PREVENTA – iskustvo i inovacije u području zaštite na radu

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
08:28
Kol
2020
12

Zagreb › Savjeti › PREVENTA – iskustvo i inovacije u području zaštite na radu

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
13
 
04.2020

PREVENTA – iskustvo i inovacije u području zaštite na radu

 
PREVENTA – iskustvo i inovacije u području zaštite na radu

Obveza je svih poslodavaca u području tehničkih, industrijskih, obrazovnih, prometnih i uslužnih djelatnosti u Republici Hrvatskoj provoditi Zakon o zaštiti na radu, kao i sve podzakonske propise donesene na temelju njega. Zaštita na radu je obveza koju je poslodavac dužan provoditi s ciljem da se spriječi nastanak ozljeda na radu i profesionalnih bolesti te da se zaštiti radni okoliš.

Tvrtka Preventa, Centar za integralnu sigurnost d.o.o., već desetak godina nudi poslodavcima mnogobrojne usluge u području zaštite na radu shvaćajući da je proces povećanja sigurnosti radnika na radu važan imperativ društva u cjelini. Stoga se Preventa prilagodila i novonastalim okolnostima uzrokovanim pojavom epidemije koronavirusa kad velik broj poslodavaca omogućuje svojim djelatnicima da rade od kuće.

Jedna je od usluga Prevente d.o.o mogućnost online učenja u odabranom vremenu kako bi poslodavac realizirao kvalitetno osposobljavanje svojih zaposlenika u području zaštite na radu. Osim toga tvrtka je razvila i e-Procjenu, mrežnu programsku aplikaciju koja omogućuje poslodavcima procjenjivanje rizika na mjestu rada.

Velika je novost i uvođenje DMS sustava (Document Managment System) kojim se digitalizira cjelokupno poslovanje ugovornih klijenata tako da su u sustavu u svako vrijeme dostupni svi dokumenti koji se tiču dokumentacije zaštite na radu i zaštite od požara. Riječ je o digitalnoj arhivi u kojoj su također i dokumenti vezani za osposobljavanje radnika, nadzor, evakuaciju i ispitivanje sredstava rada.

Kako bi se prilagodila potrebama svojih klijenata, tvrtka je svoju ponudu proširila i proizvodnjom znakova sigurnosti najnovijom UV LED tehnologijom digitalnog tiska pri čemu koristi najbolje industrijske pisače poznatih svjetskih proizvođača. Sigurnosni znakovi namijenjeni su različitim korisnicima; to su znakovi zabrane i znakovi opasnosti, znakovi obveza, požarni i uredski znakovi, znakovi za kemikalije i za radilišta, znakovi evakuacije i upute za rad na siguran način na različitim strojevima i različitim mjestima.

Preventini znakovi zaštite na radu dostupni su i u web-trgovini na adresi www.znakovisigurnosti.eu. S obzirom na to da Preventa želi biti dostupna korisnicima diljem europskog tržišta, nudi znakove sigurnosti u sklopu svoje internetske trgovine Sicherheitszeichen na adresi www.safety.eu.com.

Sve novosti vezane uz područje zaštite na radu mogu se naći i na blogu tvrtke na poveznici https://preventa.hr/blog/. Za sva dodatna pitanja tvrtka je korisnicima na raspolaganju na e-pošti upit@preventa.hr ili na broju telefona 095 827 5880.

  • Zagreb Zastita-na-radu2
Savjet se nalazi u:

 

Zagreb › Savjeti › PREVENTA – iskustvo i inovacije u području zaštite na radu