AUSTRIJA: Među izlagačima Modepalasta i hrvatski modni brendovi

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
12:59
Velj
2020
22

Zagreb › Vijesti › Vijesti iz svijeta › Moda i ljepota › AUSTRIJA: Među izlagačima Modepalasta i hrvatski modni brendovi

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
20
 
03.2014

AUSTRIJA: Među izlagačima Modepalasta i hrvatski modni brendovi

dizajnerice ETNA MAAR, IVA KARAČIĆ i XD XENIA DESIGN
AUSTRIJA: Među izlagačima Modepalasta i hrvatski modni brendoviBec fashion 200314
 

Bečki će Künstlerhaus ove godine od 28. i 30. ožujka po prvi puta ugostiti već tradicionalni bečki modni event pod nazivom “Modepalast”. Riječ je o velikoj prodajnoj izložbi u okviru koje će svi zaljubljenici u modu imati prilike upoznati mladu, raznoliku i prije svega talentiranu europsku modnu scenu. Preko 100 austrijskih i međunarodnih modnih kuća u izložbenim će prostorijama bečkog Künstlerhausa publici predstaviti svoje najnovije kreacije prêt-à-porter, ulične i ekološke mode te nakita i modnih dodataka, kao i naočala i cipela.
Među predstavljenim će se dizajnerima pored velikog broja mladih dizajnera iz regije naći i hrvatske dizajnerice Andrijana Subotić Pjajčik (Etna Maar), Ivana Karačić te Ksenija Vrbanić (XD Xenia Design).
Etna Maar se nakon završenog Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu usvršavala u Italiji i Velikoj Britaniji te je u svojoj karijeri održala već nekoliko samostalnih revija, kao i autorske revije na zagrebačkom Fashion week-u. Kod oblikovanja odjevnih predmeta najviše se koristi pletivom zbog dugogodišnje obiteljske proizvodnje trikotaže.

Nakon završetka Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu Iva Karačić se bavi poslovima vezanim uz modu, kako u prodaji tako i u dizajnu vlastitih modela. Svoj je rad izlagala na modnim manifestacijama kao što Modni Ormar, Fashion Week te splitskom Festivalu kulture i mode.  2012. godine sudjelovala je i na DANU-D u organizaciji HDD-a. 

Modna dizajnerica Ksenija Vrbanić diplomirala je modni dizajn na TTF-u u Zagrebu 1984. godine. Ubrzo nakon diplome, ostvaruje svoju naprednu zamisao i 1986. osniva Studio za dizajn odjeće u rodnom gradu Čakovcu. U ono doba, to je bio pionirski pristup dizajniranju odjeće. Stvara modnu marku XD XENIA DESIGN. Danas je XD XENIA DESIGN ravnopravni sudionik svih važnijih modnih događanja na svjetskoj modnoj sceni, a Ksenija Vrbanić vodeća dizajnerica u Hrvatskoj.
Posebnost Modepalasta 2014. je i težište na finskom dizajnu, u okviru kojeg će se zaljubljenicima u modu predstaviti 10 finskih dizajnerica i dizajnera, dok će bečki trendsetteri tijekom trajanja cjelokupne manifestacije u okviru late night shoppinga moći opskrbiti najnovijim modnim trendovima.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Bec fashion 200314
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Vijesti iz svijeta › Moda i ljepota › AUSTRIJA: Među izlagačima Modepalasta i hrvatski modni brendovi