Zagreb Mrazice01
Zagreb Mrazice02
Zagreb Mrazice03
Zagreb Mrazice04
Zagreb Mrazice05
Zagreb Mrazice06
Zagreb Mrazice07
Zagreb Mrazice08
Zagreb Mrazice09
Zagreb Mrazice10
Zagreb Mrazice11
Zagreb Mrazice12
Zagreb Mrazice13
Zagreb Mrazice14
 
GALERIJA ULUPUH: Iskosa gledanoKOMEDIJA: Spli’ski akvarelTEATAR EXIT: Kako misliš mene nema?Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hrGALERIJA GRETA: Davor Gobac - Oh Yeah!MSU/NO Galerija: Studije RevolucijeTVORNICA KULTURE: Nova 101 godinaTEATAR EXIT: IspočetkaLISINSKI: Filharmonijski balLISINSKI: Bolero-Španjolska noć
 
mojzagreb.info preporuča
Ured za udruge Vlade RH Danas bez struje Oblikovanje & dizajn Gradska groblja - Raspored pogreba 100% točno - dnevne vijesti
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Jutarnji List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Sportske Novosti Današnje izdanje (i do 80% popusta) Slobodna Dalmacija Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - mojzagreb.info
 
 
Tko će biti budući predsjednik/predsjednica Hrvatske?
  •   Ivo Josipović
  •   Kolinda Grabar - Kitarović
  •   Milan Kujundžić
  •   Velibor Sinčić
  •   nitko od navedenih
  •   neću glasovati
 
 

Zagreb › Kalendar ›  › GALERIJA ULUPUH: Iskosa gledano