Dobrobiti organske superhrane

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
13:59
Srp
2020
16

Zagreb › Savjeti › Dobrobiti organske superhrane

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
22
 
12.2017

Dobrobiti organske superhrane

 

Svaka namirnica koju konzumiramo ima svoje nutritivne vrijednosti i zdravstvene dobrobiti. Zbog toga je važna, ne samo pravilna prehrana, već i šarolik izbor namirnica koje osiguravaju ogroman potencijal za održavanje zdravlja i prevenciju bolesti.
Pri tome je bitno naglasiti važnost kao i pozitivne učinke koje donosi raznolika bio hrana, odnosno organski uzgojene namirnice. One štite zdravlje na način da ograničavaju izloženost organizma pesticidima ili otrovnim tvarima koje mogu biti prisutne u ne organskoj hrani.

Dakle, postoji vrlo dobar razlog zašto bi trgovina zdrave hrane trebala postati mjesto koje često posjećujete. Naime, većina bio trgovina nudi širok asortiman namirnica koje vam mogu pomoći u nastojanju da kontrolirate svoje zdravlje i da budete u dobroj fizičkoj i mentalnoj formi.

Užurban način života, sve veća lista obaveza, a time i nedostatak vremena, krivci su što nam zdrava, super hrana nije visoko na listi prioriteta. U nastojanju da uštedimo pokoju minutu dragocjenog vremena skloni smo pojesti obrok "s nogu" i pri tome ne marimo za njegovu nutritivnu vrijednost.

Ipak, moramo naglasiti da u nekim životnim okolnostima čak ni zdrava hrana i pravilna prehrana ne mogu opskrbiti organizam potrebnim nutrijentima. Neke od tih okolnosti su; stres, pojačan psihički ili fizički napor, visoka kronološka dob, dijetalna prehrana, oporavak nakon bolesti i sl.
U tim slučajevima itekako velika pomoć mogu biti prirodni dodaci prehrani. Svaki dodatak prehrani ima svoju ulogu i formuliran je tako da organizam opskrbi upravo onim tvarima koje su u deficitu, odnosno koje uslijed određenih okolnosti nedostaju u tijelu.

Primjerice, sportaši imaju veću potrebu za hranjivim tvarima pa su u tu svrhu formulirani sportski dodaci prehrani koji nadomještaju sve one potrebne tvari koje organizam ne može namiriti putem hrane. I starijim osobama, osobama koje se oporavljaju od bolesti ili su na dijeti superhrana i dodaci prehrani mogu uvelike ojačati zdravlje i podići kvalitetu života. Trgovine zdrave hrane također nude i razne dodatke prehrani za vegetarijance i vegane, a tu su i raznovrsni vege proizvodi koji će obogatiti njihove kulinarske izazove i zadovoljiti sve potrebe za nutrijentima.

Konzumacija zdrave, organske hrane i briga oko opskrbe organizma svim nužnim tvarima je dugoročan ulog u zdravlje. U pravilnu prehranu se itekako isplati uložiti i vrijeme i novac, jer zdrav duh i zdravo tijelo su od neprocjenjive vrijednosti.

Široki asortiman zdrave, organske i vege hrane možete pronaći u trgovini zdrave hrane na adresi
Ozaljska 71 u Zagrebu ili na njihovoj web stranici Priroda i društvo.

  • Zagreb Dobrobiti organske superhrane
  • Zagreb Dobrobiti organske superhrane
  • Zagreb Dobrobiti organske superhrane
Savjet se nalazi u:

 

Zagreb › Savjeti › Dobrobiti organske superhrane