Dobrobiti organske superhrane

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Ruj
2020
20

Zagreb › Savjeti › Dobrobiti organske superhrane

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
22
 
12.2017

Dobrobiti organske superhrane

 

Svaka namirnica koju konzumiramo ima svoje nutritivne vrijednosti i zdravstvene dobrobiti. Zbog toga je važna, ne samo pravilna prehrana, već i šarolik izbor namirnica koje osiguravaju ogroman potencijal za održavanje zdravlja i prevenciju bolesti.
Pri tome je bitno naglasiti važnost kao i pozitivne učinke koje donosi raznolika bio hrana, odnosno organski uzgojene namirnice. One štite zdravlje na način da ograničavaju izloženost organizma pesticidima ili otrovnim tvarima koje mogu biti prisutne u ne organskoj hrani.

Dakle, postoji vrlo dobar razlog zašto bi trgovina zdrave hrane trebala postati mjesto koje često posjećujete. Naime, većina bio trgovina nudi širok asortiman namirnica koje vam mogu pomoći u nastojanju da kontrolirate svoje zdravlje i da budete u dobroj fizičkoj i mentalnoj formi.

Užurban način života, sve veća lista obaveza, a time i nedostatak vremena, krivci su što nam zdrava, super hrana nije visoko na listi prioriteta. U nastojanju da uštedimo pokoju minutu dragocjenog vremena skloni smo pojesti obrok "s nogu" i pri tome ne marimo za njegovu nutritivnu vrijednost.

Ipak, moramo naglasiti da u nekim životnim okolnostima čak ni zdrava hrana i pravilna prehrana ne mogu opskrbiti organizam potrebnim nutrijentima. Neke od tih okolnosti su; stres, pojačan psihički ili fizički napor, visoka kronološka dob, dijetalna prehrana, oporavak nakon bolesti i sl.
U tim slučajevima itekako velika pomoć mogu biti prirodni dodaci prehrani. Svaki dodatak prehrani ima svoju ulogu i formuliran je tako da organizam opskrbi upravo onim tvarima koje su u deficitu, odnosno koje uslijed određenih okolnosti nedostaju u tijelu.

Primjerice, sportaši imaju veću potrebu za hranjivim tvarima pa su u tu svrhu formulirani sportski dodaci prehrani koji nadomještaju sve one potrebne tvari koje organizam ne može namiriti putem hrane. I starijim osobama, osobama koje se oporavljaju od bolesti ili su na dijeti superhrana i dodaci prehrani mogu uvelike ojačati zdravlje i podići kvalitetu života. Trgovine zdrave hrane također nude i razne dodatke prehrani za vegetarijance i vegane, a tu su i raznovrsni vege proizvodi koji će obogatiti njihove kulinarske izazove i zadovoljiti sve potrebe za nutrijentima.

Konzumacija zdrave, organske hrane i briga oko opskrbe organizma svim nužnim tvarima je dugoročan ulog u zdravlje. U pravilnu prehranu se itekako isplati uložiti i vrijeme i novac, jer zdrav duh i zdravo tijelo su od neprocjenjive vrijednosti.

Široki asortiman zdrave, organske i vege hrane možete pronaći u trgovini zdrave hrane na adresi
Ozaljska 71 u Zagrebu ili na njihovoj web stranici Priroda i društvo.

  • Zagreb Dobrobiti organske superhrane
  • Zagreb Dobrobiti organske superhrane
  • Zagreb Dobrobiti organske superhrane

Zagreb › Savjeti › Dobrobiti organske superhrane