Dubrovčani u Seoulu ocjenjivali filmove i prezentirali Four…

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
14:59
Velj
2020
23

Zagreb › Vijesti › Vijesti iz svijeta › Kultura › Dubrovčani u Seoulu ocjenjivali filmove i prezentirali Four…

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
01
 
09.2014

Dubrovčani u Seoulu ocjenjivali filmove i prezentirali Four River Film…

Seoul International Youth Film Festival jedan je od najvećih festivala filmova mladeži u svijetu
Dubrovčani u Seoulu ocjenjivali filmove i prezentirali Four River Film FestivalSeoul int youth film
 

Seoul International Youth Film Festival jedan je od najvećih festivala filmova mladeži u svijetu. Od svojih početaka 1999. godine pa do danas pokušava približiti umjetnost i kulturu mladih širokoj publici i nametnuti film i medijsku kulturu kao edukativnu alternativu.  Također, SIYFF pokušava uključiti mlade u sve segmente festivalske organizacije, pa tako i kao članove žirija. Svake godine 20 mladih iz 10 različitih zemalja svijeta čini žiri mladih. Ove godine, od 21. do 28. kolovoza u Seoulu su tu privilegiju imali i hrvatski delegati -  dva srednjoškolca i njihov mentor. Izuzev navedenog hrvatska delegacija je na Međunarodnom forumu medijske kulture koji se odvijao u okviru festivala održala i predavanje o zaštiti filmskih i glazbenih prava za srednjoškolske filmaše, te prezentirala i Four River Film Festival – međunarodni festival srednjoškolskog filma koji se u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac odvija u Karlovcu i koji se u posljednjih par godina etablirao kao važan centar srednjoškolskog filma.

Boravak na SIYFF u Južnoj Koreji osmišljen je kao nagrada za osvojeno priznanje na Filmskoj reviji mladeži, kao nacionalnoj Reviji srednjoškolskog filma u Karlovcu. U Seoul su tako otputovali Neno Barović i Božo Urđević, srednjoškolci iz Dubrovnika koji su osvojili nagradu za najbolji dokumentarni film u lipnju ove godine u Karlovcu. S njima je boravio i njihov mentor Marinko Bronzić, inače medijski pedagog u Učeničkom domu u Dubrovniku i dugogodišnji sudionik edukativnih programa u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza. Ima li boljeg poticaja za mlade filmaše od odlaska na druge festivale i upoznavanja vršnjaka jednako zaljubljenih u film, kao što su i oni sami? Danas kada je tehnologija i više nego dostupna, djeci i mladima najznačajnija su iskustva poput ovih. Povezivanja i suradnje ovakvog tipa možda su i najbitniji segment u radu s djecom i mladima, jer ne samo da ih uvode u drugačije filmske jezike, već  i u drugačije kulture, pristupe i načine razmišljanja što će im pomoći u budućim karijerama, neovisno o tome budu li one filmske. S druge strane, ovakva umrežavanja postavljaju Hrvatski filmski savez na filmsku kartu Europe i čine ga poželjnim partnerom u različitim projektima, kojih iz dana u dan ima sve više s obzirom na natječaje i aplikacije u okviru programa Kreativna Europa. Nepotrebno je napominjati da su upravo u Seoulu pokrenute suradnje s kolegama iz Kine, Japana i Hong Konga, što svjedoči da je boravak tamo bio i više nego produktivan.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Seoul int youth film
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Vijesti iz svijeta › Kultura › Dubrovčani u Seoulu ocjenjivali filmove i prezentirali Four River Film Festival